Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Mennyire átlagos manapság,...

Mennyire átlagos manapság, hogy az emberek nyaralni járnak?

Figyelt kérdés

Egyik barátom foglalt magának meg az egyik barátjának repjegyet, mert a Wizz 2-t ad egy áráért. Viszont sajnos én még soha életemben nem voltam ilyen repülős nyaraláson és összekülönböztünk azon, hogy ez mennyire luxus.

Mondtam neki, hogy én nem születtem milliárdosnak, hogy csakúgy eljárjak ide-oda. Erre ő azt mondta, hogy ez "normális". (Mármint utazni.)

Az érdekelne, hogy szerintetek is normális-e "csak úgy" hobbiból elmenni valahova egy hétvégére, mert szerintem marhára nem.

2015. máj. 19. 21:15
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/79 A kérdező kommentje:

Azért tartok fenn két albérletet, mert itt nem férne el anyum, egyszobás kis mini lakásban élek. Ha nagyobbat veszek ki, akkor jobban drágul mint amennyi megspórolunk.

Lent meg Szabolcsban nem tudok munkát találni, már próbálkoztam, de csak közmunka lenne 40 ezerért. Szóval így nem tudok oda se visszaköltözni. Itt meg szerencsére jól (vagy jobban fizetnek) mint ott lent.

2015. máj. 21. 14:05
 32/79 anonim ***** válasza:
29. Tévedsz, én egyetértek veled. A 15E meg úgy jön ki hogy volt egy barátom akinek a szomszédjának az öccsének a macskája ennyiért utazott, csak a szájhagyomány során épp egy nulla elveszett valahol. 7500 ft egy csomag, az már return maga 15E.
2015. máj. 21. 14:08
 33/79 anonim ***** válasza:

Egy 1.5 szobás kellene Neked..

Annyival többe nem kerülne mint a 2 albérlet fent tartàsa :)

2015. máj. 21. 14:09
 34/79 A kérdező kommentje:

Figyelembe véve, hogy Budapesten a lakások bérleti díjánál a négyzetméter ár jóval drágább mint vidéken, szerintem nem sokat spórolhatnék.

Viszont járulékos költségként felmerülne anyumnak a BKV-bérlet ára. Valamint a felköltözés egyszeri díja, ami sok tízezezer forint lenne (amire nincs pénzünk).

Továbbá neki odalent vannak ismerősei, Pesten senkit nem ismer, és én is alig valakit.

Arról nem is beszélve, hogy odalent - Szabolcsban - kedvezményesen tud lakni abban a szoc. lakásban, nem fenyegeti az a veszély, hogy random megemelik a bérleti díjat vagy más bérlővel szerződnek.

Sajnos a mostani albimban még én is szorongok így egyedül, nemhogy ketten. Ha meg új albiba megyünk, akkor kauciót is kell fizetni. Arra szintén nincs pénzünk...

2015. máj. 21. 19:34
 35/79 anonim ***** válasza:
0%

Nem az volt a kérdés, mi mennyiért járunk nyaralni.. Mi idén 2 misiért voltunk a maldív szigeteken.

A kérdés az volt, hogy mennyibe kerül elmenni világot látni. Ahhoz hogy kimenj akár csak egy napra Londonba, vagy Milánóba, nem kell bőröndöt feladnod, sőt még szendvicset is tudsz otthonról vinni.

De ha nagyon burzsuj vagy, akkor kibérelsz ágyat egy 20 fős hostelben, 10 euróért, veszel két zsemjét, sonkát meg egy vizet a bótban még 5 euróért, és a péntek-vasárnapi külföldi kiruccanásod a 15ezres jeggyel máris kijött 20-25 ezer forintból. Aztán nem kell úgy megdöglened hogy életedben nem jártál Olaszországban.

A kérdezőnek pedig, ha nagyon akarsz nyaralni, sztem ha meló után kiülsz egy órára a nyugati aluljáróba, meglesz az a nyaralás. Ha tudsz zenélni, akkor akár két nyaralás is összejöhet. De akár vérplazmát is adhatsz havi 15ezerért.

2015. máj. 21. 20:21
 36/79 A kérdező kommentje:

Sajnos nem tudok zenélni és hangszerem sincs.

Vért pedig nem tudok adni, mert hemafóbiám van.

2015. máj. 21. 22:11
 37/79 szabina555 ***** válasza:
vállalj másodállást
2015. máj. 21. 22:19
 38/79 anonim ***** válasza:
0%

Tehetetlen vagy.. Ennyi! Munka pedig Szabolcsban is van, csak keresni kell! Vagy tanulni kellett volna! Érdekes, hogy élnek normális színvonalon emberek Szabolcsban is! Ha 40ezerért elmentél volna közmunkára Szabolcsban, akkor kb ugyanúgy, vagy jobban jönnél ki, mint Bp-n 79-ből. Nem kell bérlet, anyukádnál laknál. Csak gondolom a közmunka nem feküdt!

Én sem születtem gazdag családba, csak tanultam, jó munkám lett, és ennyi. Évente kb 6-8 alkalommal utazom külföldre, ha csak egy hétvégére is, de muszáj kikapcsolnom! Belföldön kb minden hétvégére szervezek magunknak programot. Még a legszegényebb barátnőm (szó szerint nagyon kevés van nekik) is volt már külföldön. Nem luxusban, hanem a legolcsóbb szálláson, zsömlével és vízzel, de elmondhatja, hogy látta Párizst, Rómát, Londont pl. Hamarabb utazgatott, mint én! Szóval csak akarni kell, és nem sajnáltatni magad! Miért nem mész el egy okj-s képzésre? Vannak gyorstalpalók is, pár hónap alatt szerezhetsz szakmát! De jobb gondolom ide írni, mint tenni. Apropó, internetre hogy van pénzed, ha ennyire szegény vagy?

2015. máj. 21. 23:18
 39/79 A kérdező kommentje:

Az internetre úgy van pénzem, hogy ez az egyetlen "kikapcsolódás" az életemben. Mint már mondtam, moziba sincs pénzem elmenni.

Ami az OKJ-s képzést illeti, sajnos munka mellett nincs időm. Fizetnek esetleg ösztöndíjat? Vagy valamit, amiből mellette megtudok élni?

A tanulással nem volt gond, csak nincsen pénzem egyetemre járni, mert nem lenne pénzem se a tandíjra, se a kajára egyetem mellett. Meg úgy anyumat se tudnám támogatni ha tanulnék.

2015. máj. 21. 23:29
 40/79 anonim ***** válasza:
0%
Hmmm... 2 diplomát szereztem, ösztöndíjból és diákmunkából éltem! Van online oktatás, szóval ráérnél munka mellett! Interneted pedig ugyebár van. Kifogások tömkelege, csak sajnálni tudod magad, és még azt is elvárnád, hogy más is ezt tegye. Csakis te magad vagy hibás a helyzetedért! Senki más!
2015. máj. 22. 00:00
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!