Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Hogy döntsük el, ki jöhet...

Hogy döntsük el, ki jöhet karácsonyra?

Figyelt kérdés
Ugye idén 10 fő a maximum. Ott lesz anya, apa, mama, papa, én, nővérem, apa testvére, felesége, annak a fia. A nővérem párja idén nem jön, mert ő Peruba utazik a szüleihez, így az meg van oldva. Az én párom jönne még, aki már előző két évben is velünk karácsonyozott, de akkor nem tud jönni az unokatestvérem barátnője. Ugyanis unokatestvérem bejelentette, hogy ő is hozná az új kapcsolatát. Szerintem az én párom ez esetben elsőbbséget élvez, mert mi már 3 éve együtt vagyunk, pár hónapja össze is költöztünk, szinte már családtag, és tavaly és tavaly előtt meg volt hívva karácsonyra. Ezzel szemben van az unokatestvérem, akinek alig 1 éves a kapcsolata, és valószínűleg jövő karácsonyra már más nőt hozna föl... De az ő szülei meg őt pártolják, mondván végre van komoly kapcsolata, és az én párom már úgyis volt tavaly is, a lány meg most lenne először. Apukám és a nővérem konkrétan szemberöhögték, hogy ki a fene az a lány, nem is ismerik, még hogy ő jöjjön a Dávid helyett, aki már családtag... Na ezen apa és a testvére jól össze is vesztek. De szerintem nekünk volt igazunk. A mama nem akart senkit "kitiltani", azt mondta beszéljük meg. Szerintetek kinek kéne engednie? Kinek van joga jobban ott lenni? Nekik van igazuk és a lányt kéne engedni?
2020. dec. 8. 17:30
1 2 3 4 5
 21/46 anonim válasza:
80%
Ez úgy kezdődött mint egy marék feladat
2020. dec. 8. 18:28
 22/46 anonim ***** válasza:
36%

A kérdező pasikája is mászkál bizonyára a háztartáson kívül is. Ennyit arról, hogy kevésbé veszélyes.

Tudjátok, mit? Egyikőtök aktuális partnere se menjen!

Mellesleg gusztustalan vagy, hogy egy szros 3 éves kapcsolatot úgy állítasz be egy egy évessel szemben (vagyis ha egy éve megvan a lány, ő tavaly se ment el, te szánalmas módon idén is ki akarod zárni, mert a pasikád fontosabb, más meg kit érdekel), mintha egy aranylakodalmat éltetek volna már meg.

Az eszedbe se jut, hogy esetleg a lányt is szeretnék megtisztelni egy év után? Neked hogy is esett volna, ha az unokatestvéred dúlt-fúlt volna, hogy holmi egyéves kapcsolatban elhívod a pasit családi karàcsonyra (mert ha 3 éve vagytok együtt, akkor tavalyelőtt egy évesek voltatok épp ugyanúgy, mint az általad lenézett unokatesódék).

Kinek van “joga”, na elmész te a pcsába. Nem mellesleg tényleg nem fogják házanként megszámolni, hogy ti most 10-en vagy 11-en vagytok, szóval csak feleslegesen kevered a szrt.

2020. dec. 8. 18:30
 23/46 anonim válasza:
100%

2 opció van.

1. Mindenki marad otthon és megvéditek egymást.

-Biztonságos

-Kicsi a fertőzés veszély

-Nincs vita ki hova megy

2. Mivel senki nem ellenőrzi hányan vagytok így mentek 11-en.

-Fertőzés veszélye fent áll

-Nincs vita, hogy kinek a párja megy el

Ti döntitek el melyik az okosabb döntés

2020. dec. 8. 18:33
 24/46 anonim ***** válasza:
95%

Nem tudom mi ez a görcsös ragaszkodás a 10 főhőz, 1. Senki nem fogja ellenőrizni 2. 10 vagy 11 már édesmindegy 3. Ha tényleg félnétek hagyomány ide vagy oda nagyszülő maradna a seggen és ti is.

De ha ragaszkodtok hozza és én lennék a szülő/nagyszülő azt mondanám vagy mind2 barát jön cagy egyik sem. Birjatok már egy estet ki külön, és végképp ne rangsorolgassátok a kapcsolatokat, ti id voltatok egy évesek. Ettől ok meg nem lesznek kevesebben,

2020. dec. 8. 18:34
 25/46 anonim ***** válasza:
84%
Egyszerű: azok menjenek, akiknek van két 48 óra különbséggel végzett negatív tesztjük, és utána már nem mászkáltak.
2020. dec. 8. 18:36
 26/46 anonim ***** válasza:
73%

Mindkét barát vagy egyik sem az lenne a legigazságosabb.

Ha mindenképp választani kell mert ez nem tetszik, természetesen unokatesó jöjjön a baráttal,ti ketten meg maradjatok otthon, hiszen ti külön éltek, megtartjátok ketten a szentestét, videón csatlakoztok, majd átmentek ketten a nagyihoz másnap.

2020. dec. 8. 18:41
 27/46 anonim ***** válasza:
66%

Először is, a kutya nem fogja ellenőrizni, hogy nálatok 10-en vagy 11-en lesznek. Ahol 25-en jöttek össze (Brüsszelben), oda is csak azért vonult ki a rendőrség, mert a szervezőnek egy rosszakarója följelentette őket.

Igaza van azoknak is, hogy a hagyományt idén fel kéne függeszteni a nagyszülők érdekében. Ez a ti döntésetek, ill. lakóhelyetektől, munkátoktól, életvitelektől függ, mennyire vagytok kockázati tényezők nagyszüleid számára. Ha együtt lesztek, őszintén kívánom, hogy egyikőtök se hurcoljon be fertőzést.

Egyébként 15-ös logikája is teljesen igaz, aki utána pattogott rajta, teljesen ostoba.

És egyébként, ha választani kéne, én is a komolyabb, régebb óta meglevő kapcsolatot hívnám el. De mondom, senki nem fog törődni azzal, hogy 11-en vagytok ott.

2020. dec. 8. 18:48
 28/46 anonim ***** válasza:
28%
Akkor ne menjen senki, mert mindenki lehet koronás. Vagy mi a te logikád?
2020. dec. 8. 19:12
 29/46 anonim ***** válasza:
63%

28, az a baj hogy gondok vannak a szövegértéssel és ezért hülyézel le másokat. Nem azt mondta hogy kettő kisebb rizikó, hanem azt, hogy mivel ők együtt élnek, ha az egyik fertőzött, akkor nagy valószínűséggel a másik is. Tehát ha ők fertőzöttek és a kérdező megy de a pasija nem, akkor így is-úgy is beviszi a koronát a családba. Ebből a szempontból már teljesen mindegy hogy csak ő megy, vagy a pasija is. A pasi önmagában nem rizikófaktor, csak annyira mint a kérdező.

Míg egy másik háztartásból érkező ember megint egy új rizikófaktor. Remélem így érthető. Ha így sem, akkor én feladom.

2020. dec. 8. 19:12
 30/46 anonim ***** válasza:
21%
Neked meg a számokkal van bajod.
2020. dec. 8. 19:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!