Itthon miért illegális a petárda? és ha egy rendőr meglátja hogy az van nálam és azzal robbantgatok akkor mit kaphatok? :/
Azt nem tudom elfogadni, hogy évente van 2 nap, amikor durrannak a robbanószerek - augusztus 20 és december 31. Ez nem olyan megterhelő senkinek, hogy ki ne bírhatná.
Mit szólsz akkor Ámerikához, ahol egész évben legális minden, akkor veszel Nóvabombát amikor akarsz, és annyit, amennyit akarsz? A lakosok és a kutyások mégse hőbörögnek miatta.
Kérdező
Eddigi hozzászólásaidból nekem nem derült ki egyértelműen, hogy te csak az említett két napon szeretnél ennek a hobbidnak hódolni. Ha ez így van, akkor azt mondom, hogy részemről ennyi tolerancia simán belefér.
Azt most inkább hagynám, hogy mi a véleményem "Ámerikáról".
Van ott sok jó dolog is, meg sok hajmeresztő baromság is.
Nem biztos, hogy minden ami ott van követendő példa.
Gyula1.0
Most kicsit melléfogtál, mert egyáltalán nem vagyok nagy barátja a magyarországi kutyatartási szokásoknak, meg a kialakult állapotoknak sem.
Még mielőtt félreértenél, nem vagyok kutya gyűlölő, de azt szívből utálom, amikor valaki vesz egy kutyát, nem neveli, nem tanítja és letojja, hogy ez a szomszédok idegeit őrli.
Kérdésedre válaszolva nem tiltanám be a kutyákat, mert egy szabad országban joga van kutyát tartani az erre vágyóknak. Viszont feltételekhez kötném a tartását.
Ha gyereket vállalsz, azt is kötelességed nevelni, meg iskolába járatni. Ha veszel egy autó, csak akkor vezetheted, ha előtte levizsgáztál és bebizonyosodott rólad, hogy alkalmas vagy arra, hogy másokkal együtt tudj közlekedni. Nem fogsz másokat veszélybe sodorni stb.
Az élni és élni hagyni elv fontos része, hogy szinte mindent szabad és lehet, a megfelelő helyen és a megfelelő időben, megszabott keretek között.
És persze mindezt úgy kellene művelni, hogy mindenki igyekszik tiszteletben tartani a másik embert, meg elfogadni azt, hogy különbözőek vagyunk sok tekintetben.
Tehát pl. a horgász nem megy a strandra pecázni, a horgásztóhoz meg nem mennek mások focizni és zajongani és akkor így mindenkinek meg lenne az szórakozása, anélkül, hogy egymást marnák.
Vyrob
Volt már részem olyanban, hogy közvetlenül mellettem durran egy ilyen szarság.
Valóban nem szakította le semmimet, de ettől függetlenül nem volt kellemes.
Ha téged váratlanul nyakon öntenélek egy vödör hideg vízzel, valószínűleg abból sem származna maradandó sérülésed, de azt lefogadnám, hogy nem lenne kellemes emlék.
Van egy ismerősöm, aki egy szilveszteri bulizás alkalmával a hóra dobta a petárdát, ami ettől elaludt.
Felvette, hogy újra meggyújtsa, de mivel túl rövid volt a kanóc, a petárda a kezében robbant. Azóta többször műtötték, de a az egyik ujja, örökre nyomorék maradt.
Neked eddig szerencséd volt.
Nem biztos, hogy mindig az lesz.
Egyébként nekem hiába hasonlítgatod te, vagy mások a petárdát a tűzijátékokhoz, hogy az utóbbi mennyivel veszélyesebb, nem élek egyikkel sem.
Kdves Cort,
A gond az, hogy az ismerősöd esete egyáltalán nem példa a petárda veszélyeire.
Azért nem, mert ő saját magára volt veszélyes azzal, hogy nem tartott br alapvető szabályokat.
Az első és legfontosabb: ha bealszik, nem vesszük fel, majd próbáljuk meg újra meggyújtani.. Az őrültség...pont az lehet belőle ami történt..
A másik, hogy a kisebb petárdákat a fojtásnál kell fogni. Akkor nem okoz sérülést mert az ép marad a robbanáskor.
Persze ez már a nagyon nagy petárdákra nem igaz, de ettől függetlenül figyelni kell erre is.
Kösz, hogy leírtad, hogy mit és hogy kell csinálni a petárdával.
Cserébe én is leírom, hogy egy hozzászólás megírása előtt mit kell csinálni.
- Figyelmesen el kell olvasni a hozzászólást, amire válaszolsz.
- Nem árt, ha az előzményeket is elolvasod.
- Ha ez megvolt, értelmezni kell az olvasottakat.
Pl. ez esetben én leírtam, hogy nem foglalkozom petárdázással, tehát számomra fölöslegesek az okító tanácsaid.
Vyrob volt az, aki azzal kezdte a 15-ösz hsz.-t, hogy robbant már fel a kezében petárda. Pedig ő lelkes petárda rajongó, nyilván tisztában van vele, hogy mit, hogyan kell csinálni, aztán tessék.....mégis megtörtént.
Erre írtam válaszként, hogy neki szerencséje volt az ismerősömnek meg nem.
Köszi, hogy próbálod osztani az észt, de nem árt ha arra is figyelsz, hogy jó felé osztod-e.
:)
Akkor légy olyan kedves, és ezeket te is tedd meg mielőtt játszanád az eszed :)
Mert: Elolvastam az előzményeket
Elolvastam a hozzászólásodat
Értelmeztem az olvasottakat
És hát bármilyen hihetetlen, ezek tudatában írtam meg a hozzászólásomat.
Ha még emlékszel, a hozzászólásod tartalmazott egy ilyen mondatot, ami vyrob-hoz szólt: "Neked eddig szerencséd volt."
És az én hozzászólásom pontosan erre irányult: Nem, nem szerencséje volt, hanem tudja, hogyan kell használni.
És nem, az ismerősödet sem csak a szerencséje hagyta el, hanem hatalmas baromságot csinált.
És itt a különbség. Egyáltalán nem a petárda használatáról oktatlak téged, arra akartam rámutatni, hogy a normálisan használt petárda nem veszélyes.
És pontosan ezért írtam le azt is, hogy amit az ismerősöd csinált, az NEM normális.
Ezzel kezdtem: "A gond az, hogy az ismerősöd esete egyáltalán nem példa a petárda veszélyeire."- Szerintem ez egyértelműen jelzi, hogy arra akarok rámutatni, hogy az említett esetben az a bizonyos ismerősöd volt a hibás, nem pedig a petárda.
Ha te sem értelmezed rendesen amit írtam, akkor miért próbálsz engem kioktatni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!