Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Mennyire átlagos manapság,...

Mennyire átlagos manapság, hogy az emberek nyaralni járnak?

Figyelt kérdés

Egyik barátom foglalt magának meg az egyik barátjának repjegyet, mert a Wizz 2-t ad egy áráért. Viszont sajnos én még soha életemben nem voltam ilyen repülős nyaraláson és összekülönböztünk azon, hogy ez mennyire luxus.

Mondtam neki, hogy én nem születtem milliárdosnak, hogy csakúgy eljárjak ide-oda. Erre ő azt mondta, hogy ez "normális". (Mármint utazni.)

Az érdekelne, hogy szerintetek is normális-e "csak úgy" hobbiból elmenni valahova egy hétvégére, mert szerintem marhára nem.

2015. máj. 19. 21:15
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/79 anonim ***** válasza:

Kérdező, én megértettem a problémád, látom én is, hogy ma Magyarországon rengeteg embernek semmi pénze nincs, örül, ha enni tud, nem hogy utazni. Van, ahol csontból csinálnak fasírtot és azt eszik. Elkeserítő.

Gazdag én sem vagyok, viszont utazni lehet olcsón. (Na igen, itt előjön, hogy kinek mi az olcsó...)

Brüsszelbe, Milánóba pl. rendszeresen van repülőjegy úgy, hogy 10 ezer alatt bőven megúszod oda-vissza. Mindkettő nagyváros, vannak olcsó szállások is. Így mondjuk egy hosszú hétvége 40-50 ezerből kijön. Csak sajnos ott tartunk, hogy az neked majdnem egy havi fizetés...

Vagy pl. egy darabig lehetett a Mávnál kirándulójegyet venni a Magas-Tátrába, 12000 volt Bp-től oda-vissza, 4 napig korlátlan helyi villamos használattal. Szlovákiában nagyon olcsó szállások vannak, a kaja kb. ugyanannyi, mint nálunk.

Ezekkel a példákkal csak azt szerettem volna szemléltetni, hogy nem kell azért milliomosnak lenni ahhoz, hogy az ember utazzon. Legalábbis a közelbe.

Sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy.

2015. máj. 22. 18:25
 52/79 anonim ***** válasza:
100%

52-es vagyok, még valami eszembe jutott.

Nem tudom mi a kérdező foglalkozása, de akik azt írják, hogy tanulni kellett volna: egy mentős pl. mennyit is keres? 80 ezret, vagy 90-et a pótlékok miatt? Úgy, hogy a belét kidolgozza. Pedig őket nem nevezném tanulatlan senkiknek.

2015. máj. 22. 19:06
 53/79 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem abszolut nem atlagos, sot. Magyarorszagon egyre szegenyebbek lesznek az emberek. En nem is voltam meg kulfoldon mielott kijottem volna dolgozni/elni. A Balatont se lattam eletemben (de mar nem is fogom), az osztalykirandulason kivul nyaralni sehol sem voltam soha. Nem is volt vagyam azelott soha, hiszen a legfontosabbakra sem volt penz. Most viszont mar tervezhetem, hogy megyek nyaralni (itt, Angliaban az evi szabadsagot fontosnak tartjak tehat idom is lesz ra). Igy, hogy olyan keresetem van amibol tudok felrerakni mar mindjart konnyebb de teljesen megertem, hogy abbol ami ott van, Magyarorszagon, abbol a penzbol inkabb nem utazgat az ember.

A Wizz Air-es dologhoz annyit csak, hogy azert az a legitarsasag nem luxuskategoria!

2015. máj. 22. 19:14
 54/79 anonim ***** válasza:
100%
Itt nem is a tanulason van a hangsuly (szerintem), hanem, hogy egy olyan orszagon,mint Ma.o. nem fizetik meg olyan jol az embereket, nincs olyan nagy hagyomanya a nyaralasoknak.
2015. máj. 22. 19:16
 55/79 anonim ***** válasza:

...Akkor légyszives nézd meg a 35-s választ...Neki szólt amit irtam nem Neked.

De ezt csak úgy halkan mondom.

Mellesleg érettségivel és 2 diplomával is mehetsz a szalag mellé 3 műszakba.

Ha csak azt nem mondják hogy tulképzett vagy..akkor még oda se.

2015. máj. 22. 19:31
 56/79 anonim ***** válasza:
0%
49-es vagyok. Érvek? Nem nem tudok reagálni. Nem akarok! Neked bárki ajánlhatna bármit, ha tenned kell érte, akkor találsz kifogást! Valójában jó neked minden ahogy van, csak szeretnéd, hogy ezért sajnáljanak. Én biztos nem foglak! Nem is koptatom tovább a telefonom kijelzőjét, mert nincs értelme!
2015. máj. 22. 19:45
 57/79 anonim ***** válasza:
0%
52-es, van mentős a családomban, eü vállalkozást is csinált a mentőzés mellé, és jól él! Mert meg tudott mozdulni! Minden csak akarás kérdése! Egy átlagos mentős heti 3 napot dolgozik, mellette van idő pl otthonápolásra. Csak igen, dolgozni kell!
2015. máj. 22. 19:49
 58/79 anonim ***** válasza:
56-os, érettségivel és két diplomával vezető beosztásban dolgozom! ;) És nem szalag mellett, sőt, nem a mekiben! A fizetésem pedig jóval átlagon felüli! Egyetem mellett is végig dolgoztam, sosem volt büdös munka! Most sem az!
2015. máj. 22. 19:52
 59/79 anonim ***** válasza:
Az én játékostársamnak több iskolája van mint az egész csapatnak...és bicikliket szerel mert máshova nem vették fel túlképzettség miatt(Ide is azért mert ismerősnek segit)...ezért irtam. :)
2015. máj. 22. 19:59
 60/79 A kérdező kommentje:

Ha jól látom van valaki, aki többször is hozzá szól a kérdésemhez, de eddig egyszer sem sikerült érdemben jótanácsot adnia.

Köszönöm a válaszait, továbbiakkal ne fáradjon!

(58%-osra gondoltam)

Valaki meg írta, hogy most először szólt hozzá. Ez szintén nettó tévedés, kicsit vissza kéne olvasni a hozzászólásokat... "IQ fighter" barátom :)

Arról pedig nem tehetek, hogy ennyi lehetőségem van. Világosan és tisztán leírtam már, hogy miért nem tudok visszaköltözni oda. Nemcsak hogy túl nagy az egyszeri befektetés ára, ami a visszaköltözéshez kell, hanem jelentősen rombolná a kapcsolati tőkémet, ami szerintem egy fontos inkorporált tőke manapság.

Arról nem is beszélve, hogy utána meg ha akár csak 5 ezer forintot is meg tudnék tartani odalent, akkor az arra menne fel, hogy ide visszajöjjek.

A továbbiakban olyan kommentelők válaszát várom, akik értelmes tanáccsal tudnának ellátni, nemcsak okoskodni, szitkozódni.

Köszönöm szépen!

2015. máj. 23. 16:56
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!