Csak szerintem van túl sok haszontalan pirosbetűs ünnep ebben az országban?
ezeknek nem kellene annak lenni: nagypéntek, húsvét, pünkösd, augusztus 20., illetve a karácsonyt át kellene helyezne helyezni és nevezni, május 1-én pedig inkább az eucsatlakozást kellene ünnepelni, mint a munkát. szekularizáció, mindenki vallásos és vannak hasznosabb tartalmak is egy ünnepnek, mint ami le van jelenleg írva a törvénykönyve.
Ezeknek viszont inkább pirosbetűsnek kellene lenni:
-dec. 23-24. a szeretet ünnepe és a rákészulés
-február 12-13. a szerelem ünnepe és a síszünet
-nőnap
-stb.
Minél több a pihenőnap, annál jobb :) Szerintem Amerikában csinálják jól, ahol ezek mozgóünnepek és mindig hétfőre esnek, így garantált a hosszabb pihenés.
Azzal viszont egyetértek, hogy egyre jobban szétválik az elv és a valóság, azaz van egy csomó ünnepnap, amit a nagy többség nem ünnepel, ld. március 15, Nagypéntek, Pünkösd.
Én azt szeretném, ha minden hónapban lenne egy ünnepnap, ami valós is. Februárban pl. ott van a farsang, márciusban a tavasz, áprilisban húsvét, májusban az érettségi... stb.
#12 Halottak napjának hívják magyarul, de nálunk úgy van, hogy november 1. a mindenszentek, november 2. a halottak napja (de a gyakorlatban mindenki elsején megy a temetőbe, mert az a szabadnap). Október 31-e a halloween, ami az utóbbi 20 évben terjedt el, és sokan morognak miatta, pedig nem is ugyanaznap van, mint a halottak napja. Illetve aznap van még a reformáció napja is.
Magyarországon az emberek túlnyomó része nem vallásos, ezen fölösleges kiakadnod, bár egy plusz szabadnap senkinek nincs ellenére akkor se, ha nagypéntek. (Az már nekem nem tetszett, amikor valahol amiatt ment a rinya, hogy valami rendezvény volt nagypénteken, szerintem ha jó időben 4 napos ünnep van, akkor az ember készüljön fel rá, hogy rendezvények lesznek, attól még lehet templomba menni és szomorkodni.)
"A pünkösd szerintem is fölösleges, meg idegesítően váratlanul ér minden évben"
Tájékozatlan vagy.
Húsvét a tavaszi fordulót követő holdtölte utáni vasárnap.
Ez is váratlanul ér, hiszen ez nem ugyanolyan távolságra van március 21.-től.
Ez az igazi váratlan, mert igencsak változó naptári napon van.
A Pünkösd pedig a Húsvét utáni hetedik vasárnap.
.
"-február 12-13. a szerelem ünnepe"
Ezt honnan veszed? Bálint (Valentin) nap pedig a nem a szerelem, hanem a SZERELMESEK ünnepe, ami nem két napos, ráadásul febr. 14.-én van.
#15.
Tulajdonképpen azért szeretnéd megszüntetni, mint munkaszüneti napot a pünkösdöt, a kereszténység harmadik legnagyobb ünnepét, mert nem veszel naptárat, nincs TV-d, rádiód és a híreket sem olvasod? Csak mert szinte minden 200-500 HUF-os naptárban jelölve vannak a munkaszüneti napok, a legtöbb híradóban minden ünnep előtt fel szokták hívni a figyelmét a nézőknek, valamint az interneten már a legkisebb, piti, még csak nem is munkaszüneti ünnepekről is értesítést kaphatsz.
Egyébként a húsvét a tavaszi napéjegyenlőséget követő első holdtölte utáni vasárnap, erre rászámolva 40 nap áldozócsütörtök és 50 nap pünkösd. A pünkösd, mint görög eredetű szó (pentecoste) is erre utal, mivel azt jelenti, hogy ötvenedik.
Milyen normálisat? Az összes nyugati országban és az összes keleti országban szinte munkaszüneti nap. Sőt, végeztem egy rövid internetes kutatómunkát és sok olyan országban is az, ahol a kereszténység csak az egyik nagy vallás az országban. Izraelben és Ománban például egy csomó cég kiadja a keresztény alkalmazottaknak sávuót vagy valami más helyett, valamint Kelet-Ázsiában is van, ahol munkaszüneti nap. A keresztények és a hagyományőrzők ünnepelnek a családjukkal (többségben vannak), aki nem hívő és a hagyományok is hidegen hagyják, pedig alszik, hintaágyazik a kertben vagy örvendezik, hogy nem kell dolgozni. Azt se veszed észre, hogy nem kell dolgoznod?
#18 Kérdező szeretné megszüntetni, én csak azt mondtam, hogy fölösleges. Tudom, honnan ered a neve, kösz, de akkor se tartom számon.
Dolgozni meg akkor szoktam, amikor akarok, saját vállalkozásom van.
#19.
Miért felesleges? Mi nem lenne felesleges, kezdjük akkor ott?
A pünkösd a kereszténység harmadik legnagyobb ünnepe, illetve rengeteg hagyomány népszokás kapcsolódik hozzá, ezentúl a szép idő miatt egy remek alkalom lehet a nem vallásosak és a hagyományokat nem tartók számára a szabadban töltött pihenésre. A világon szinte mindenhol munkaszüneti nap, kivéve azokat az országokat, ahol 1% körül vagy az alatt van a kereszténység aránya.
#3.
Mi értelme van az Európai Unióhoz való csatlakozás hivatalos megünneplésének? A munka ünnepe vagy a tavasz beteljesedésének ünnepe mindenkit érint, ellenben ez kő kemény politika lenne. Ha te szeretnéd, ünnepeld meg, de szerintem nem lenne jó hivatalosan átnevezni erre egy más meglévő ünnepet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!