Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Nyaralás családdal repülővel,...

Nyaralás családdal repülővel, mennyi holmit visztek?

Figyelt kérdés

Mi a családdal (szüleim+hugom+en) eddig mindig csak belföldön jártunk nyaralni kocsival, de elgondolkoztam rajta, hogyan oldanánk meg, ha egy távolabbi országba mennénk és repülővel. Mivel rengeteg cuccot viszünk mindig. Egész pontosan, a legutóbbi kiruccanásunk 4 nap volt a Balatonra, és amit pakoltunk:

- 1 nagy bőrönd a ruháknak, tisztálkodási szereknek + zsepi, gyógyszer, könyv, esernyő stb

- 1 nagy sporttáska strandos cucc (fürdőruha, törülköző, naptej)

- 1 nagy táska kaja

- 1 nagy szatyor a papucsoknak

- 1 zsugor víz

- 1 dobozban/vödörben gyümölcs/zöldség

+ külön kistáska anyának, húgomnak és nekem is + még ami befér a csomagtartóba

És most anyukám azt mondta, csak minimális dolgot viszünk. Szerintem ez sok, tekintve, hogy 4 napra megyünk.

Arra vagyok kivancsi, hogy akik családostul nyaralnak külföldön, repülővel, mennyi holmit visznek magukkal és milyen táskákban?

aug. 20. 20:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
85%

Egyszerű: ha az ember repülővel megy, akkor kénytelen szelektálni (bár én kocsival sem szeretek ész nélkül cuccolni, ruhából is mindig variálható alapdarabokat viszek).

Plusz ahová repülő megy, ott általában van bolt is, lehet venni mindent... esetleg még vizet is 😀

(Vizet otthonról úgysem lehetne felvinni a gépre, de sok helyre a nyers zöldséget/gyümölcsöt, húsokat sem engedik be, bár EU-n belül általában nem nézik.)

Mi mostanában kézipoggyásszal utazunk, bár nem is egy hétre szoktunk menni, inkább 3-5 napokra.

De hosszabb utakra, távolabbi célokra is viszonylag kis bőrönddel mentünk, a reptéren mindig csodálkoztam, hogy a többieknek általában akkora volt a kézipoggyászuk, mint az én feladott bőröndöm, mellé meg volt egy-két "bálna" is 😀

aug. 20. 20:44
 2/12 anonim ***** válasza:
83%

Gyakorlat és a tapasztalat hozza, hogy az ember elkezd "elhagyni" dolgokat. Pl. nem pakolok 4 napra 7 pólót, csak ötöt. Régen házipatikával utaztam, most már beleteszem a nesszeszerbe azt a kb. 3 levelet, amire tényleg szükség lehet. Ha hotelbe mentek, törölköző nem kell. Ha apartmanba, akkor is mindenkinek egy elég.

Egy táska kaja --> távoli országba nem kell, mert esztek a repülőn, max 1-2 szendvics, ropogtatnivaló.

1 zsugor víz --> repülőn felejtős, a bőröndbe nem fér, a kézipoggyászban kidobják.

gyümölcs/zöldség --> a legtöbb távoli, külföldi országba nem viheted be. Meg minek.

Mivel én legtöbbször hátizsákozni szoktam, ruharendszerező kockákat használok, zoknikat levákumozom kézi vákumozóval. De elég nagyméretű a hátizsákom.

Ha bőrönddel megyek, akkor ahány nap, annyi póló, alsó, zoki és mindenből 1 db tartalék. Nem viszek 5 nadrágot, hanem csak amire valóban szükségem lehet. Nem viszek nagy tusfürdőt, sampont, 5 féle parfümöt és piperéket, hanem vannak ilyen utazóflakonjaim, bőven elég.

Mikor családdal megyünk, akkor is a fenti stratégiát követjük, azzal, hogy az egyik gyerek (lassan 30 felé vagyunk) megveszi a jegyeket, a bőröndjegyet meg a tesóim maguknak kifizetik, de általában én pakolok mindenkinek, szóval nem kell nagyméret meg két bőrönd. Apumék elférnek egy nagy bőröndben, illetve van egy 10 éves húgunk, neki veszünk egy 23 kilosat külön, mert már nagylány és nem pakol anyáékkal. :D

aug. 20. 20:56
 3/12 anonim ***** válasza:
68%

A zsugor víz felejtős.

