A megtakarításaid maximum hány százalékát költenéd el nyaralásra/álomutazásra?
Van 6 millióm (ami egyre kevesebbet ér ugyebár..), elszeretnék menni 2-3 hétre egy helyre, ahová évek óta vágyok, nagyon max 1 millió lenne.
Unom az életemet, nagyon kiégtem, még 30 se vagyok.. szerintetek nagyon nagy luxus/felelőtlenség lenne ennyit elköltenem? Hosszú évek óta kb sehol se voltam, 3 napos horvátországi nyaralást leszámítva.
kívülállóként szerintetek nem túl nagy luxus ennyi pénzt el.aszni?
Nem vagyok celeb meg aranyásó, évekig gyűjötgettem.
Ha 2-3 millám lenne nyilván fel se vetődne a kérdés. Lehet hogy kihozható amúgy 700k-ból is a történet
Csak halkan mondom, a havi - teljesen átlagos - keresetünk kb 10-15 százalékát költjük utazásra, és kb 3 hetente vagyunk külföldön.
Lehet, neked azt kellene megkérdezned itt, miképp utazhatnál klassz helyekre úgy, hogy nem tapsolsz el egymilliót igazi magyar paraszt módjára.
De ehhez tanulnod kell majd.
Szerintem megéri, ha még így is marad utána pénzed.
Ahogy írtad, ezt is összegyűjtögetted, tehát valószínűleg nem vagy egy nagy költekező alapból, nem csúszik ki a kezedből a pénz.
Kellenek az ilyen élmények, főleg, ha úgy érzed, kezdesz szétesni, ennyi igenis jár az embernek, ha a lehetőség is megvan rá.
Nekem egyszer kezdődő depresszió miatt javasolta az orvos az utazást. Elmentem pár napra Esztergomba, Visegrádra és Nagykanizsára. Teljesen feltöltődtem és helyrebillent a lelkem :) Azóta mindig úgy ügyeskedek, hogy el tudjak menni legalább egy évben kétszer valamerre. Már rengeteg gyönyörű helyen jártam a világon, és minden egyes utazás minden egyes perce megérte.
Én a helyedben pakolnék és mennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!