Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi zsebpénzt adnál havonta...

Mennyi zsebpénzt adnál havonta a 13 éves lányodnak?

Figyelt kérdés

2015. júl. 16. 14:48
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%

Ezerféle megoldás létezik, mint ahogy az a válaszokból is látható, és egyikkel sincs semmi baj.

Lehet azt mondani, hogy nem kap zsebpénzt kifejezetten, de bármi kell neki, szól, megbeszélitek, és - normális keretek között - megkapja azt. Én ezt olyan 8-10 évig korig teljesen jónak tartom, szerintem viszont utána fontos, hogy megtanulja a pénz értékét, és bánni tudjon vele. Ehhez pedig véleményem szerint az kell, hogy legyen saját pénze, amit belátása szerint költ el.

Tehát én szerintem adnék pénzt, és egyáltalán nem szólnék bele, hogy mire költi. Tanulja meg, hogy ha elkölti, utána nincs. Ha vesz illatos radírt, tök jó, semmi gond. De akkor lehet, hogy a színes filctoll a következő hónapra csúszik... (Csak példa)

A mennyit az megint egy érdekes kérdés... Ez is sok mindentől függ. Például attól, mit kell belőle vennie: ha ő veszi reggelente az iskolai uzsonnát, vagy a kötelező iskolai füzeteket is magának szeretné beszerezni, akkor értelemszerűen több kell, mint ha amúgy mindent megkap, és a zsebpénz tényleg csak "fagyipénz".

Én egyébként számlát nyitnék neki, és utalnám a pénzt, ahogy édesapám is csinálta velünk, egész kicsi korunk óta.

Szerintem olyan havi 5-6 ezer forinttal kezdenék egy tizenegykétévesnél, és ez aztán a tapasztalatok és igények alapján növelhető/csökkenthető tetszőlegesen.

2015. júl. 16. 16:01
 22/38 anonim ***** válasza:
100%

heti 500.- volt eddig

most majd 800.- kap

eddig simán összegyűjtött a 7 év alatt 30e :-)

szerintem nem árt h megtanulja a gazdálkodást a pénzzel :-)

2015. júl. 16. 16:04
 23/38 anonim ***** válasza:
100%

Azt áruljátok el kedves fórumozók, miért nullázzátok le azokat a hozzászólókat, akik elmesélték, hogy az ő gyerekkorukban hogy volt?

Hisz ez az oldal egyik lényege. Tanácsot kérnek és az emberek a saját tapasztalataikról beszámolnak, s a leginkább kézenfekvőt, leginkább adaptálhatót kiválasztja a Kérdező.

Ezért miért kell a többieket -1-ezni?

2015. júl. 16. 16:11
 24/38 anonim ***** válasza:
100%
Én 13 évesen 300at kaptam havonta x'D Viszont van egy pénzes nagymamám, akivel nem találkozom túl sokszor, de amikor igen, akkor sok pénzt és értékes cuccokat ad. Ezt a pénzt lassan sikerül elkezdeni többszörösítenem, azóta értelmes cuccot is vettem (új gép), mert a laptopom halódik szegény... :( De ez szubjektív, hogy ki mit vesz a zsebpénzéből, lehet hogy valaki tabletet vett volna a helyemben... csak én hosszútávra tervezek a géppel :) (8-9 év) De értelmes dolog lehet pl. könyv, adattároló, telefon, igazából minden, ami hosszútávon hasznos lesz.
2015. júl. 16. 16:11
 25/38 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy ez függ a gyerek anyagiasságától is. Én tényleg nagyon rohadt anyagias vagyok, mindig a legjobb ár-érték arányú cuccot veszem, de amúgy ha nem szükséges, nem költök feleslegesen. A régi tévém képcsöves, de nincs semmi baj vele, minek cserélni? Ezt modhatnám a régi asztalimra is, de az menthetetlenül elavult (14 éves), szóval csere. Monitort is csak azért vettem újat, mert a képcsövestől sokszor begyulladt a szemem....=( Most 15 éves vagyok). Arra költök, ami tényleg nagyon szükséges.
2015. júl. 16. 16:18
 26/38 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, mennyi pénz van, milyen hobbikra kell költeni, ésatöbbi. Ha nagyon rosszul bánik a pénzzel, nem is nagyon adnék neki, s persze igyekeznék rávezetni, hogyan kell jól csinálni.

Nekem sosem volt zsebpénzem, jó volt így. Semmi gondom a pénz beosztásával felnőttként, felesleges vackokat nem veszek és értelmesből is annyit, amennyinek értelme van, amire jut, ami fontos.

Merőben az egyéni szitu függvénye. S persze ha mindenhova velem szeret menni vásárolni és akkor kifizetem, akkor kevesebb kell neki, mintha egyedül vesz, ráadásul igen speckó cuccokat, de úgy ítélem meg, hogy ez nem árt neki, csak fejleszti és jut rá...

2015. júl. 16. 16:18
 27/38 anonim ***** válasza:
100%
#24: nem havonta, hetente :s
2015. júl. 16. 16:20
 28/38 anonim ***** válasza:
52%

Sok mindentől függ. Pl. hogy kap-e reggelit, be van-e fizetve ebédre... ha ezt a zsebpénzéből kell finanszíroznia, akkor nyilván többet adnék. Szintén függ attól is, milyenek a szórakozási lehetőségek a környéken. Nem diszkóra gondolok, azt külön nem pénzelném (arra spóroljon, ha annyira akar), de adnék neki elég pénzt, hogy havi 1x el tudjon menni moziba, heti 1x pizzázni vagy fagyizni a barátaival.

Én olyan havi 5-6-7 ezerben gondolkodnék. De azt hozzátenném, hogy amíg középiskolás, addig a nyaralását, ha nem is velünk megy, fizetném, ugyanúgy, ahogy a ruházkodását (kiv. ha nagyon r...cos vagy rossz üzenetet közvetít... ezeket kivéve azt is megvenném neki, ami nekem nem tetszik, persze reális áron), könyveket, színházat.

2015. júl. 16. 16:22
 29/38 anonim ***** válasza:
100%
Én sosem kaptam zsebpénzt. Ha kellett valamire, kértem. Ha olyan dolog volt, ami megfizethető, kaptam is. Ha nem, akkor nem. Ezt a szülők eldöntötték. Ha pl. el akartam menni moziba, mondtam otthon, hogy el akarok menni, és adtak annyi pénzt amennyibe 1 jegy kerül. Nem adtak többet vagy kevesebbet, épp annyit, amennyire szükségem volt. így legalább nem vertem el a pénz felesleges hülyeségekre, de azért amire kellett, arra volt. Ha meg vmi drágát akartam venni magamnak, pl. számítógép, akkor kénytelen voltam a szülinapi pénzekből összespórolni éveken át, mert arra nyilván nem adtak kapásból 100.000 forintot, hogy oké, kislányom, menjél, vegyél amit csak akarsz. :)
2015. júl. 16. 17:16
 30/38 anonim ***** válasza:
100%

A 7est mi értelme volt lepontozni?

Csak kérdem.

2015. júl. 16. 17:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!