Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Megéri egy Bangkoki nyaralás?

Megéri egy Bangkoki nyaralás?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Először is azt szeretném megtudni,hogy az oda vissza út kb mennyiből van meg? És a szállás 2,3 hétre.

tegnapelőtt 15:20
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ melyik társaság. Lehet 200ért meg 400 ért is jegyet venni. Szallasokat is lehet olcsón is találni, meg drágábban is. Bangkokba elég 5 nap szerintem, aztán menj valami szép helyre.

Kettőnknek november közepén 12 éjszaka Krabi/Phuket viszonylatban repjeggyel és koltőpenzzel, programokkal 4 csillagos hotelekben 2 milliobol volt meg. Naponta fejenként 20 ezer ft-ot számoltunk költőpénznek, es maradt belole, nem tudtuk elkolteni.

tegnapelőtt 15:49
 2/6 anonim ***** válasza:

A repjegyet egyszerűbb, ha te keresgéled ki a neten pl. a skyscanner.hu oldalon, mert te tudod, hogy egyáltalán mikor szeretnél menni, és akkor egyből látod az árakat (és a drágább/olcsóbb időszakokat is, ami kis rugalmasság mellett sokat számíthat).

Én ugyan csak Krabiban voltam, így saját tapasztalatom nincs, de az ismerőseim, akik beiktattak egy bangkoki "megállót", kb. 3-4 napot töltöttek ott, így én sem hiszem, hogy sokkal több időt lenne érdemes rászánni.

A szállások között is óriási a szórás, de már párezer forinttól is lehet találni éjszakánként (mondjuk az olyan is...). De erre is tökéletes amúgy a booking, mert tudsz olyanra szűrni, ami neked fontos (pl. mihez legyen közel, hány csillagos legyen, kell-e reggeli, van-e saját fürdő/lift/medence stb.), aztán csak beállítasz egy ár szerint növekvő listát, és már keresgélhetsz a pénztárcádhoz illő szállások között.

tegnapelőtt 17:23
 3/6 anonim ***** válasza:

Attól is függ, hogy mennyire fontos, hogy közvetlen járat legyen, vagy nem zavar az átszállás. Meg, hogy mennyire játszik neked Bécs, mert pl. egy Győrinek simán közelebb van. Bécsből az Austriannek van közvetlen járata, mi azzal szoktunk menni, de vannak olcsóbb átszállásos járatok is, Budapestről. Mondjuk a schwechati reptér környékén jelentősen drágább a parkolás. Számolni kell, hogy nektek mi éri meg.

Ahogy a többiek mondják, Bangkokra elég 4-5 nap. Mi a chinatown közepén szoktunk megszállni a Hotel Royal Bangkokban. Azért ott, mert egy viszonylag modern szálloda, légkondi, tetőn medence, igen jó reggeli és hát az ára szerintünk jó, persze kinek mi a sok/kevés. Az ára korántsem csúcskategória, szerintem ár-értékben jó. Ami nekünk tetszik, hogy rögtön ahogy kilépsz a legkondícionált csendes szállodából este, a fülledt, hömpölygő ázsiai tömegbe csöppensz és már a szálloda ajtóban sütik a kacsát, tele a környék streetfooddal és nem csak turisták vannak, hanem a helyiek is tömegével. Nagyon olcsó a Grab, mindenhova azzal jártunk és el lehet tölteni 3-5 napot simán jól szórakozva, kajálva, shoppingolva, templomokat, palotát járva, hajókazva a folyón Bangkokban.

De utána érdemes valahová a tengerpartra is elmenni, szerintem kár kihagyni. Csak Pattayát felejtsd el, akármennyire közel is van. Biztos van akinek az jön be

de en rühellem. Szerintem sokak jó helyeket ajánlanak, de mi most már inkább a kevésbé turistás helyeket keressük a kambodzsai határ közelében.

Abból a szempontból nem érdemes, hogy ha már kifizettél egy rakat pénzt repjegyre, akkor pazarlás csak Bangkokban maradni, de ha itthon maradsz, akkor meg megmarad a pénzed és lehet majd utánad örökölni. Ha már ott vagy, és a pénz a legfontosabb, akkor találsz olcsóbb szállást is, de a kaja is olcsó.

Pl. leesett az állam, amikor a reptéren a food courtban 1 ember 960 forintnyi bahtból komplett kétfogásos kacsasültes, leveses ebédet ehetett

Ha konkrétan tényleg mentek, akkor az sem mindegy hol veszel bahtot, mert már a reptéren lehet tízezreket spórolni. Mondjuk a legjobban akkor jársz, ha dollárt viszel, (legjobb a százdolláros, ha kisebb címlezet viszel, már rosszabbul jársz. 1db 100-as és 5db 20as között 2000 forintnyival több bahtot kapsz 100-as esetén. Minden más eset, forint váltás, atm kivét jóval előnytelenebb. És bár sok helyen lehet bankkártyát használni, muszáj hogy legyen nálad thai készpénz is

tegnapelőtt 21:25
 4/6 anonim ***** válasza:
Bankok pár napos program, Chiang Mai már kicsit izgibb érdemes oda is elmenni aztán én megejtenék némi tengerpartozáat Phi Phi sziget elég kellemes bár kicsit túlzottan turistás.
tegnap 07:01
 5/6 kutyafule4 ***** válasza:
Nem értem a kérdést, gazdaságilag egy nyaralás sem éri meg.
tegnap 11:26
 6/6 A kérdező kommentje:

5.valóban viszont nem csak anyagilag érdekel,hogy megéri e :)

Köszönöm a leírt tapasztalatokat és hasznos tippeket.

ma 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!