Nálatok hogy telik a Karácsony?
Nálunk elég fárasztó, mert Szenteste szüleimnél kezdünk, ajándék-átadás, aztán nagyimnál vacsi, másnap szüleimnél ebéd, második nap férjem szüleinél vagyunk. Így hozzánk már nem jönnek,vagy csak egy kis időre-éppen csak..
Kismama vagyok, jövőre nem szeretném így rohanva tölteni az ünnepet, ezért kíváncsi vagyok, hogy mások hogy oldják meg. Köszi a válaszokat!
24-én az én szüleimnél a mamámmal, nagybátyámmal (férjemmel odavonatozunk)
25-én régebben a mamámnál ebédeltünk, most már étterembe megyünk. Nagyjából 15-en szoktunk lenni.
Szia!
Szintén kismama vagyok, februárban szülök. :)
Nálunk eddig így volt, idén is így lesz:
24: szüleimhez megyünk. Tesóim is ott lesznek, vacsizunk+ajándékozás. Este, ha hazaértünk mi is átadjuk az ajándékokat egymásnak.
25: itthon leszünk, esetleg délután átugrunk a nagyszüleimhez.
26: párom Anyukájához megyünk.
Jövőre viszont már így szeretném:
24: hármasban leszünk itthon.
25: szüleim.
26: párom Anyukája.
Fontos számomra, hogy jövőre a Szenteste a mi kis családunké legyen. :)
Túlbonyolítjátok.24.én miért nem vagytok kettesben(nem tudom vane gyerek)25.-én egyik nagyszülőnél ebéd 26.-án másik nagyszülőnél ebéd.Hogy ne legyen sértődés évenként fordul.
Nálunk úgy van,hogy
24.-én itthon vagyunk hármasban(6 éves a lányunk)
25.én anyukámhoz megyünk ebédre(következő évben ők jönnek és így tovább)
Eddig 26.-án 27.-én mentünk a férjem szüleihez,de most berágott kicsit,mert már többször hívta anyukáját,hogy jöjjön ő.nem hajlandó,így most mi nem megyünk.
Szia.mi 24 én megyunk Férjem szüleihez ,itt nagymama meg a rokonság
25en a nagyszüleimhez .anyum is odajön
26an pihenés itthon valszeg
27en vagy 28an anyuhoz megyünk a nagyszülőkkel(papa szülinapja 28)
Apumhoz megyünk vagy jön 29en,
30an elmegyünk ismerősökkel szilveszterre vásárolni meg pihi
Apu anyukájához nem tudom megyünke.még lanykoromban úgy volt h szenteste otthon,25 nagyszülők (anyu szulei)
26 apu szülei
27 barátom amikor volt.17 voltam amikor először volt barátom.most 29 vagyok 2 gyermekünk van
Eddig 24-én a szüleimnél voltunk és maradtunk is 1-2 napot a távolság miatt. Tavasszal gyerekünk született, úgyhogy idéntől változtattam:
24-én jönnek a szüleim, maradnak ameddig szeretnének.
25-én este a rokonság többi tagja jön vacsorára, meg bármikor jöhet bárki, aki szeretne.
Mi nem megyünk sehová, babával csúszós utakon, részeg sofőrök között, járványos időszakban maradunk inkább itthon. Bárkit szívesen látunk, de ide kell jönni.
Kivéve nyilvánvalón beteg, fertőző ember, ők ki vannak tiltva :)
Én is kismama vagyok, nálunk idén is, és remélhetőleg a többi évben is így lesz:
24-én itthon leszünk ketten, jövőre már hárman. :)
25-26-27-én az én szüleimnél karácsonyozunk.
28-29-30-án pedig a férjem szüleinél.
Persze évente cseréljük a látogatás sorrendjét, hogy ne legyen sértődés belőle.
Mondjuk nekünk könnyű, mert a szüleink már nyugdíjasok, ráérnek, a férjem pedig a két ünnep között vagy tud kivenni szabadságot, vagy pedig szükség esetén dolgozhat távolról is, így viszonylag egyszerű "megnyújtani" az ünnepet, hogy ne kelljen rohannunk. :)
Már most azon aggódunk kész vagyunk-e? Még rohanunk ajándékokért most is. A hétvége már takarítás.
24.-e még délelőtt boltba rohangálás, mert 1-2 dolog elmarad az alapanyagokból.
24.-e délelőtt takarítás délben ebéd karácsonyfa díszítés. Utána bekerülnek az ajándékok. Ez szűk csak a család. Estére jönnek a nagyszülők. Elhozzák az ajándékot.
25.-én két nagyszülőkhöz unokatestvérekhez menni ebéd vacsora. Visszük az ajándékot.
26.-a másik nagyszülő, unokatesó nagynéni jön. Nálunk ebédelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!