Évi 4 millió forintos keresettel, ilyen körülmények között mennyit költenétek egy évben maximum utazásra, nyaralásra?
"termeszetesen nem luxusutra hanem hosszon tavoli orszagban pl 2-3 honap PNG.-ban"
És kinek van 2-3 hónap nyaralgatásra elegendő szabadsága?:DD
Azért maradjunk normális keretek között.
Kamu kérdéssel jól kidicsekedted magad?
.
Van, aki egy fillért sem, hiszen szülei fizetik és van, aki a holnapra nem gondolva a rezsin és a kaján kívül megmaradottat mindet.
7-es: Neked mi bajod? Miért lenne kamu kérdés? Pláne, hogy az egész elméleti.
A kérdés arról szólt volna, hogy ha ti ennyi pénzt keresnétek egy évben, szeretnétek utazni, de azért szeretnétek valamennyi pénzt is félretenni, mert előbb-utóbb szükségetek lesz egy nagyobb lakásra, akkor (ismerve a saját költekezési szokásaitok), mennyit szánnátok utazásra, nyaralásra?
Egy elméleti kérdésben mégis mi lenne a kamu? Nem is értem. Ha nem tudsz értelmesen hozzászólni, akkor nem kell:D
Ne hallgass se a trollokra, se a provokátorokra.
4kk éve szinten egész jó. Abból már lehet félre tenni. LTP-t érdemes indítani (10 éveset akár). És emellett a pénzedet valami értelmes befektetésbe tenni. Utazni lehet fényűzően és spórolósan is.
Van egy jó módszer: amikor megjön a fizu, elosztod több felé (akár külön alszámlákra - ha a bankod engedi, vagy külön lekötésekre). Egyik a rezsid, kajád, életviteled fenntartására. Másik egy olyan megtakarítás, amit csak a hobbidra/utazásra költesz. Már amikor megkeresed, eldöntöd, mennyit szánsz erre és később ehhez tartod magad. A lakás megtakarításra is rakhatsz félre, de arra tényleg vannak jobb konstrukciók, mint a bankok. Akár éves szintű 6-15%ot el lehet érni értékpapírokkal, vagy csak egy befektetési számlával.
Mennyi az annyi? Ezt nem tudom. Nekem 3.6kk-ból havi 120 ment lakásra és havi 25 utazásra. De én keveset utazgatok. mások a prioritásaink. De ez az előre elosztom dolog nekem nagyon bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!