Tényleg ennyi embernek jelent nyűgöt és stresszt a Karácsony?
Ahogy olvasom itt a kérdéseket,csodálkozom.
Azt hittem csak nálunk van ez.
Nálunk minden évben balhé van karácsonykor.
Ott kezdődik,hogy a fát senki nem akarja feldíszíteni,de mindenki elvárja,hogy fel legyen díszítve.
Így a béke kedvéért,én mint ateista díszítem a karácsonyfát.
Aztán apám,hogy anyám nem tud egy normálisat főzni Karácsonykor.Stb.
Minden évben ez megy.
De látom vannak,ahol kötelezően kényszerítik a gyerekeket ilyen-olyan programokra,stb.
Bár én nem tervezek gyereket vállalni,de ha lenne,biztos annak örülnék,ha azt csinálja,ami örömet okoz neki.Nem pedig ilyen kötelező sz-rságok.
Ja,azt kihagytam,hogy mindenkinek én csomagoljam be az ajándékát,mert lusták.
Mondom neki,hogy minek becsomagolni.
Pénzkidobás.Nem az elnöknek lesz.(Bár én annak se csomagolnám be).
Jó,hogy nem a saját ajándékomat is magamnak csomagolom be:D
Amúgy meg minek ilyenkor ajándék?
Már annyi mindent megvett az ember.Ami meg kell(ene),arra úgy sincs pénz:d
Mi nem karacsonyozunk.
Karacsonyfa sincs, sem ajandekozas, sem vendegjaras.
A stresszt a bevasarlas jelentette, mert negy napra kellett elelmiszert bevasarolni, ugyanis az üzletek zarva vannak.
Sok ev utan ez az elsö karacsonyunk, amit itthon töltünk.
Mi karacsonykor Tájföldön szoktunk nyaralni.
Az ajándék szerintem csak egy szokás, régen azért nem 50.000-es LEGOt vettek a gyereknek, meg nem tudom miket. Az más kérdés, hogy 100 évvel ezelőtt teljesen más volt a világ, mert se okostelefon, se LEGO, se UHD TV, se semmi. Tehát nem is volt nagyon mit venni. Mára valóban kicsit eltolódott a dolog más vizekre.
Azért is tud stresszes lenni, mert nagyon sokan az utolsó utáni pillanatra hagyják a készülődést, vásárlást, akár étel/ital, akár ajándék. Én dec közepére letudtam mindenkinek az ajándékát, azóta zen békében vártam a karácsonyt, semmi stressz. :D Úgy hogy ha az ember rászánja az időt, elkezd felkészülni időben, akkor nincs itt semmi stressz.
A rokonság/anyós/após és a stressz faktor az egy más kérdés, az ellen nem lehet mit tenni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!