Mennyi zsebpénzt adnál havonta a 13 éves lányodnak?
Az attól függ mire költi, nekem úgy lett felszámolva, hogy naponta 200 forint, 200x30=6000 egyben kaptam meg, de ahogy nőttem, nőtt 2000-el mindig, 13 évesen havi zsetonom 8000-16000 ft volt, mindig attól függött, hogy most ruhát akartam venni, vagy csak úgy általános pénz..
Nem hiszem, hogy egy 13 évesnek annyira szüksége lenne többtízezrekre
A jövedelmemtől függően. Lehet, hogy egy fillér se jutna, mert nélkülözik midnen családtag.
Ha fejelnként havi 50 000 ft-nál több jövedelem lenne, akkor 1-2000 Ft-ot. Ha ennél is jómódúbbak lennénk, akkor 2-3000 Ft-ot.
Többet csak idősebb korban adnék.
Nálunk például sosem volt "zsebpénz". :)
Ha elmentem valahova a barátaimmal, vagy szerettem volna valamit venni, akkor megbeszéltem a szüleimmel, és adtak rá pénzt. De olyan sosem volt, hogy egy hónapra kaptam pl. 5000-10000 forintot.
De, hogy őszinte legyek nekem így is tökéletesen megfelelt. :)
kezdetben mondjuk heti 1000-et...és ha látom, hogy tényleg becsüli és gyűjti vagy értelmes dolgokat vesz rajta és nem hülyeségekre költ akkor idővel növelném...így megtanul spórolni...
Én 22 éves vagyok már 200 fölött keresek, de kb 1.5 év alatt minimálbér + prémiumokból majdnem 1 milliót összespóroltam ÚGY, hogy minőségi dolgokat vettem magamnak (szájvíz, fogkrém, kaja...), tehát nem a legolcsóbb, hanem amiről tudtam, hogy hasznos és bevált...magamnak vettem a kaját hétköznap reggeli + ebéd, haza 20-at adtam...
Ez annak köszönhető, hogy én középiskola alatt heti 2000-et kaptam + mellette karácsony, szülinap, névnap...megtanultam beosztani a pénzt nem elszórni...
Szerintem hasznára válhat ha fix összeget kap, mert tud vele kalkulálni, pl én 45e Ft-os szintetizátorra gyűjtöttem össze több havi "bevételemet"...meg előtte vettem 60-ért biciklit (mondhatni hitelre, mert részletben fizettem ki :D) meg ilyenek...szóval meg lehet tapasztalni "pár ezer forintos keresettel" a nagyobb összegekkel való bánást...
22F
Nem adnék havonta, hacsak nem külön lakik, pl koliban.
Ha otthon lakik akkor meg úgyis mondja ha pénz kell valamire és akkor kap amennyi kell. Nem látom értelmét annak hogy csak úgy havonta pénzeljem a gyereket és ő elköltse hülyeségekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!