Csak szerintem van túl sok haszontalan pirosbetűs ünnep ebben az országban?
ezeknek nem kellene annak lenni: nagypéntek, húsvét, pünkösd, augusztus 20., illetve a karácsonyt át kellene helyezne helyezni és nevezni, május 1-én pedig inkább az eucsatlakozást kellene ünnepelni, mint a munkát. szekularizáció, mindenki vallásos és vannak hasznosabb tartalmak is egy ünnepnek, mint ami le van jelenleg írva a törvénykönyve.
Ezeknek viszont inkább pirosbetűsnek kellene lenni:
-dec. 23-24. a szeretet ünnepe és a rákészulés
-február 12-13. a szerelem ünnepe és a síszünet
-nőnap
-stb.
December 24-e időnként felmerül, nem tudom, lesz-e belőle valami. Szerintem azért haboznak, mert háromnapos ünnepként simán lehetne, hogy kedd-szerda-csütörtökre esik egy évben, akkor a hétfőt, pénteket bedolgoztatják és kiadják, és ez egy egybefüggő nyolcnapos ünnepet eredményezhetne, ennyi időre nem akarnák, hogy leálljon az ország. (Pláne, hogy te a 23-át is kiadnád, akkor nincs is semmi.) A húsvéti 4 napos munkaszüneti időszak legalább fixen péntektől hétfőig van, ott ez nem fordulhat elő.
A „karácsony áthelyezése és átnevezése” alatt nem tudom, mit értesz, mi a baj a nevével és az időpontjával?
A pünkösd szerintem is fölösleges, meg idegesítően váratlanul ér minden évben, ehelyett tényleg lehetne valami normális.
EU-csatlakozás megünneplésével egyetértek, én mindig gondolok rá elsején, hogy annak az évfordulója :)
Szerelem ünnepét én nem tenném februárra, legrondább hónap az évben, inkább tavasszal tudnék elképzelni egy ilyet.
Nőnap hidegen hagy, emiatt fölösleges egy újabb munkaszüneti nap.
#3.
az, hogy a dec. 25. vallásos dátum. az ateista emberek számára, akik magyarországon többen vannak, dec. 24. többet jelent, ezért inkább dec. 23-at és 24-et tenném munkaszüneti nappá a hagyományosat pedig eltörölném. a karácsony helyett, pedig a szeretet ünnepe nevet használnám.
#3.
De valentin februarban van.
#7.
en betiltanam oszinten szolva a Betlehemeket is. a regi fenyounnep sokkal szebb volt szerintem.
Jezus nem elt, kiatalalt leny.
9. Majd ha többsegi lesz ez a velemeny, akkor ....
Addig bírd ki guggolva. 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!