Egy átlag fiatalnak az egyetlen lehetősége hogy megalapozza anyagilag a jövőjét, ha külföldre megy dolgozni?
#1 és mégis mit tanuljon? minden mondja, hogy tanuljon valami hasznosat, de hogy mi a hasznos azt senki sem tudja megmondani!
#2 ja adózás nélkül, feketén!
Igen.
De itt úgyis azt fogják írni, hogy miért nem tanult programozónak vagy atomfizikusnak...ilyen alapon legyen mindenki programozó, a többi foglalkozás teljesen felesleges.
Azt senki se fogja írni, hogy nem lehet megélni itthon, pedig ez így van. Minden foglalkozás ugyanolyan fontos, ezt kellene felfogni.
@nemakarokgyárbamenni
Én egyáltalán nem állítom hogy ne lehetne itthon megélni. Csak az nem mind egy milyen körülmények között.
" hírhedten drága városba, de még úgy is többet tudtak félre tenni külföldön, mint itthon vidéki városba, rokontól bérelt kedvezményes albérletbe."
Tudod én is külföldön élek, és sok magyartól hallottam azt amit te is írtál. Ilyenkor mindig kiderül, hogy igen, félre tudnak tenni minimálbérből is, és otthon dicsekszenek is vele rendesen. Csak azt nem mondják el, hogy a lakás ahol élnek, ott egy szobát bérelnek ahol rajtuk kívül még másik 6-8 idegen ember él. Azt sem mondják el, hogy a legolcsóbb 40 pennys kenyeret és egy 50 pennys konzervet esznek minden nap. Szórakozni nem nagyon szórakoznak, legfeljebb a szobatársakkal összeülnek piálni. Mert bizony ez így megy. Az aki külföldön is viszi valamire, az nem él többed magával másokkal, hanem teljes lakást bérelnek. Akik figyelnek arra, hogy egészségesen egyenek, esetleg hobbijuk is van, az nem fog dicsekedni azzal, hogy "1 év alatt 3 milliót spóroltam" mert ilyen nincs. Az aki kint jól keres, az jól is akar élni, és nem gubbasztani..
"Csak azt nem mondják el, hogy a lakás ahol élnek, ott egy szobát bérelnek ahol rajtuk kívül még másik 6-8 idegen ember él. Azt sem mondják el, hogy a legolcsóbb 40 pennys kenyeret és egy 50 pennys konzervet esznek minden nap."
Magyarországon is él így sok fiatal, aki levált szüleiről. Csak azok még spórolni is alig tudnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!