Mennyire átlagos manapság, hogy az emberek nyaralni járnak?
Egyik barátom foglalt magának meg az egyik barátjának repjegyet, mert a Wizz 2-t ad egy áráért. Viszont sajnos én még soha életemben nem voltam ilyen repülős nyaraláson és összekülönböztünk azon, hogy ez mennyire luxus.
Mondtam neki, hogy én nem születtem milliárdosnak, hogy csakúgy eljárjak ide-oda. Erre ő azt mondta, hogy ez "normális". (Mármint utazni.)
Az érdekelne, hogy szerintetek is normális-e "csak úgy" hobbiból elmenni valahova egy hétvégére, mert szerintem marhára nem.
Tanácsot?Mivel kapcsolatban?
A kérdésedre válaszoltam,szerintem igen is luxus hobbiból repülni.
A kirándulás mondjuk nem kerül semmibe.Csinálsz szendvicset,viszel otthonrol innivalót...biciklire pattansz és kész :)
Anyukádnak van jövedelme?
Utolsó...ne haragudj de kicsit nagyképű vagy.
:/
Megtehetném én is hogy leirom hova hányszor repülök,de nem teszem,mert nem ez volt a kérdés.
+ Senkinek semmi köze hozzá.
64-es! Ez volt a kérdésben:
"Az érdekelne, hogy szerintetek is normális-e "csak úgy" hobbiból elmenni valahova egy hétvégére, mert szerintem marhára nem."
Akkor írjam le így, hogy szerintem normális? Azt egyébként nem írtam le, hogy hová szoktam utazni. Örülök, ha te beleképzelted! :)
Szóval:
Igen, normális! :)
A kérdésedre többféle válasz létezik, attól függően, hogy ki milyen körülmények között él. Aki a középréteghez tartozik, annak Wizz air-rel repülni teljesen normális, nem luxus. Engem például egy ismerősöm lesajnált, mert Wizz-el utaztam Rómába és nem a nemzeti légitársaságukkal az Air Italiával. Tehát mint mondtam élethelyzet válogatja, hogy ki mit válaszol a kérdésedre.
Nyilván aki olyan élethelyzetben van, mint Te annak ez is luxus. És ha emiatt lenéz az ismerősöd ahelyett, hogy megértene és próbálna segíteni, akkor ne is foglalkozz vele, mert nem érdemli meg a barátságodat. Ha nem néz le, akkor ne szakítsd meg vele a kapcsolatot. Ezt Te érzed, hogy lenézően beszélt-e vagy sem. Egyébként tényleg nem kell milliárdosnak lenni egy ilyen utazáshoz, de gondolom ezt csak kisarkítva írtad a kérdésedben.
Tanács a az élethelyzeted jobbá tételére: Először is teljesen megértelek, mert sajnos ma Magyarországon egyre többen élnek így ahogy Te. Van olyan vidéki ismerősöm, aki életében kétszer volt a 30 km-re lévő nagyvárosban (nem Budapest). Szerintem hosszú távon el kellene gondolkoznod a külföldi munkavállaláson (pl: Németország. vannak barátaim akik kinn vannak és takarítanak vagy felszolgálnak hotelekben mert nincs végzettségük). Tudom, hogy az is pénzbe kerül, hogy oda kijuss, ezért kellene egy rövid távú terv, hogy valahogy össze tudd hozni a kezdőtőkét. Szerintem próbálj meg más munkát találni először itt Budapesten, mert a jelenlegi fizetéseddel ebből nincs kiút. Mivel van interneted így ezt el is tudnád kezdeni ha hazaérsz a munkából. És csak akkor felmondani, ha van valami fix másik munka. Lennének ötleteim, hogy végzettség nélkül mit lehetne csinálni, ha érdekel majd leírom.
Egyébként az lenne a normális egy normális országban, hogy az ember évente legalább kétszer elmenjen külföldre hosszú hétvégére, nyáron két hétre nyaralni, és hétvégente belföldön is tudjon valami programot szervezni. Ez nyugaton nagyon alap a minimálbéresek is megtehetik. Az más kérdés, hogy Magyarországon ezt csak nagyon kevesen tehetik meg.
Kedves utolsó!
Köszönöm a konstruktív választ.
Érdekelnének az ötleteid, megtennéd hogy leírod, konkrétan mikre gondoltál?
A külföldi munkavállaláson már töprengtem sokat, de a kezdőtőke nagyon hiányzik hozzá. Anélkül a repjegyet sem tudom megvenni.
Már kérdeztem ezt a barátomat, hogy tudna-e kölcsön adni rá, de azt mondta nem akar segíteni.
Másokat is kérdeztem, de nekik vagy nincs pénzük, vagy egyszerűen nem akarnak segíteni. Hitelt nem tudom kapnék-e ilyen fizetéssel és vagyoni háttérrel. Nem tartom valószínűnek. (Mármint banki hitelt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!