Volt anyósom a kórházban egzitált. Engem jelölt meg egyetlen rokonának, mert a volt nejem kiment külföldre dolgozni. Más rokona nincs. Ilyenkor mi a teendő?
Helyi önkormányzatnál tudsz intézkedni. Ha te nem temetteted el, és a volt nejed sem, akkor szegényke majd önkormányzati temetést kap, melyet levonnak az örökségből
Egyébként a néni mobiljában nincs benne az exnejed telefonszáma? Esetleg az exnejed nincs fent facebook-on? Vagy az exnejed egy barátnőjét nem ismered (akár facebook-on).
Nem kell neked magadra vállalni a temetést.
Te megtetted, amit tudtál, próbáltad értesíteni a lányát. Nincs esetleg más rokon, akit értesíthetnél?
Amit írtál, az csupán annyit jelent, hogy a kezelőorvosa teljes körűen tájékoztathat téged a hölgy állapotáról, esetleges haláláról. (Mert ugye ha egy vadidegen menne be, hogy róla érdeklődjön, azt mondanák, hogy a személyiségi jogok védelme érdekében nem tájékoztathatják.)
A temetést annak a kötelessége intéznie, aki örököl utána. Ha készült végrendelet, akkor tudni kéne, mi áll benne (habár a lányának mindenképp jár a kötelesrész). Ha nincs végrendelet, akkor te nem örökölsz utána, tehát temetési kötelezettséged sincs.
Az valóban jó ötlet, hogy értesíted az önkormányzatot mindarról, amit tudsz (hogy egy lánya van, aki külföldön dolgozik és nem tudod az elérhetőségét).
Az mindenesetre minősíti volt nejedet (és neki anyjához való viszonyát), hogy arról sem tud, hogy anyja haldoklik, és anyja sem ővele próbálta fölvenni a kapcsolatot, hanem veled. Manapság egyetlen mobiltelefon hívással értesíteni lehet bárkit, ha csak nem az őserdő közepén vagy a sarkvidéken dolgozik.
23 évesen már elvált vagy? Azigen.
Amúgy részvétem.
Utolsó, ha olyan az anyuka, mint az én apám, aki simán végignézte, hogy kis híján meghalok, akkor megértem, hogy leszrja.
Engem sem túlzottan érdekelne apa betegsége. Pláne, még temettessem is el, mikor elbszta az egész fiatalkorom. Jó vicc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!