Kézibe nem viheted. 20 kg-s feladott bőrönd meg kb. 30-40 euró, belerakod a zsugor vizet (9 kg) és azon kívül kb. semmi nem fér bele. Kint meg megvehetted volna a zsugor vizet 5 euróért.

Meg amúgy a legtöbb helyen iható a csapvíz.

Kaját szintén nem sok értelme van vinni: megrohad a melegben, szétnyomódik. Kint simán megveheted.

Én pár napra csak hátizsákot viszek: N+1 alsógatya, zokni, póló. Egy váltás nadrág, egy pulcsi, fürdőgatya, papucs. Fogkefe, fogkrém, fésű.

Egy normális szálláson 100% hogy lesz törölköző, tusfürdő stb. Tehát ezeket is felesleges vinni. Vagy ha nagyon kell, akkor ezt is megveheted kint bármelyik szupermarketben.

aug. 20. 21:21
 4/12 anonim ***** válasza:
35%
Korábban 1 hetre1 kis sporttáskát vittem+ akkor még engedtek 1 kicsi válltáskát, amiben az irataim, pénz stb volt. Mostmár egyedül kellene egy közepes bőrönd. Víz, kaja repülővel felejtős. 2 főnek 1 nagy bőrönd és 1 vagy 2 kistáska az iratoknak elég.
aug. 20. 22:44
 5/12 anonim ***** válasza:
70%
Mindent lehet kapni külföldön is. Mi általában egy kézipoggyásszal utazunk (20 literes hátizsák). Akkor szoktunk plusz poggyászt venni ha olyan helyre megyünk ahol pl hideg van. De egy sima strandolós nyaraláshoz bőven elég.
aug. 20. 23:11
 6/12 anonim ***** válasza:
80%

Mi csak kézipoggyászal szoktunk menni.

Helyben veszünk meg mindent, pár váltas ruha és kiegészítők amiket viszek.

Nyilván autóval kényelmesebb és azt is viszi az ember ami nem túl fontos.

aug. 21. 09:57
 7/12 anonim ***** válasza:
69%

Kézipoggyász + kabinbőrönd amivel szoktunk utazni (ezekből természetesen fejenként egy-egy), ez egy hétre.

Volt hogy 2-3 napra utaztam, akkor elég volt a kézipoggyász (vagyis egy hátizsák).

aug. 21. 10:01
 8/12 anonim ***** válasza:
64%

Párommal ketten vagyunk, gyerek nincs. 2-3 napos külföldi útra 1-1 kézipoggyászt viszünk (páromnak egy nagyobb hátizsák, nekem egy nagyobb női kézitáska). Ebbe belefér 3 póló, 3 bugyi, 1 nadrág, 1 papucs plusz a pipere. Ha valami baj történne, pl leesszük a ruhát, kinn is lehet venni 1 pólót.

1-2 hetes nyaralásra a kézipoggyász mellett viszünk 1-1 kis bőröndöt is. Mi pl 2 hétre nem viszünk 2 heti ruhát, hanem csak mondjuk 5-6 bugyit/alsógatyát, ugyanennyi pólót, meg 2 nadrágot, mert mindig ki szoktam mosni a nyaralásokon, nekem ez nem okoz gondot. Most pl Amerikában vagyunk 17 napot, 1 nagy és 1 kis bőröndöt hoztunk el, de csak azért mert itt veszünk ruhákat mert fillérekért lehet venni. Amúgy elég lett volna 1 nagy vagy 2 kicsi bőrönd is.

aug. 22. 04:58
 9/12 anonim ***** válasza:

#7 vagyok

Miért kaptam a lepontozást? Talán nem a kérdésre válaszoltam? Vagy mi bántót írtam? Tényleg nem értem.

aug. 22. 06:42
 10/12 anonim ***** válasza:
4 napra akkor is fejenként egy darab kicsi hátizsákkal mentünk, amikor a fél éves fiamat is vittük, pedig egy babának azért bőven kell egy rakat olyan hülyeség, ami elfoglal egy rakás helyet. A priority-hez járó kisbőrönd mérete nekem elég volt egy 1.5 éves úthoz 5 évvel ezelőtt, pedig ott mínusz 20 és plusz 45 fok között volt minden.
aug. 22. 08:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!