Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Én vagyok az egyetlen aki nem...

Én vagyok az egyetlen aki nem jut ki külföldre?!

Figyelt kérdés
A nyáron alig voltam kirándulni: környéken , Szabadkai piac , ennyi! A vakáció nagy részén otthon voltam , gépeztem , feküdtem stb... Osztálytártaim közül voltak kb 4-5 Romániában , páran Olaszországban (Róma). Volt olyan is aki Franciaországban (Párizs) volt , hallod ilyen fejet vágtam :O A többire nem emlékszem. Vajon mikor jutok ki ezekre a helyekre 10 év múlva , akkor már bárhova elutazhatok akár Amerikába is remélem , hogy kijutok. Borzasztóan rosszul esik , hogy már 13 évesen szinte alig láttam világot , ez még semmi. A szabadkai piac nekem nem élmény , ott áltam , végig untam , fáradt voltam stb... Csak képeken tudom nézni azokat a helyeket amiket szívesen látnák élőben. Rettenetesen elszomorít , hogy mások milyen szép helyeket látnak , én meg semmit:(😓😭

2017. okt. 9. 17:58
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Iskolai foglalkozásokra nem járok , eleve rengeteg órám van.
2017. okt. 10. 15:59
 12/18 A kérdező kommentje:
+Budapest
2017. okt. 10. 16:06
 13/18 anonim ***** válasza:

16 évesen már diákmelózhatsz és lesz pénzed, de tudom, hogy ennyi idősen az még nagyon messzinek tűnik. Próbáld rávenni a szüleidet, hogy időnként menjetek valahova, pl. Bónuszbrigádon nagyon sok buszos utazás van, Ausztria, Lengyelország, Prága, Plitvicei-tavak, a Rolitúrán szoktak lenni 1 napos miniüdülések Horvátországban tengerparttal. Ezek, amiket felsoroltam, mind 10-15 ezer forint körül vannak. Pestről szerencsére rengeteg ilyen van.

Belföldön is rengeteg szép hely van, ahová el tudsz menni, és akkor legalább kimozdulsz :)

2017. okt. 10. 22:20
 14/18 anonim válasza:
100%

Kedves kérdező!

Én most voltam pár éve középsulival először külföldön (Erdély) és 18 voltam. Én még a Balatonnál sem jártam (Heves megyében lakom). 16 éves korom óta csak dolgozom, és sose tudtam sehova menni, szüleim úgyszintén. Most vettek egy lakást 2 millio forintért egy kis egyszobásat amire 20 évig gyűjtöttek!!!!! Elszomoritó hogy nekünk semmire nem futotta pedig mindig dolgoztunk, bezzeg osztálytársam olasz,francia,anglia helyeken járt olaszba tán 4x csak általánosban!!! Persze most már fordult a kocka és alig tudnak megélni mert akkor jó volt a dolguk most meg már leeresztettek.

Mindig azt becsüld amid van, a szüleid meg nem tehetnek arról hogy nincs annyi pénzük hogy biztositsanak ilyeneket. Dolgozz és egyszer kijutsz te is, lehet nyaralni de lehet te is dolgozni mint én lassan :)

Viszont jót is mondjak. Amennyit dolgoztam kifizettem magamnak: 300ezer ft-os lézeres szemműtétet, jogositványom, első autóm, és ruháim amit hordok, telefonom. És erre büszke vagyok, mert magam értem el, és most is török előre hogy jobb legyen, ne csak Orbán tudjunk nyaralni a Bahamákon ;)

Bocsi hogy hosszú lett.

2017. okt. 11. 22:53
 15/18 anonim ***** válasza:

Az en csaladom se engedhetett meg utazasokat de amint elkezdtem dolgozni mar tellett arra amire szerettem volna.

Kocsi, motor, utazas.. mindent a sajat penzembol fizettem

2017. okt. 12. 23:33
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekként én se voltam sehol.

Először 20 évesen mentem külföldre.

24 vagyok most, már jártam a 4 év alatt 9 országban és most szervezem a következő kettőt.

Tengerpartot most augusztusban láttam először életemben, de a Balatont is 19 évesen.

Majd utazhatsz, ha felnőtt leszel.

Persze megértem, nekem is voltak osztálytársaim, akik síelni jártak vagy nyáron tengerpartra, nekem is rosszul esett. De ezzel te mint gyerek nem tudsz mit kezdeni.

24N

2017. okt. 13. 07:56
 17/18 anonim ***** válasza:

Egy csomóan nem voltak a te korodban sehol... Barátnőm 19 évesen ment először, akkor is Romániába.

Semmiről sem vagy lemaradva! Szüleid lehet elfoglaltak, anyagilag nem tehetik meg, stb. de hidd el, nem direkt csinálják et és nem tehetnek róla.

Én a helyedben elmennék az elkövetkezendő nyáron egy kis diákmunkára... Átélnéd, hogy a pénzt nem csak úgy kapja az ember, és vannak a nyaralásnál fontosabb dolgok. A munkából szerzett pénzt meg elraknám, és gyűjtögetnék egy nyaralásra, akár még csak a Balatonra is.:)

2017. nov. 19. 09:37
 18/18 anonim ***** válasza:

Akkor valamit próbálj meg beszélni a szüleiddel esetleg :)

Sajnos most én sem tudok menni külföldre cserediáknak mert 3 milliónál kezdődik... XP

Pedig olyan jó lenne!!! (*0*)

De olcsón ki lehet hozni utakat :)

Az én családom ötfős, nem vagyunk gazdagok, viszon eddig voltam Horvátországban, Ausztriában többször, Olaszországban többször (Dél tiroli síelés (általában) évente, olaszországi túrák; Pompeii, Toszkána, Modena, Bologna, Pisa, stb.), Németországban, Szlovénia átutazó, stb. :)

Egész olcsón ki lehet hozni a dolgokat, zseniális módokon :)

A tengert 8 évesen láttam és beleszerettem!!! Mindenképp menj el tengerpartra mihamarabb!!!

Balatonnál voltál már? Én szerencsés vagyok, nagyszüleim gyakorlatilag a Balaton partján laknak 10 perces sétára tőle :) Ott is van egy két olcsóbb kiadó nyaraló :)

Ha érdekel, hogyan kell olcsóbban kihozni a dolgokat szólj, és átküldök néhány dolgot :)

2018. febr. 26. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!