Szereted a karácsonyt? mi a véleményed róla? és az ezekkel járó készülődést, hangolódást? várod már? hogy fogod tölteni ezt az ünnepet?
-Szereted a karácsonyt?
Annyiban igen hogy azon a pár napon biztosan nem zargat senki semmilyen hülyeséggel, de amúgy semleges.
-mi a véleményed róla?
Egy mondvacsinált ünnep ami a kapitalizmusnak kedvez, avagy szórd a pénzed mindenféle hülyeségre "ajándék" címszóval.
-és az ezekkel járó készülődést, hangolódást?
Nem készülődök, nem hangolódok.
-várod már?
Nem különösebben
-hogy fogod tölteni ezt az ünnepet?
Mint egy sima hétvégét.
Nem szeretem.
Nem zavar, ha mások igen.
A készülődés annyi nálam, hogy már ilyenkor el kezdek bespájzolni mindent, nehogy bármilyen üzlet környékére kelljen mennem decemberben.
Ha épp nem dolgozom, akkor sütök főzök normálisan. Meglátogatom a családomat vagy ők jönnek el. Nálunk senki nem az ünnepek miatt megy egymáshoz. Egyébként kb ugyanazt csináljuk mint máskor. Ha épp senki nem megy sehová, akkor találok elfoglaltságot mint általában vagy filmezek.
-Szereted a karácsonyt? Alapvetően igen.
-mi a véleményed róla? Nagyon durván túl van tolva.
-és az ezekkel járó készülődést, hangolódást? Megvannak a magunk hagyományai. Advent előtt pár nappal kezdünk készülődni. Nem csinálok semmi extrát, amivel mesterségesen, előre "hangolnám" magam.
-várod már? Még nem. Majd Advent idején.
-hogy fogod tölteni ezt az ünnepet? 24-én közös fadíszítés, közös vacsora, beszélgetés, film, ilyesmi. 25-26 itthon (rokonok már meghaltak, így a rokonlátogató utazások már kiestek. Azon kívül, hogy nyilván hiányoznak, azzal, hogy itthon vagyok ilyenkor, nincs semmi bajom, szeretem ezeket a laza napokat)
Én szeretem, főleg az adventi időszakot.. amikor jönnek a fények, nekem hangulatos.
Bár egyedül lakom, mindig kidekorákom a lakást is valamennyire, sütök sütiket, nézek karácsonyi filmeket.
Én nem vagyon az a “hú rohanni kell a bevásárolóközpontokba és a hajam is eldobom” típus, nekem inkább nyugisabb :)
Családlátogatás lesz, de nálunk mindig jó hangulatban telik.
Magát a készülődést, adventi időszakot szeretem, az ünnepek alatti kötelező pofaviziteket viszont rühellem, pláne anyósommal. “Sajnos” általában dolgozni szoktam ilyenkor :)
Igazából kicsit fura, de én tényleg imádom az adventi heteket, várakozni, ajándékokat venni, dekorálni, sütit sütni, viszont magán az ünnepen, de pláne utána nagyon üresnek érzem magam. Meg is szoktuk hagyni a fát min. január közepéig, valahogy úgy jobb.
Nem szeretem (legutoljára a szülői házban voltak jó karácsonyaim, és férjemmel az első volt jó).
Idén nem tartunk, gyerekem 10 ezer km-re van, nálunk egy sima hétvége lesz, készülődés sem, idegbaj sem, költekezés sem. Csak ketten, lazulunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!