Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van itt olyan, aki úgy ment...

Van itt olyan, aki úgy ment ki külföldre, hogy egyetlen egy ismerőse sem volt kint? Ha igen, elmeséli hogy sikerült?

Figyelt kérdés
Nem akarok itthon maradni. Illetve nem is maradhatok. Népegészségügyi diplomám van, ezzel itthon maximum nettó 104 ezret kereshetek, de még ilyen munkát sem találok, pedig hónapok óta keresgélek. Erre nem lehet alapozni meg tervezni, márpedig én családot szeretnék. Viszont egyetlen külföldi országban sincs egyetlen ismerősöm sem, aki segíteni tudna. Ráadásul egyedül mennék, sem barátok nem akarnak velem tartani, sem párkapcsolatom sincs. Hogy foghatnék így neki? Egyáltalán, nem vagyok már öreg ahhoz lányként 24 évesen, hogy totál a nulláról kezdjem az életem?
2016. máj. 10. 20:18
 1/8 anonim ***** válasza:

"Népegészségügyi diplomám van, ezzel itthon maximum nettó 104 ezret kereshetek"

Külföldön szerinted jobb lesz? Minimálbért kaphatsz kinn is, abból aztán sehol nem lesz család. Jó fizetésért érdemes külföldre menni, de kimenni mosogatni, takarítani azért hogy itthon meg villoghass az Iphone-nal, meg egy 12 éves használt autóval, azért nem érdemes. Szerintem. Van aki önmagának sem ismeri be ezeket akik kinn élnek.

2016. máj. 10. 20:25
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem azért szeretnék kimenni, hogy itthon menőzzek egy iPhone-nal, ettől többre tartom magam... Kint szeretnék letelepedni, és ehhez igen, sajnos mosogatóként kell kezdeni.
2016. máj. 10. 21:09
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

"és ehhez igen, sajnos mosogatóként kell kezdeni."

Pont ez a lényeg! Hogy nem KELL! Csak egy átlag kivándorló magyarnak sem a nyelvtudása, sem a tapasztalata nem elég minimálbérnél többet fizető állásokra. Egy mosogatói állásnak nagy az esély arra, hogy benneragadsz évekig. Az angolod nem fejlődik így, ergó nem vagy előrébb, mint otthon.

Ne érts félre, nem lebeszélni akarlak, magam is itt élek már egy ideje, csak láttam, tapasztaltam ezt azt. Ha kijössz, és mosogatással is kezdesz, akkor csináld úgy, hogy maximum 1 évet adj magadnak, hogy továbblépj! Ha 1 év elteltével is még mosogatsz, akkor menj haza, mert már nem fogsz továbblépni! Ismerek olyat, aki 5. éve mosogat, mert mindig csak mondja, hogy "majd jövőre, majd ekkor, majd akkor". Nyelvet is nehezen tudja, megtakarítása alig van, 12 órát dolgozik, belefásult. Ezért veszélyes ez. De ha konkrét kérdésed van, válaszolok, akár privátban is, ha ezzel segíthetek.

2016. máj. 10. 21:22
 4/8 Beviz Elek ***** válasza:
Van kint ismerős, de anyagiakban, munkában nem támogattak, annyi hogy fél és számlatörténet nélkül tudok lakást bérelni. Biztos munkahelyre érkeztem, beültem a kocsiba és eltekertem a kulcsot.
2016. máj. 10. 22:56
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Mi így mentünk ki. Egy szép nap elegem lett, vettünk 2 repjegyet csak oda, lefoglaltam egy hostelt 3 napra, kinyomtattam az önéletrajzokat 50 példányban és vártuk az indulást. Senkit nem ismertünk, így indultunk el. Viszont 2-en voltunk a párommal, aki szintén az egészségügyben dolgozott, diplomával keresett jó esetben 90-et mint laboros.

Nekem jó nyelvtudásom, piacképes szakmám-vendéglátás-, gyakorlatom volt. London volt a cél, a hatalmas munkaerőpiac miatt, 1 évet terveztünk, végül 3 év lett belőle.

A kiérkezés után a 3ik nap költöztünk be egy szobába, én 5 nap múlva dolgoztam egy közelben lévő hotel recepciósaként. Mivel a páromnak alap nyelvtudása volt csak ezért nehezen, de szobalány melót sikerült találnia, iszonyat nehéz fizikai meló és stresszes,nagyon nehéz volt ez az időszak is. Szerencsére pár hónap múlva egy nagy kávézó láncnál kezdett dolgozni, kis idővel letette a Barista diplomát és műszakvezető lett. Az addig eltelt idő viszont pokoli nehéz volt. Sajnos a célját, hogy kint is laborban dolgozzon nem sikerült megvalósítani, a magyar diplomát nem fogadják be 1 az 1-ben.

Én a Hotel után 4 hónappal találtam egy jobban fizető állást, Head Bartender voltam egy étteremben, kemény volt, heti 6 nap, esti műszakok 6-tól reggel 3-ig, 4-ig, 5-ig ha meeting is volt. Plusz nagy felelősség, rám volt bízva az egész bár és a személyzete. Ezután váltottam egy fine dining étteremben voltam felszolgáló, itt már átlag felett kerestem, ezért is húztunk rá még 1 évet.

Letelepedni UK-ban nem akartunk, nagyon nem jött be hosszú távon, alig vártuk a költözést. London iszonyat élhetetlen a magas árak és a pocsék lakhatás, na meg az állandó eső miatt.

Végül is jó tapasztalat volt, biztos hogy eddigi életünk legnehezebb időszaka is, egyedül nem csináltam volna végig.

Azóta 2 éve már Bécsben élünk, itt van nagyon sok ismerős, tesó, haver. Bármikor haza is tudunk ugrani, a határ mellett laktunk (MO-n), ami innen 1 óra.

2016. máj. 11. 02:08
 6/8 anonim ***** válasza:

En egyedul jottem ki Angliaba 20evesen.

Vettem egy repjegyet es foglaltal egy kis szobat.

Amugy, honnan veszed, hogy "kint" tetszeni fog?

A legtobben hazamennek par honap utan (en most indulok haza 6ev utan).

Munkat csak mekiben fogsz talalni, vagy egyebb csicska melo.Kivetel ha vendeglatos vagy IT szakember vagy.

Munka csak a varosokban van.A 24 oras meleg viz es gyors internet meg luxus kategoria a legtobb alberletben amik mereg dragak.

2016. máj. 14. 11:10
 7/8 anonim válasza:
Utolsónak: Mi van átbasztak külföldön? Lehet ha tudnál idegen nyelven eltudnád olvasni a bojler használati utasítását aztán lenne meleg víz te csíra :D
2016. máj. 15. 15:45
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem jobban tudok angolul mint a kint dolgozo kelet-europaiak 90%-a

Ha korbenezel gumtreen sok helyen kulon kiemelik a 24 oras melegvizet, mint extra dolog a lakashirdeteseknel.

Neked biztos nagy elorelepes egy croydoni 3 szobas lakasban lakni 5 masik emberrel a muszlim/neger getto kozepen a putrid utan hulyegyerek.

2016. máj. 17. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!