Üdvözlök Mindenkit.2 hét múlva fogok utazni Erbilbe, Kuridisztánba dolgozni, van valakinek valamilyen tapasztalata?
neten találtam ezt a munkát,facebookon is fent van igen hiteles képek és hát beleástam magam ebbe a témába,nekem meggyőző szerintem nem kamu de viszont kiváncsi lennék a Ti/önök véleményére is,dolgozott már valaki ott kint? vagy ismerőse esetleg van aki ott dolgozik?
Kiváncsi vagyok minden véleményre de azt kérem ne nézzen ez miatt senki hülyének....21/L
Ha kimesz Erbilbe, a hamarosan fuggetlenedo Kurdisztanba es ilyet fogsz mondani a kurdoknak hogy ormeny, torok es irakiakbol tevodik ossze szoba sem fognak allni veled!
Ugyanakkor foleg Mol dolgozok vannak itt, a magyar konzulatus az elsok kozott nyitotta meg itt kapuit kb. 2 honapja.
A kurd nyelvet nem kell beszelned (gondolom) eleg az angol, de ha huzamosabb ideig kint elsz ott meg kell tanulnod a nyelvet!
Ez a vilag legdinamikusabban fejlodo tersege! Kurdisztan tele van olajjal, par ev mulva a vilag egyik leggazdagabb orszaga lehet (mar ha kikialtjak fuggetlenseguket). Eros tartasra vall, hogy meg haboruban is tudnak epitkezni! Kurdok nagyon rendes emberek, fel sem tunik (nem ugy mintegy Nyugat-Eusnak) hogy bevandorlo vagy!
Vannak nagyon szep reszek es vannak olyanok ahol meg epitkeznek. Gyakorlatilag mindent ultramodernre akarnak csinalni. De hat van erre penzuk:)
Ugyanakkor az itt dolgozo magyarok tobbsege hala Istennek nem olyan kobunko mint a nyugat-eus magyar bevandorlok! Ide kulturalt emberek jonnek hala a jo Istennek!
Remelem segitettem kerdezo! :)
Kedves utolsó!
Erős naivitásra vall, ha azt gondolod, hogy egy olyan ország, amely tele van olajjal, nem érdekli a nagyhatalmakat. Tapasztalatlannak gondollak és olyannak, akinek fogalma sincs a világról. Hogy katona még be sem tette a lábát? Akkor ki tartja fenn a rendet és óvja az országot? Nekem úgy tűnik, hogy az a csodaállam inkább a fejekben rejtőzik, mint valóság lenne. A keleti államok mindegyike az azokat uraló családok és klánok hatalma alatt van. (Sajnos itthon is, Lásd szeretett vezérünket és sleppjét.) Mert ki lenne más? Szerinted az utcai emberekből szólítanak be valakiket? De a klánok között harc van a hatalomért és a pénzért, ezért szinte biztosan mindegyiknek van magánhadserege. És azok nem a kedves fiúk közül valók. De ezek nem a kérdezőre tartoznak. Ő egyértelműen bátorítást várt, hát adjuk meg neki: indulj! Próbáld meg, hajrá. Aztán várunk egy beszámolót a kalandjaidról. De azt ne feledd el, hogy a kurdok olyanok keleten, mint nálunk romák, azok kevés pozitív, és rengeteg negatív szokásával. S végül, ha az a baj, hogy páran óvni próbáltak az ismeretlentől, akkor bocsáss meg nekünk.
Még egy kérdés, kedves kérdező: ugye az iroda azt mondta, hogy az adminisztrációs költséget, az utazásodat és az első heti szállásodat természetesen neked kell fizetni előre, s majd az első heti fizetésedben visszakapod? Fizettél nekik ezért a remek lehetőségért? Mert ha igen, akkor válik a történet igazán gyanússá. De rajtad múlik.
Mar megbocsass de ki beszel itt nagyhatalmakrol? Csak nem a torok kislany vagy aki allandoan lejaratja a kurdokat?!
Idejottel, probalod bemocskolni a kurdokat de a kurdokrol le lehet szallni! Itt lakok koztuk, velemenyem szerint pont az iraki turkmenek es a torokok viselkednek igy.
