Mennyire átlagos manapság, hogy az emberek nyaralni járnak?
Egyik barátom foglalt magának meg az egyik barátjának repjegyet, mert a Wizz 2-t ad egy áráért. Viszont sajnos én még soha életemben nem voltam ilyen repülős nyaraláson és összekülönböztünk azon, hogy ez mennyire luxus.
Mondtam neki, hogy én nem születtem milliárdosnak, hogy csakúgy eljárjak ide-oda. Erre ő azt mondta, hogy ez "normális". (Mármint utazni.)
Az érdekelne, hogy szerintetek is normális-e "csak úgy" hobbiból elmenni valahova egy hétvégére, mert szerintem marhára nem.
Nagyon buta vagy.
Az összes hozzászólásodból süt a keserűség és az önsajnálat, hogy neked ilyen rossz mert "nem születtél gazdagnak"...
Oké, én pont a másik végletbe születtem, de 12-20.000E forintért már kapsz repjegyet például Londonba. Keresel egy kis panziót, két éjszaka, olcsó éttermek, hozzászámolva egy kis szuvenír, és nahát, 100.000Ft-ből kijövünk. Lehet, hogy még kevesebből.
Azért ez nem egy óriási luxus.
Nekem is volt egy barátnőm a családjával, akik nem csak hozzánk mérve voltak szegények, de sosem néztem le. Miért tettem volna? Igen, néha ütközött a véleményünk bizonyos pénzes dolgokban, de megbeszéltük mint minden normális ember.
Még hogy ezért megszakítani a kapcsolatot, te jó ég...
Jó barátod lehet.
Menj el prostinak, lesz habzsidőzsi mamának főttétel minden, te is eltudsz majd menni nyaralni. Szívesen.
De hogy a kérdésedre is válaszoljak, teljesen általános hogy az emberek eljutnak külföldre. Persze vannak akiknek sokat kell rá spórolni. De ma Magyarországon az átlagbér 150 nettó körül mozog. Ha jól vásárolsz jegyet, akkor egy Bp-London, vagy Milánó, odavissza kb. 15ezer forint. Ha egy átlag ember minden hónapban félretesz 1000 forintot, akkor már meg is van a repjegye egy év alatt. Vagy ha kétévente megy, még a szállás is.
Belföldön is lehet nyaralni. Nem emlékszem pontosan, mennyi egy kemping díj? Napi 500 forint? Háát ki lehet spórolni azért pár évente egyszer, még a minimálból is.
De ha végképp semennyi pénzed sincsen, akkor még állítólag stoppolni is lehet. Aztán a végén még ingyen elvisznek az országhatáron kívülre, aztán máris egy igényes, világlátott ember leszel.
1. Nem kell gazdagnak lenni ahhoz, hogy elmehess fapadossal egy hétvégére valahova, vagy busszal egy hétre Görögországba.
2. Nem kell "gazdagnak születni" ahhoz, hogy elmehess néha nyaralni.
2. Te szegény vagy. Szar ügy, de erről nem mi tehetünk.
Sajnos nincs lehetőségem előre jutni, mert bár a két kezemet ledolgozom, nem megy...
Nem tudok két albérletet fizetni ennyi pénzből, anyámét, és az enyémet is.
Anyum már kísérelt meg öngyilkosságot, eddig sikerült megakadályoznom, de lehet hogy legközelebb én is vele tartok.
Sajnos ez a barátom viszont úgy érzem lenéz engem.
Szerintem teljesen normális dolog, gyerekkorom óta minden évben elmentünk legalább egyszer, valamikor csak belföldre, néha külföldre. A környezetemben élők is legalább évente vagy max 2 évente elmennek nyaralni.
Júliusban meg a barátnőmmel megyek Görögországba 5 napra.
19/F
79 körül.
Ebből 40-42 azonnal elmegy az albira (ebben benne vannak a számlák). Utána veszek BKV-bérletet, az még egy 10-es.
Marad kb. 25 egész hónapra, ebből eszek, illetve lemegyek néha meglátogatom anyumat, de elég drága a vonatjegy, a retúr 10 ezer körül szokott lenni, meg mivel hosszú az út és át kell szállni így egy fél nap kb mire leérek.
Szóval így kb napi 800 Ft-om marad kajára, kivéve ha segítek anyumnak pénzzel, mert akkor kevesebb.
Ebből hogyan, mennyit tudok félretenni havonta? Sajnos nekem egy ezres is rengeteg pénz, nem tudok annyit eltenni. De ha eltenném is éves szinten 12 ezer jönne ki, ami állítólag a repjegyre elég, de még nincs kint szállásom meg ilyenek. Meg tömegközlekedésre jegyem. Arról nem is beszélve, hogy állítólag Nyugaton érezhetően drágábbak a kaják, napi 800 forinttal nem mennék sokra, gondolom.
Na-na...nem tudom ki veszi meg még fapados járaton is 10-15 ezer ft-ért a repülöjegyet(a börönd kerül majdnem ennyibe)..Na hát meg nem mind1 hogy hova megy az illető....de nekünk nyárra haza és vissza,
530 euro volt..(2 felnőtt-bőrönd nélkül.)
Külföldön dolgozunk igy megtehetjük.
Csak azt ne mondjátok hogy külföldre ha mentek utazni 15.000 ft-ból kijöttök mindennel együtt,mert hülyét kapok...(szállás kaja stb...)De azért kiváncsi lennék hova utaztok ennyiért... :) gondolom Anglia.
Mi minden évbe megyünk valahova.hol külföld,hol belföld.
Még belföldön sem úsztuk meg 80.000 ft alatt.
Leugrani a Balatonra oké az nem kerül sokba aki közel lakik.
De ha valaki azt mondja hogy "hobbiból repül" az csupán nagyképü...én utálom a kapunál az ellenőrzést,utálok sorba állni és a tömegtől is felmegy a vérnyomásom ...ami néha jo mert amugy alacsony :D
Nekünk haza 4 ora az út.
Vissza 3...alig várom hogy leszálljak :)
Szóval nyugi kérdező,Te még nem szálltál el Magadtól.
(Na és most jön az hogy senki nem fog velem egyetérteni :))
Mellesleg mi sem születtünk gazdagnak.
Szüleimnél laktam ...spóroltam és kijöttem.
Amugy nem értem hogy miért tartasz fent 2 albérletet...amikor ha anyukáddal laknál könnyebb lenne :)
Javaslom ha az életben nem csak dolgozni szeretnél...hanem élni is...tiplizz külföldre dolgozni!
;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!