Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Luxus/felelőtlenség elnyaralni...

Luxus/felelőtlenség elnyaralni kb 1 millió forintot?

Figyelt kérdés
Ha van megtakarításként összesen 4 milliód.

2022. nov. 14. 07:09
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Kérdező: Ha teljes váltást tervezel jövőre, akkor lehet, hogy annak kisebb a kockázata, hogy ezeket a munka lehetőségeket esetleg elveszíted - meg talán az építőiparban amúgy sem olyan nagy a kockázata, hogy ha visszajössz, ne adnának munkát.

Sajnos az elég esélyes, hogy a 4 millió jóval kevesebbet fog érni 1-2 éven belül és ki tudja, még mi minden jön majd. De ez nem csak az utazásra igaz, hanem a megélhetésre is.

Lehet, hogy az a nyaralás felejthetetlen lesz. Sőt talán megismételhetetlen is. De az sajnos egyáltalán nem biztos, hogy kapsz tőle annyit, hogy a végén megérje a kiadást. És ezzel nem az utazások ellen beszélek. Én is szeretek utazni, sok helyen jártam és ennél több pénzt is elköltöttem akár 1-1 útra is. Egyiket sem bántam meg. De első sorban azért nem bántam meg, mert később nem hiányzott az a pénz máshonnan, nem azért, amit az utazástól kaptam.

Mivel senki sem tudja, hogy mit hoz a jövő, az az 1 millió akár nagyon is hiányozhat majd pár év múlva (vagy hamarabb is) a mindennapi megélhetésedhez. Az utazás nélkül (vagy csak közelebbi és olcsóbb utazással) viszont továbbra is meg lehetsz. Sőt, ha most ügyesen váltasz és ügyesen tudsz több pénzt csinálni (vagy pl. külföldön folytatod a munkát több pénzért), akkor akár több pénzed is lehet a jövőben és később jóval kisebb kockázatot jelenthet a megélhetés.

Nem lebeszélni akarlak, de rábeszélni sem. Mert nem az én véleményem számít, hanem hogy te hogy tudsz majd együtt élni a döntéseddel.

Néhány érdekes és témába vágó írás a Kiszámoló blogról:

[link]

[link]

2022. nov. 17. 14:36
 22/22 A kérdező kommentje:

Kösz a választ midenkitől!

Jók ezek a kiszámolós cikkek.

2022. nov. 17. 16:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!