Foleg hogy a torokok tamogattjak az isis-t!
Amugy az elottem szolo kislany iromanyat elolvastam, szovegertesbol tuti egyes! Nem is tudom mirol beszel, elkezd politizalni holotta kerdezo csakegy egyszeru kerdest tett fel, mert ki akar menni Erbilbe. O erre politizal, a kurdok ilyenek meg olyanok. Bocsi, szanalmas vagy, ugyanakkor pont hogy en nem vagyok naiv aki fiatalkent a vilag szamos pontjat bejarta. A kurdok haboruban allnak most az isissel, torokok erre meg tamogatjak is oket.
De nem baj, a torokok mar bocsanat - dogoljenek meg a sajat szarszagukba, nagyvarosaik es varosaik budosek, piszkosak, rendetlenek. Itt rend, tisztasag van legalabb!
Ugyanakkor erosen irigyek a kurdokra is, a torokok mindvegig egy csoro nemzet lesz, akik havi max 300 dolcsit keresnek atszamitva. Itt Kurdisztanban minimum 1000 dolcsit keresel, minden 2x olcsobb mint otthon.
Nen veletlenul hogy torokok illegalis munkavallalasa is gondot okoz itt.
Az a 48 szazalekos valaszolo nem veletlenul 48 szazalekos! Makod van, mert veletlenul zold kezet adtam egyik valaszodra.
Azanyja.....
Primitivseged hatartalan!
Bocsi, de ki lakik Erbilben? Tudtommal a valaszadok kozul csak en! En tudhatom, hogy mekkorak az arak, a fizetes es az emberek mentalitasa.
Nem ugrottam neki, de ez a 48%os amit ir az majdhogynem 100%ban hazugsag. Hazug elbeszeles. Itt demokracia van, tudjad csak es korrupcio nagyon alacsony!
A legnagyobb vicc amugy hogy a GYK kozonsege meg hasznosnak itelte a valaszat!
Az ahogy a kurdokrol beszel, lefogadom eleteben egy kurdot nem latott! Ugye tudjatok gyerekek, hogy a kurdok vezetik az ISIS elleni koaliciot? Kerdezo! Gyere ki Kurdisztanba, az emberek mentalitasa kozel sem azonos az otthoniakeval. Es meg en vagyok naiv aki elt mar Ausztraliaban, Kuwaitban, Usaban is!
De nem baj popec, szerencsed volt, mert veletlenul zold kezet adtam! Jah es ne szallj el magadtol csakmert par id*ota rament a zold kezre es szaz szazalekban hasznos! Inkabb szaz szazalekban hazug!
Röhej!
Kezd parttalanná válni a vita. Én továbbra sem hiszem el, hogy létezik egy álom-állam a nőknek keleten csak azért, mert a kérdező azt akarja hinni. Hogy egy takarítónő kap repülőjegyet, ingyen lakást és előre 100 dollárt, majd 1000 dollár fizetést egy olyan munkáért, amit egy helybeli sokkal jobban megcsinál, lévén beszéli a nyelvet? És AIDS teszt is kell? Ne legyetek már naivak. Amit a kérdező itt előadott, azt IGÉRTÉK neki, konkrétum semmi nincs, nincs munkaszerződés, garancia, visszautazásra menekülőterv. Így nekimenni felelőtlenség. Ha annyira menni akar, akkor keressen valakit a neten, akinek már van ottani bizonyított tapasztalata ezzel az irodával (vagy mivel).
De leszögezem, engem nem a rosszindulat vezényel, hanem az aggódás és sok év külföldi munkavállalási tapasztalat. Még itt nyugaton is van sok probléma, nemhogy egy olyan helyen. Még azt sem tudja, hol fog lakni. Azt gondolom tudja, hogy nem egyedül fog kapni egy lakást, hanem együtt kell laknia valakikkel. Hogy fog közlekedni ott? Bankszámlája lesz? Számos olyan kérdés, aminek a feltevése nem kötekedés, hanem rávilágítás arra, hogy a dolog sokkal bonyolultabb, mint azt egy fészbukos hirdetésen át látni lehet. De még egyszer mondom, hajrá!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!