mi evangélikusok vagyunk, kivéve Apum meg nagypapám, 25-én a 9 órás magyarra szokott menni a család.
Anyum, nagymamám, nagypapám év közben is szoktak menni, Anyum presbiteri jegyző is.
Kirekesztő vagy, kérdező!
Nem ő a kirekesztő, hanem aki leszólja azokat, akik karácsonykor (is) mennek misére, istentiszteletre. Attól függően, hogy katolikus, református vagy evangélikus.
Katolikus vagyok, és természetesen szeretnék menni. Amúgy én is járok rendszeresen, vasárnaponként.
Miért pontozod le azokat akik nem mennek misére, a véleményekre voltál kíváncsi ők elmondták, hát ez nagyon szép gesztus mondhatom.
Mellesleg miért baj az hogyha nem megy valaki misére, nem mindenkinek van ideje/ nem ebben nőtt fel. Én sem megyek, mert nekem közöm nincsen bármiféle valláshoz, és ezt szépen el kellene fogadni. Most már nem annyira divat ahogy látod, az idő változik
Az egy dolog, hogy sokan nem mennek, járhatnának többen. Mindenkinek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen. Szomorú, ha kevesebbnek van rá igénye. Sajnos itt a faluban sem járnak túl sokan (Pest megye délkeleti része).
Főleg azt érzem bajnak, hogy lenézik, szinte szidják a keresztény vallást, embereket. Sértően beszélnek erről a sokak számára fontos, értékeket adó dologról. Mintha csak azért válaszolnának ilyen kérdésre, hogy "na, ma is leszedhettük róluk a keresztvizet", vagy "jól megmondtuk a középkorban ragadt hülyéknek, hogy a Biblia csak egy mesekönyv" véleményüket fennen hangoztassák. Éreztessék a vallásosakkal, hogy kevesebbet érnek, bezzeg ők, a nagy megmondó, okos ateisták, ők aztán tudják a tutit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!