Te mit vennél a 14 éves lányodnak ballagására?
Tudom off:
Szerintem nem szabadna mindent a feneke alá tolni főleg ennyi idősen, tök mindegy milyen magyarázatod van rá. Abba neveled bele, hogy természetes dolog, hogy a szülők mindent állnak, minden drága dolgot megadnak neki, és ő csak annyit kell tegyen, hogy kinyitja a száját. Pár év és semmi szerénység nem lesz benne, a nála "alacsonyabb rangú" normális emberekkel barátkozni sem fog, lefogja őket nézni. Tudom miről beszélek, mert az egyetemen nem egy ilyen anyuci lánya ember van, aki 21 éves és még egy percet nem dolgozott az életében, elsődleges életcéljuk pedig fitogtatni, hogy a szülők luxusban tartják őket. Lehetne mondani, hogy irigy vagyok, de "sajnos" én a saját erőmből tudnám ezeket megvenni magamnak, csak engem nem motivál a villogás, és majd a házamért is én fogok megdolgozni, nem édesanyám szoknyáját rángatom majd, hogy diplomaosztóra kapjak egyet. Én erre büszke vagyok, legalább tudom hogy nem vagyok életképtelen. Te egy elvakult anyuka vagy, aki nyílván a legjobbat akarja a gyermekének, de nem veszi észre, hogy ezzel többet árt, mint használ.
Hogy mit vegyél ballagásra? Teszteld a gyereket.
Kapjon virágcsokrot, lufit és max 5000 forintot, vagy még azt se. Hidd el hőbörögni fog, de a baráti körének biztos szóvá fogja tenni. Bár van egy olyan elképzelésem, hogy a családotoknak nagy a rokonsága, a ballagásán meg majd összeszed egy valag pénzt, szóval igazából kár aggódni.
23N
Általános iskolai és gimis ballagásomra is pénzt kértem mindenkitől. Szerintem ennek van a legtöbb értelme, mert azt arra költöm, amire szükségem van. Az általános iskolaiból új ágyat és szőnyeget vettem magamnak, a gimisből laptopot. Egyiket se bántam meg.
19L
Hát nem tudom, hogy mennyiért szeretnél neki ajándékot venni, de van néhány ötletem:
- valami szép ékszer
- Macbook Air laptop
- iPad
- márkás táska
- dizájner kiegészítő, pl. Louis Vuitton sál
Virágot kaptam mindenkitől.
Szüleimtől egy arany fülbevalót kaptam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!