Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Más is van olyan aki nem ment...

Más is van olyan aki nem ment idén nyaralni?

Figyelt kérdés

Pénz, vagy bármi más hiánya miatt?

Már nagyon elegem van ebből a helyzetből: nincs pénzünk, nincs autónk, azzal akivel pedig tudnék menni valahova is kikapcsolódni folyton dolgozik (egyéni vállalkozó). Tudom hogy nem a világvége de a lelkemnek nagyon kellene egy vakáció mert nagyon stresszes időszakon vagyok túl.

Vannak még sorstársaim?

2022. aug. 28. 22:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
86%

Nem szoktam nyáron utazni, az az egyetlen ténylegesen jó évszaka a helynek ahol élek, inkább kiélvezem. Sokkal jobban szeretek a többi évszakban utazni, szezonon kívül, olcsóbb is, kevesebben is vannak.

A társaság hiánya ne tartson vissza, egyedül utazni sokszor sokkal jobb, mint társasággal. Egy pár nap csak belefér valahol, ha nem is most, ősszel valamilyen olcsóbb, naposabb helyen.

2022. aug. 29. 10:27
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Még régebben előfordult, hogy évekig nem tudtunk elmenni nyaralni.

Ha nem a kazán döglött be, akkor esküvőre voltunk hivatalosak, de minden évben elvitte valami az üdülésre szánt pénzt.

Akkoriban mi is azt csináltuk, hogy 1-2 napra elmentünk ide-oda nézelődni, kirándulni. Visegrádi hegységben sátraztunk 3 napig, kirándultunk egy napot Esztergomban, stb. Nem volt rossz, de az igazi, minden évben több hetes tengerpartos-pálmafás-történelmihelyes-lazulós nyaralás csak akkor jött össze, miután külföldre dobbantottunk. Ez valahol szomorú persze, de így van.

2022. aug. 29. 11:09
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Kiraktam az udvar végébe a kis campingsátrat,vittem konzerves főtt kaját, kis gázmelegítő azt adtam a vidéki érzésnek.Két napig sátoroztam a kert végében azt meguntam,reggel bementem a házba azt lefeküdtem az ágyamba.
2022. aug. 29. 11:19
 14/18 A kérdező kommentje:
13- hát ez elég spar budget megoldás :D
2022. aug. 29. 12:13
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Év elején voltam, azóta nincs elég szabim, ezért a nyár nagy részét munkával töltöm. Szívesebben tölteném utazgatással, de akkor nem lenne pénzem. Jó lenne egyszer szabadabban élni, de ahhoz stabilabb anyagi helyzet kéne. Ebben az országban arra nem látok esélyt mostanában.
2022. aug. 29. 12:36
 16/18 anonim ***** válasza:
43%
9-es vagyok. Aki lepontozott elmondja, hogy miért? :D
2022. aug. 29. 12:38
 17/18 A kérdező kommentje:
9/16- talán azért mert írtad hogy mentél és még mész nyaralni. A kérdés azokhoz szól akik nem tudnak menni. Talán ezért, de ez csak az én tippem.
2022. aug. 29. 12:59
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Nyaralni nem feltétlenül csak külföldön lehet. Belföldön, sőt a saját környékeden is lehet. A stressz ellen nem feltétlenül az elutazás a fontos, hanem a környezet, méginkább az életvitel változás. Hogy ne dolgozz folyton, ne stresszelj mindenen.

Van akinek az utazás még több stresszt és fáradtságot jelent, mint a hétköznapok. Jobb esetben egyéb dolgok (pl. új helyek, új élmények) ellensúlyozzák ezt. Aki aktívan szeret nyaralni, az elmegy extrém sportolni, hegyet mászni, idegen városokat bejárni. Aki passzívan pihen, az meg kifekszik a tengerpartra és töltődik a napon. Mindkettővel elég sok nehézség és stressz tud járni, de jobb esetben elég kikapcsolódást jelentenek.

Mi sok külföldi út után idén a saját városunkban terveztünk turistáskodást. Úgyis folyton csak átrohanunk a városon, munkába, haza, ritkán van időnk élvezni a szépségeit, alaposabban megismerni a helyek, épületek történelmét, stb. Tele voltunk tervekkel, hogy melyik épületeket, városnegyedeket hogyan járjuk be, nagy séták a Margitszigeten, Városligetben, stb. Sajnos egy lábtörés ezt is meghiúsította, úgyhogy itthon nyaralás és tévézés lett belőle fekvő gipszben...

2022. szept. 10. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!