Itthon miért illegális a petárda? és ha egy rendőr meglátja hogy az van nálam és azzal robbantgatok akkor mit kaphatok? :/
Indoklásul mindig azt hozzák fel a hatóságok, hogy "mert sok a baleset" meg hogy "azok nem látványosak és csak zajkeltésre jók". Elég fantáziátlanok a törvényalkotók, meg se próbáltak valami ésszerű indoklást kitalálni, egyszerűen csak mert "csak".
Ilyenkor mindig megkérdezem, hogy a Nóvabomba, detonációs rakéták és a Mortar akkor miért legális, amikor azoknak sokkal nagyobb a tűzerejük (egy Nóvabomba minden gond nélkül szét tud szaggatni egy embert), valamint a kereplők, trombiták és hasonlók miért nincsenek betiltva, mert azok se látványosak csak zajosak. Érdekelne, hogy ezekre vajon kapnék is érdemi választ, vagy ott is vakaróznának ahol nem viszket...
Ha egy policáj meglátja, elkobozza, jobb esetben ejnyebejnyével megúszod, rosszabb esetben fogda, és pénzbüntetés vagy leülöd.
Hivatalosan 50-150 ezer forintig terjedő büntetést kaphatsz.
Gyakorlatilag nyugodtan használd, főleg szilveszterkor senki nem tudja megmondani, hogy az petárda volt.
Ráadásul a rendőrök sem igazán foglalkoznak vele akkor, van jobb dolguk, általában csak az büntet, aki direkt paraszt akar lenni.
Meg sok olyan story-t hallottam már, hogy sok rendőr fel sem ismeri a nagyobb, komolyabb petárdákat, mert nekik is (mint az emberek nagy részének, még mindig) a "kis zöld hangrudacska" jelenti a petárdát. Azt mondják volt olyan, hogy valakit simán elengedtek FP3-mal mert azt mondta itt vette az árusnál.
Szóval nem kell annyira parázni, csak vigyázni kell, hogy azért ha lehet akkor ne a rendőr orra előtt dobáld :D
Azt, hogy miért van betiltva, már részletezték előttem, és tényleg...eddig semmivel nem tudták megindokolni, szóval..
Azért az furcsa, hogy az fel sem merül a petárda rajongók között, hogy ez a hobbi robbantgatás esetleg másokat zavar.
Márpedig ez nem olyan hobbi, amit otthon a négy fal között szokás végezni.
Persze ez igaz, de ha mindenki betartaná azt az alap szabályt, hogy az én hobbim csak addig terjedhet, ahol a másik ember zavarása kezdődik, akkor kevesebb lenne a konfliktus, meg az egymásra acsarkodás.
Mellesleg nagy összegű fogadást mernék kötni arra, hogy ha az utcán egy gyanútlanul közlekedő - egyébként lelkes petárda rajongó - mellé odadobnék egy petárdát, nem az elégedettség mosolya jelenne meg az arcán a váratlan durranás hatására.
Úgy látom tele vagy indulattal és szándékosan nem akarod megérteni, amit mondtam.
Inkább hagyjuk.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!