Kezdőoldal » Ünnepek » Ballagás » Az baj, ha a gyermekemnek nem...

Az baj, ha a gyermekemnek nem adtam semmit a ballagására?

Figyelt kérdés

júl. 1. 19:57
1 2 3 4
 21/36 Metionin ***** válasza:
64%
Attól függ, ha ez nálatok nem szokás a családban, akkor gondolom nem is vártak semmit. Nálunk ('97, kisváros) a gazdagabb családokban telefont, számítógépet kaptak, volt aki új biciklit. Én nem kaptam semmit, nálunk nem volt szokás, nem is vártam, főleg hogy anyám pont akkor veszítette el az állását és még az is kétséges volt, hogy el tudok-e menni gimibe. Ilyen igazi nagy zenés banzáj csak a cigányoknál volt, de náluk kb. lakodalom szinten, volt ahol több napig ment a tuctuc.
júl. 3. 22:00
 22/36 anonim ***** válasza:
53%
#21! Még jó. Náluk azért nem mindennapos, hogy valakinek sikerül befejezni a 8 általánost 🤣
júl. 3. 22:48
 23/36 Metionin ***** válasza:
69%
#22. Ők alapból ünnepelnek mindent, múltkor fél utcányi kocsisor volt a szembeszomszédnál és 3 napos dínom-dánom, mert a fia 18 éves lett. Jogsi szerzésnél, ilyesminél is lagzi van :D
júl. 4. 10:18
 24/36 anonim ***** válasza:
61%
#23! Ja, persze, tudom. Azért mondom, hogy mivel a semmit is ünneplik, nem csoda, hogy az olyan eseményt is, ami igazán ritkaságszámba megy.
júl. 4. 10:22
 25/36 anonim ***** válasza:
39%
Nem baj. Én 2006-ban ballagtam általánosból, de én sem és az osztálytársaim se nagyon kaptak semmit. Nem volt szokás. Egy általánost elvégezni szerintem se olyan nagy dolog, hogy akkora kereket kerítsenek neki.
júl. 4. 10:41
 26/36 anonim ***** válasza:
20%
Hát nagyon gáz. Általános iskolás ballagásra már illik nagyobb volumenű dolgot adni. Nekem a szüleim össze vonták a karácsonyt, szülinapot, ballagást és így megkaptam a régóta vágyott egysoros görkorcsolyát. Középsulis ballagásra meg új bicajt kaptam.
júl. 4. 17:16
 27/36 anonim ***** válasza:
41%

2002-ben ballagtam általánosból, kisváros. Itt már mindenki kapott csokrokat meg apróságokat melléje. Én is lestem, főleg, mikor az osztálytársam megkérdezte, hogy én miért nem kaptam semmit?

Ja, de.. Elmentünk fagyizni utána.

Nagyon kellemetlen volt, mikor az én szüleim is így voltak vele, hogy minek. Ja, akkoriban már osztálytársak ifi bútort, versenybiciklit, stb-t kaptak HÚSVÉTRA!!!

Tiszta ciki volt, hogy mi mindig otthon voltunk nyáron, míg a többiek kirándulni, túrázni, nyaralni jártak. A gazdagabbak már akkor síelni meg tengerpartra jártak.

júl. 4. 17:28
 28/36 anonim ***** válasza:
23%
Csóró more
júl. 5. 00:27
 29/36 anonim ***** válasza:
50%
Miért adnál bármit is? 16 évig tankötelezettség van, az általános iskolát mindenki elvégzi. Ez olyan, mint megünnepelni, hogy nő a lábkörmöm. Azt mondjuk megünnepelhetitek, ha mondjuk ügyes volt és jól tud továbbtanulni, annak van értelme.
júl. 5. 10:28
 30/36 Avair2010 ***** válasza:
38%

Az baj bizony. Ha nem volt miből, akkor az egész ország baja, ha viszont tellett volna rá, akkor...

De én önmagában azt is egy ajándéknak tekintettem volna, ha valaki a családból eljött volna akár az érettségi vizsgára, akár a szakközépes ballagásomra. Az emlékeim szerint még az általános iskolásra se jött el senki, pedig az krva közel van az otthonomhoz. És nem értem, mi a baj a társadalommal, hisz az osztály 3. legjobb tanulója voltam nyolcadikban. Az meg ilyenkor mit számitott még, hogy érettségivel sincs esélyem.

júl. 5. 16:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!