Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Melyik az a nép/ország, ahol...

Melyik az a nép/ország, ahol az emberek optimisták és vidámak, ahol lazábban kezelnek mindent és nem egy ideggörcs az életük?

Figyelt kérdés
utálom ezt a magyar-mentalitást,hogy sírni-ríni és sajnáltatni magunkat.
2009. dec. 6. 15:12
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
46%

A vezetők azok..

Egyébként azt nem érzed lopásnak, hogy a többiek pénzén kiképezteted magad aztán elhúzol külföldre kamatoztatni a tudásod a saját illetve az adott ország hasznára? Mondjuk aki ilyen pesszimistán áll a dolgokhoz az máshol sem fog optimista lenni. Nekem is tömegközlekedés az utazás(ha tehetem, kerékpár), és borsodi vagyok.

2009. dec. 8. 18:01
 22/34 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyobb gáz az, hogy az állam nem tud annyit nyújtani, hogy érdemes legyen itt maradni, minthogy kijárják az iskolát és elmennek. Nem arra gondolok, hogy ingyen adjon mindent, hanem arra, hogy élhessél normálisan a fizetésedből, ne csak "valahogy" egyik napról a másikra, max segítséggel érhess el nagyobb dolgokat.
2009. dec. 8. 18:05
 23/34 anonim ***** válasza:
Csak az az érdekes, hogy pont ez az "inkább elhúzok" feelinges emberek vannak a változás ellen.
2009. dec. 8. 18:12
 24/34 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok a változás ellen, de mi a frászt csináljak? Rohanjak be a parlamentbe, hogy bsszátok meg nem tudok megélni rendesen, a fizetésemből annyi marad a számlák meg a kaja után, hogy vehetek egy fél pulóvert, nyaralni menni meg max az üdülési csekkből mehetek, de már azt sem kapok? Most komolyan üljek itt húsz harminc éveket még, és állapítsam meg, hogy megszívtam és jobban jártam volna, ha én is kimegyek?
2009. dec. 8. 18:29
 25/34 anonim ***** válasza:

Nem ezt mondtam, hogy rohanj be. Pusztán annyit, hogy többnyire az ilyen kimehetnékes emberek szidják az új pártokat, mert hogy biztos csak rosszabb lesz.(persze közben mi vagyunk a pesszimisták, mi üldözzük el őket)

De az itt maradtak joggal érezhetik meglopva magukat, mert az ő pénzükből tanultál itt. Egyébként meg nem csúszik le mindenki. Nem csak puszta szerencse kérdése, hanem attól függ, hogy milyen képzettséged van, előre gondolkoztál-e...

És miből gondolod, hogy külföldön jobb?(ott a bevándorlókkal nem olyan toleránsak, őket küldik el elsőként a leépítéseknél.)

De a te életed, nem akarok beleszólni, csak leírom róla a véleményem.(Az teljesen más, ha kimész 3évre, szerzel egy kisebb alapőkét(ha sikerül) aztán hazajössz, és itt folytatod. Nekem az a stílus nem tetszik, hogy 17 vagyok, de amint tehetem húzok innen ebből a szarból valahová.

2009. dec. 8. 19:54
 26/34 anonim ***** válasza:
Kimondta, hogy az ő pénzükön tanultam?
2009. dec. 8. 19:59
 27/34 anonim ***** válasza:

Na hogyha magániskolákba jársz, akkor van zsé, fölösleges ilyeneken aggódnod. Az állami iskolákat meg közpénzből finnanszírozzák.

Van néhány egyházi iskola is nálunk, amik elég magas színvonalon oktatnak, de ezekben az ember lokálpatrióta lesz többnyire, és optimista.

Te milyenbe jártál?

2009. dec. 8. 20:15
 28/34 anonim ***** válasza:

Sztem a legtöbb nyugati országban jóval optimistábbak a népek. Hollandia jó választásnak tűnik.(Amúgy nem mindenki szív Hollandiában, nem azért lazábbak, hanem azért lehet szívni mert lazábbak)

Ha igazán életvidám helyre akarsz költözni akkor Barcelonát tudom ajánlani.

2009. dec. 10. 15:25
 29/34 anonim ***** válasza:
Alapítványiba. De vannak egyházas ismerőseim is, nem lett belőlük lokálpatrióta...
2009. dec. 10. 15:43
 30/34 anonim ***** válasza:
Ha alapítványiba, akkor meg van pénz... Elég durva havidíjak vannak ahogy nézegettem.
2009. dec. 10. 18:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!