Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Semmilyen vallást nem gyakorló...

Semmilyen vallást nem gyakorlók! Megtartjátok évente a nagyböjtöt és az adventet?

Figyelt kérdés
Miért igen vagy miért nem? Miért (nem) fontos ez számodra?

2021. dec. 22. 21:18
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
100%

Nem, mert nem érdekelnek az ünnepek.

Amúgy a karácsony például egy pogány eredetű ünnep, akármennyire is szeretnék a keresztények ezt elfelejteni vagy letagadni. Szóval nyugodtan ünnepelheti bárki, vallástól függetlenül. Hadd döntse már el mindenki, hogy mit akar vagy nem akar ünnepelni, nehogy már az ünneplés (vagy annak elhagyása) is kötelező legyen! :P

2021. dec. 23. 14:22
 22/49 A kérdező kommentje:

#17.

Értem... Szóval amibe egyik nap belerúgsz, a másik nap kinyalod. Lesz@rom a vallásokat, ami nekem nem kellemes azt hülye lennék belőlük megtartani, de azért ami tetszik vagy jó nekem az maradhat. Tipikus álszent és képmutató felfogás. Szerintem, ha a kormány bejelentené, hogy csak a vallásos emberek számára munkaszüneti nap a nagypéntek, hirtelen leköröznénk Lengyelországot, Oroszországot, meg Görögországot a vallásosság terén... Félreértés ne essék, én vallástól függetlenül minden képmutatást rossznak és becstelennek tartok, beleértve azokat a keresztényeket is, akik az ünnepeket tartják, meg nagyon hangosak, hogy ők milyen vallásosak, de semmilyen böjtöt nem tartanak meg, templomba is a keresztelőjükkor jártak utoljára, imádkozni meg talán soha nem is imádkoztak...

#20.

De miért? Sok ember nem tartja és mégsem esik szét. Ha meg nem vagy vallásos, akkor mi biztat erre? Miért mondasz le ezekről a dolgokról? Miért tartod meg, ha nem hiszel vallásokban? Miért lenne fontos, ha nem követsz vallást és nem vagy hívő?

Nem kötekedni akarok, mielőtt még félreértés lenne, egyszerűen kíváncsi vagyok más emberek véleményére és a mögöttes megfontolásokra.

2021. dec. 23. 14:53
 23/49 anonim ***** válasza:

Én sem kötekedni szeretnék kérdező. Nem én vagyok, akinek utoljára reagáltál, hogy az adventi koszorú képmutatás, de ha már véleményekre vagy kíváncsi, leírom.

Azt felejted el, hogy a húsvét is, de főleg a karácsony ma már nem pusztán vallásos, de egyre inkább társadalmi ünnep is. Igazából ez a kulcs. A karácsonyfa és a koszorú a nem gyakorló vallásos emberek pusztán díszítőelem, vagy közös program a gyerekekkel akár. Várják ők is a karácsonyt, de nem abban az értelemben, hogy Jézust ünneplik, hanem hogy együtt lehetnek a családdal, vagy ajándékozhatnak. Az ajándékozás sem vallásos szokás, akkor az is képmutatás karácsonykor? (Persze, akivel egész évben nem találkozol, azzal az, de ideális esetben nem gondolom.)

Szerintem meg nagyobb képmutatás elmenni az éjféli misére évente egyszer, mert "karácsonykor azt úgy kell" (és utána egész évben istenkáromolni), mint készíteni egy adventi koszorút, mert szép az asztalon.

2021. dec. 23. 15:14
 24/49 A kérdező kommentje:

#23.

Az adventi koszorú egy evangélikus hagyomány, egy evangélikus lelkész találta ki a böjtre. Olyan, mintha valaki pusztán a hangulat miatt járna templomba. Azt meg nem értem, hogy miért tart meg egy böjtöt egy ateista. Itt is írta egy kommentelő, hogy megtartja a nagyböjtöt, meg az adventet. Miért? Miért sanyargatja magát a semmiért? Hülyeség. Én sem tartom a holdújévet, mert semmi közöm hozzá, mivel nem vagyok kínai származású. Szintúgy nem tartom a franciák július 04-ét, mert szintén semmi közöm nincsen hozzá.

2021. dec. 23. 15:24
 25/49 anonim ***** válasza:
93%
Kérdező, fárasztó vagy, menjél készülődni.
2021. dec. 23. 15:35
 26/49 A kérdező kommentje:

#25.

Milyen jogon tartja egy ateista az adventet és a nagyböjtöt?

2021. dec. 23. 15:37
 27/49 A kérdező kommentje:
Jézus rendelte el a böjtöt. Ha ők nem követik Jézus, akkor mi az a jog, ami előírja nekik?
2021. dec. 23. 15:38
 28/49 A kérdező kommentje:
Mi az a kötelezettség, ami miatt megtartják?
2021. dec. 23. 15:38
 29/49 anonim ***** válasza:
76%
Teged miert zavar az,hogy "ateista" letemre gondolkodom a koszorun? Faj neked,vagy Jezuskanak? Meg vagyok keresztelve,konfirmaltam is,de csak azert,mert mamam viszonylag nagyon vallasos,illetve nagynenem is. A fiam pl mar nincs megmeresztelve,mert sem en,sem az aoja nem vagyunk vallasosak. Ha mar itt tartunk,az nem alszentseg,hogy rengeteg ember megkereszteli a gyermeket ugy,hogy abszolute sz**nak istenre,meg a vallasra? Majd ha gyermekem akar gyermek,akar felnott koraban megiscsak ugy dontene,hogy barmely vallast gyakorolni akarja,akkor abszolute tars leszek benne.
2021. dec. 23. 15:40
 30/49 A kérdező kommentje:
De miért böjtöl egy ateista??? Miért nem eszik húst ezekben az időszakokban, miért nem fogyaszt tejterméket, miért gyakorol önmegtartóztatást?
2021. dec. 23. 15:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!