Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Mennyire átlagos manapság,...

Mennyire átlagos manapság, hogy az emberek nyaralni járnak?

Figyelt kérdés

Egyik barátom foglalt magának meg az egyik barátjának repjegyet, mert a Wizz 2-t ad egy áráért. Viszont sajnos én még soha életemben nem voltam ilyen repülős nyaraláson és összekülönböztünk azon, hogy ez mennyire luxus.

Mondtam neki, hogy én nem születtem milliárdosnak, hogy csakúgy eljárjak ide-oda. Erre ő azt mondta, hogy ez "normális". (Mármint utazni.)

Az érdekelne, hogy szerintetek is normális-e "csak úgy" hobbiból elmenni valahova egy hétvégére, mert szerintem marhára nem.

2015. máj. 19. 21:15
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/79 anonim ***** válasza:
48%

Abszolút normális.

Akinek nincs igénye arra hogy világot lásson az egy nagy barom, el sem tudja képzelni mennyi szép dolog van ezen a gömbön és mennyi élményt ad és mennyire fel tud tölteni egy bármilyen rövid külföldi utazás.

A pénz csak kifogás az igénytelen emberek számára. Nézd meg mennyi ember dohányzik, mennyien isznak és számold ki éves szinten mennyi pénz visz el.

Mi ketten albérletben lakunk és kevéssel keresünk nettó 100E fölött. Mégis minden évben elmegyünk egy hónapra messze külföldre, saját szervezésben 500E- 1M közötti összegért, persze nem luxus nyaralás 5 csillagos szállodában de bőven megéri az érte hozott évközbeni áldoztatott. Az élmények felbecsülhetetlenek és ez az egy amit nem tud elvenni tőlünk senki. Persze nekünk nincs okos telefonunk, nagy TV-k, turkálóba járunk stb.

2015. máj. 20. 12:26
 12/79 A kérdező kommentje:

Nekem sincs nagy TV, nem dohányzom, nem élek luxusban. Mégsem telik elmenni még moziba se, nemhogy nyaralásra...

Nem vagyok igénytelen, én is szívesen látnék világot, de nem születtem gazdagnak, hogy megtehessem...

2015. máj. 20. 12:48
 13/79 anonim ***** válasza:
22%

"nem születtem gazdagnak, hogy megtehessem"

A legtöbb ember nem gazdagnak születik, hanem dolgozni jár és egy minimálbérből már el lehet menni minimum 1szer évente nyaralni. Tudom mivel én is minimálbérből élek, a párom is, az anyám még annyit sem kapott soha... Szóval a luxustól messze vagyok, gazdagnak sem születtem, ennek ellenére van nagy tv-m meg mindenem amire vágyok. Ehhez csak dolgozni kell. Te nem dolgozol?

2015. máj. 20. 12:56
 14/79 anonim ***** válasza:
44%
Kérdező! Értsd meg mi sem születtünk gazdagnak, de még csak középrétegnek sem, én a szegény kategóriába sorolnám magunkat de ez nem zárja ki az utazást. Keményen dolgozunk és spórolunk. Valamit valamiért.
2015. máj. 20. 12:58
 15/79 anonim ***** válasza:
5%

Kérdező!

Attól, hogy neked meg sok más embernek nem telik nyaralásra, az még egy tök átlagos és megszokott, normális dolog.

És le lehet ismét pontozni frusztráltságból, meg sajnálkozni, hogy jaj, én persze nem születtem gazdagnak (amivel ugye azt sejteted, hogy aki fapadossal elmegy 2-3 napra valahova, az egy köcsög burzsuj), de ettől még nem lesz igazad.

2015. máj. 20. 13:12
 16/79 A kérdező kommentje:

De én is dolgozom, de minden pénzem el is megy azonnal. Befizetem az albi díját, a számlákat, veszek bérletet és ennyi volt. Már csak kajára marad utána.

Egyedül élek, anyum vidéken él egy szociális bérlakásban, segítek neki hogy tudjon főtt ételt enni, mert nem telik rá neki se.

Sajnos nem látom azt, hogy hol lenne az én hibám az, hogy nem vagyok gazdag... félárvaként nőttem fel egy szabolcsi faluban...

Sajnos nem azt látom, hogy az embereken múlna, hogy mire viszik az életben, a körülmények sokkal inkább meghatározók.

2015. máj. 20. 16:42
 17/79 anonim ***** válasza:
48%
látom még mindig nem érted. attól hogy elmész egy hosszú hétvégére egy fapados céggel vagy busszal, és megszállsz egy olcsó hotelben vagy diákszállón, attól még közel sem kell gazdagnak lenned. nálad szerintem maga a közeg, amiben felnőttél, beléd nevelte ezt a pesszimista életszemléletet. ezzel sajnos soha nem fogsz előre jutni.
2015. máj. 20. 17:26
 18/79 A kérdező kommentje:

Nem nevelte belém senki. Egyszerűen nem tudok egy fillért sem félretenni, mert nincs miből. Nincsenek bútoraim, semmim. Csak a két kezem.

Nem keresek ahhoz sem eleget, hogy normális ruhát vegyek magamnak. Ez nem az életszemléleten múlik.

A barátommal pedig inkább megszakítom a kapcsolatot.

2015. máj. 20. 17:47
 19/79 anonim ***** válasza:
72%
Az én környezetemben mindenki eljár nyaralni, csak a helyszín a más. Van, aki belföldre, Európán belül és Európán kívül. Mondjuk én az utóbbi 2 évben 3 alkalommal voltam nyaralni, mindig Európán kívül, de konkrétan couchsurfingeltem. :D
2015. máj. 20. 18:27
 20/79 anonim ***** válasza:
16%

Sajnos a te helyzeted - bár tényleg megértem, és tudom, hogy van ilyen - átlagon aluli.

Az átlag egy évben egyszer valami olcsóbb nyaralásra el tud menni. És nem, nem azok, akik gazdagnak születtek, hanem az átlag.

Az átlag felettiek tudnak többször és/vagy drágább utakra, nagyobb luxusba menni... Pl. van ismerősöm, aki évente kétszer utazik egy-egy hónapra valami egzotikus helyre, plusz még párszor csak úgy "kiugrik" pl. Milánóba, Madridba...

Nekem ezek a "kiugrásai" az éves általános nyaralásaim, többről nem is álmodhatok.

De nem vagyunk egyformák. Te azt kérdezted, mi az ÁTLAG. Az átlag szerintem az évi egy, visszafogott de azért repülős-külföldi-olcsó szállásos nyaralás.

2015. máj. 20. 18:58
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!