Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi zsebpénzt adnál havonta...

Mennyi zsebpénzt adnál havonta a 13 éves lányodnak?

Figyelt kérdés

2015. júl. 16. 14:48
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
85%
Attól függ, mit vársz el hogy kigazdálkodjon belőle, milyen az anyagi helyzetetek. Ha mindent megkap, akkor ennyi idősen elég lehet havi 5000 Ft.
2015. júl. 16. 15:07
 12/38 A kérdező kommentje:
Egy drága biciklire gyűjt, amit én nem tudnék megvenni neki, ezért gondoltam a zsebpénzre, csak nem tudom, mennyit adjak neki.
2015. júl. 16. 15:08
 13/38 anonim ***** válasza:
22%

heti 5 ezret

ennyi idősen kb ennyit kaptam

2015. júl. 16. 15:12
 14/38 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem vedd akkor figyelembe, hogy mennyire drága a bicikli és hogy mennyi időn belül szeretné megvenni. :)

Pl. ha 80ezer forint, és tavaszra szeretné megkapni, akkor az havi kb. 8000-9000 forint lenne. Viszont ha figyelembe veszed a szülinap, névnap, karácsony, stb. eseményeket, és azokat az összegeket is szépen gyűjtögeti, akkor elég lehet, ha 5000-6000 forintot tesz félre egy hónapban. :)

2015. júl. 16. 15:14
 15/38 anonim ***** válasza:
79%
Nem kap zsebpénzt,ha kell neki valami akkor szól,lehet ez ruha,vagy bizsu vagy illatos radír :D Szóval havi fix zsebpénz nincs,viszont szokott kapni egy-egy 500-1000 ft-ost ha mondjuk valamiből úgy jár vissza pénz.Szokott különböző"munkákat" végezni,amiért szoktam neki adni pénzt,azt előre általában nem tudja,hogy kap érte,csak azután ha megcsinálta,pl megmossa a húga haját,vagy ilyenek.
2015. júl. 16. 15:15
 16/38 anonim ***** válasza:
100%
4 ezret kap egy hónapban, de minden mást állunk, ez csak a szórakozására van, fagyi, pizza, teaház.
2015. júl. 16. 15:28
 17/38 anonim ***** válasza:
71%

Aztán néhány év múlva az álszent szülők jajongani kezdenek, hogy miért nem tud a gyerekem a pénzzel bánni.

Na miért?

2015. júl. 16. 15:29
 18/38 anonim ***** válasza:
72%

Unokatesóméknál van ez a zsebpénzezés, 5 ezret kapnak egy hónapban, ha jól tudom, de ha ez elfogy mindig kapnak pluszba. Ők 17 és 14 éves fiúk.

Anyáék is próbálkoztak ezzel kisebb korunkban, 3 ezret kaptunk, de mivel ezen felül is mindig adtak pénzt, így ez elkopott.

Ma már ha kell valamire, akkor szólok és ad. Mivel én sokat utazok arra elmegy havonta 10 ezer, ha nem több, plusz a hétköznapokon kávézgatás a barátnőkkel, hétvégi bulik, koncertek...

Ez legyen mondjuk 20 ezer összesen (mármint az utazással együtt).

A húgomnak ez jóval kevesebb, mivel ő nem utazik ennyit.

Én 17 vagyok a húgom 15, mindketten lányok vagyunk.

2015. júl. 16. 15:29
 19/38 anonim ***** válasza:
77%

Abszolut hive vagyok a zsebpenznek, a lanyom 6 eves kora ota kap heti rendszeresseggel, de csak egy jelkepes osszeget.

Hogy 13 evesen mennyi lesz majd azt nem tudom, de szerintem nem marad a jelenlegi heti 1 euro szintjen :)

Nagyon jo dolog szerintem, igy tanulja meg hogy hogyan lehet hosszu tavra tervezni, hogyan kell banni a penzzel. Persze az egesz feltetele az hogy arra koltse amire csak akarja.

2015. júl. 16. 15:37
 20/38 anonim ***** válasza:
100%

A mi családunk nem volt az a "zsebpénzes" fajta. Ha kellett valami, akkor megkaptuk. Lehet, hogy nem azonnal, sőt volt, hogy jóóó sokat kellett várni rá, pl. mobilom is 9-10 hónappal később lett, mint először elkezdtem mondogatni.

De ruha, könyv, színház, ilyesmit anyuék mindig megvettek, ahogy a lehetőségeik engedték.

Gimiben kezdtem el kapni ""zsebpénzt"". 200-500 ft közt naponta,büfére. Ebből a pénzből rakogattam félre.

Plusz vállalkozók lévén, amikor sok bevétel volt (nyáron többnyire) akkor szoktam még kapni 5-10 ezreket. Ezekből vettem plusz """luxus""" dolgokat, ha kellett vagy félreraktam.

Egyetemen a kaján, lakbéren, könyvek árán kívül heti 5 000 kaptam, aminek a fele elment buszra.

Szóval, nem voltunk gazdagok egyáltalán, de mindig megvolt mindenünk. Így ennyiből azt mondanám, hogy ilyen nagy összegű 8-10 ezres zsebpénzt feleslegesnek tartok- DE!

Megtapasztaltam a hátrányait is a dolognak: Sajnos nem igazán érzem még így, 2 év dolgozás után sem a pénzzel bánni, nem igazán érzem az értékét.

Pl. van, hogy egy 200 ft-os valamit nem veszek meg, mert drága és van, (legutóbb pl. egy könyvnél) hogy hirtelen nagyon beleszeretek valamibe és meg kell vennem.

Sajnos eléggé rágódó személyiség vagyok, így mindkét véglet ill. az azon menő dilemma szó szerint álmatlan éjszakákat szokott okozni.

13 éves gyereknek, aki minden szükséges dolgot megkap otthonról, 1000-1500 ft heti pénzt tartok reálisnak. Ez nem akkora, hogy ész nélkül költse, de nem is olyan kicsi, hogy szorgalommal ne tudjon belőle gyűjteni.

2015. júl. 16. 15:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!