Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Csak szerintem van túl sok...

Csak szerintem van túl sok haszontalan pirosbetűs ünnep ebben az országban?

Figyelt kérdés

ezeknek nem kellene annak lenni: nagypéntek, húsvét, pünkösd, augusztus 20., illetve a karácsonyt át kellene helyezne helyezni és nevezni, május 1-én pedig inkább az eucsatlakozást kellene ünnepelni, mint a munkát. szekularizáció, mindenki vallásos és vannak hasznosabb tartalmak is egy ünnepnek, mint ami le van jelenleg írva a törvénykönyve.

Ezeknek viszont inkább pirosbetűsnek kellene lenni:

-dec. 23-24. a szeretet ünnepe és a rákészulés

-február 12-13. a szerelem ünnepe és a síszünet

-nőnap

-stb.

2022. febr. 5. 16:03
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
51%
A magyar nyelv ünnepe sincs. Szerencse, mert azt te nem tartanád. Láthatóan nem sokat randiztál vele. Nem csak sületlenségeket hordasz össze, de még helyesen leírni sem tudod.
2022. febr. 6. 10:36
 32/38 anonim ***** válasza:
83%
hogy mitől két napos.
2022. febr. 6. 10:37
 33/38 anonim válasza:
40%

A kérdés röviden: régi kirekesztő hagyomány rossz, új globohomo ünnep jó.

A németeknek is kéthavonta van egy pirösbetűs ünnepe, már említették. Nem is értem, egészséges pszichéjű embernék hogy verheti ki a biztosítékot a karácsony neve. Tiszta olyan, mint a megrögzött zsidó fanatikusok, akik matekozás közbwn nem mernek + jelet írni.

Itt egy megoldás: a munka/karácsony/államalapítás helyett te ünnepélyesen EU-s keretet raksz a FB profilképed köré, majd élvezed a szabadságot.

2022. febr. 6. 10:38
 34/38 anonim ***** válasza:
61%

33/34 anonim ***** válasza:

hogy mitől két napos.

A háromnapos karácsonyt, a kétnapos húsvétot érted?

2022. febr. 6. 10:39
 35/38 anonim ***** válasza:
61%

Magyar Katolikus Lexikon:

„pünkösdhétfő: →pünkösd ünnepét követő hétfő. - A liturgiában karácsony és húsvét másnapjának mintájára megült, nem parancsolt ünnep volt 1969-ig, az oktáva második napja. 1950 után munkanap, 1997-: a polg. életben is munkaszüneti nap. A II. Vatikáni Zsinat utáni naptárban egyszerű hétköznap, már az évközi időhöz tartozik, de a hagyomány alapján imádkozható pünkösdnapi mise szövege, piros színben a pünkösdi prefációval (Dicsőség, két olvasmány, de hitvallás nélkül), v. vehető a Szentlélekről szóló votívmisék egyike. **”

2022. febr. 6. 10:44
 36/38 anonim ***** válasza:
83%
Az unnepek nagy reszet nem tartom, nem vagyok vallasos, nem erdekel a hatteruk, ettol fuggetlenul a szabadnapokat es a hosszu hetvegeket szeretem, es jo, hogy nem kell szabadsagokat pazarolnom folyamatosan, hogy pihenni tudjak ev kozben is neha, hanem azokat meg tudom tartani pl nyarra, nyaralasra, amikor kb egy unnep sincs. Ev kozben meg eleg neha 1-1 napot beszurni ide-oda, ha epp meg akarok hosszabbitani egy ilyen eleve hosszabb hetveget, vagy ha epp szulinap van vagy barmi egyeb dolog.
2022. febr. 6. 12:41
 37/38 anonim ***** válasza:
63%
Az Okos Telefon Világnapja lehetne a legfontosabb. tarthatna 365 napig. Semmiféle emberi létezés nem érdekel már senkit, csak írt rám, nem írt rám. Nincs semmi más. Ketten egymás mellett ülnek, a és a messengeren dumálnak, nem szemtől szembe.
2022. febr. 6. 13:18
 38/38 anonim ***** válasza:
34%
Ez téged azért zavar, mert... ?
2022. febr. 6. 14:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!