Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Tényleg ennyi embernek jelent...

Tényleg ennyi embernek jelent nyűgöt és stresszt a Karácsony?

Figyelt kérdés

Ahogy olvasom itt a kérdéseket,csodálkozom.

Azt hittem csak nálunk van ez.

Nálunk minden évben balhé van karácsonykor.

Ott kezdődik,hogy a fát senki nem akarja feldíszíteni,de mindenki elvárja,hogy fel legyen díszítve.

Így a béke kedvéért,én mint ateista díszítem a karácsonyfát.

Aztán apám,hogy anyám nem tud egy normálisat főzni Karácsonykor.Stb.

Minden évben ez megy.

De látom vannak,ahol kötelezően kényszerítik a gyerekeket ilyen-olyan programokra,stb.

Bár én nem tervezek gyereket vállalni,de ha lenne,biztos annak örülnék,ha azt csinálja,ami örömet okoz neki.Nem pedig ilyen kötelező sz-rságok.

2015. dec. 25. 05:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
nálunk is ez megy
2015. dec. 25. 20:42
 12/16 anonim ***** válasza:

Sajnos igen sok családnál a bevásárlás miatt nyűg ez az egész, no meg mivel a gyerek hisz a Jézuskában, így dugdosni kell az ajándékot ide-oda, ami szintén feszültséggel járhat.

Én amondó vagyok: ha állítunk fát, hát állítsunk, de ha nincs fa, akkor sincs probléma.

Más: kicsit fennakadtam az egyik mondatodon. "én mint ateista díszítem a karácsonyfát" - oké, hogy keresztény ünnep, de a karácsonyt igen sok ateista, de még muzulmán is ünnepli, szóval az indoklás az nem az igazi (nem mellesleg én is ateista vagyok).

2015. dec. 25. 21:54
 13/16 A kérdező kommentje:

Az ateista fadíszítéssel arra akartam utalni,hogy pont olyanok nem akarják díszíteni,akik hisznek valamiben.

Jó,tudom a karácsony az már szinte közünnep,nem csak a vallásos emberek ünneplik.

De sok vallásost ez zavar,hogy az ateisták minek ünneplik.

Na,ők olvashatnák ezt ilyenkor.

Ugyanis ilyenkor a béke kedvéért én bevállalom ezt is.

2015. dec. 25. 23:51
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a szeretet ünnepe legtöbbször pont az ellenkezőjéről szól. Nekem életem legrosszabb emlékei egy-két kivétellel mind karácsonykor történtek.

Pedig lehetNE másképp is, ha nem a külsőségeken, a kirakaton lenne minden figyelem. Az emberek betegre görcsölik magukat, hogy percre pontosan legyen feldíszítve a karácsonyfa, percre pontosan legyen kaja (persze kötelező jelleggel szidni kell azt, aki főzött, és a nagy kapkodásban elkövetett lehető legkisebb hibát is ötvenszer fel kell neki hánytorgatni), a lényeg, hogy a "kirakat" meglegyen.

Ahelyett, hogy ez tényleg a szeretet ünnepe lenne. Ki a fenét érdekel, hogy mikor lesz feldíszítve a fa? Számontartja ezt valaki? Miért nem lehet lazábban venni? Ha elvileg ez a szeretetről szól, akkor miért nem lehet abban a kajában azt nézni, hogy aki készítette, az a családjának csinálta? És még sorolhatnám.

De nem. Muszáj kötekedni, a másikba csakazértis belerúgni, aztán nap végén meg baromira álszent módon eljátszani, hogy mennyire szuper együtt.

2015. dec. 26. 02:32
 15/16 anonim ***** válasza:
70%

Egyébként én is ateista vagyok, és csak úgy megjegyezném, hogy a kereszténység is úgy "importálta" ezt az ünnepet, melynek a gyökerei az ókori világosságünnepig nyúlnak vissza. Jézus születését is csak utólag datálták át karácsony napjára. :)

Szóval ez a nap mindig is ünnep volt, függetlenül az épp domináns világnézettől.

Mondjuk aki nem képes azt felfogni, hogy egy ünnep nem feltétlenül kell, hogy egy valláshoz kötődjön, ott azért vannak mentális problémák. De ez már nem tartozik ehhez a kérdéshez. :)

2015. dec. 26. 02:41
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Milyen elnöknek; kérdező?

A fát díszíteni jó dolog, főleg, ha mindent oda teszel, ahol szerinted a legjobban néz ki. Persze, mit számít, ha másnak fontos, hogy pont máshova tedd, az se baj.

A gyerek meg addig örüljön, amig kényszerítik mindenféle programokra. Annál többet lát, lesz mire emlékezni.

Nem hiszem, hogy jó egy gyereknek, ha csak olyan dolgot csinál, aminek örül. Megtanulhat mindenben örömet találni is, úgy lesz kreatív.

2016. jan. 11. 00:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!