Kezdőoldal » Ünnepek » Anyák napja » Nektek nincs elegetek Anyák...

Nektek nincs elegetek Anyák napjából?

Figyelt kérdés
Én már kb agyvérzést kapok tőle. Miért kéne nekem csak azért virágot hoznom anyámnak, mert ezt mondja a hagyomány? Miért egy hülye nap miatt - ami egyébként teljesen olyan mint a többi nap - kell nekem hirtelen "szeretnem" anyámat? És mi van, ha én nem ehhez a műanyag felszínes dologhoz akarok igazodni, hanem mondjuk majd máskor szeretném anyám tudtára adni, hogy szeretem őt? Számomra az összes ünnep, az én születésnapom is, karácsony - az összes ünnep mű. Én nem akarok egy nap miatt ajándékot adni se kapni! És a mamám meg miért sértődik be, ha őt nem köszöntöm anyák napján? Miért gondolja MINDENKI azt, hogy ez egy hatalmas szenzációs dolog, és ha elmúlasztom akkor én egy suhanc vagyok?
2013. máj. 5. 12:07
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:

Nekem semmi bajom ezzel a nappal. Csináltunk egy kellemes napot kettesben. Férjem nem vittem, ne morogjon: éhes, meleg van, akármi. Temetőbe voltunk, órákat bámészkodtunk a virág kertészetben, ki pletyóztuk akit ki lehetett. Pedig nem is egy városban lakunk.

Anyák napja nélkül is szoktunk ilyet csinálni. Kapott egy gyönyörű muskátlit, mert ilyen drága virágért nem ad pénzt.

Viszont megsütötte a kedvenc sütimet. :)

2013. máj. 5. 20:05
 32/32 anonim válasza:

Kicsit keverjük a szezont a fazonnal :)

A legtöbb ünnep néphagyomány, illetve vallási gyökerű. Gondoljunk bele milyen üres lenne az életünk ezek nélkül, minden év minden napján csak dolgoznánk, dolgoznánk, hétvége család/szórakozás/semmittevés, ez élet?

Aki nem tud megélni egy ünnepet az igencsak alacsony érzelmiinteligenciával rendelkezik, vagy szimplán rossz a családi háttere.

Ünnep feladata figyelem felkeltés, ennyire egyszerű. Egy nap amikor eszedbe jut óhatatlanul is az anyukád, és gondolkodj el rajta mit tett érted, és hol lennél nélküle, ha ez pozitív és kellemes gondolatokat ébreszt honoráld egy puszival és egy csokor virággal, ha nem akkor tanulj a hiábiból, hogy te jobb szülő lehess. Az ember hajlamos a jó dolgokat természetesnek venni, és elfelejteni, vagy bagatelizálni.

Karácsony egy vallási ünnep, szintén azzal a célzattal, hogy emlékeztesse az embereket, Jézus megszületett, ennyi volt a jelentése, ezért tették 24.-re, a pontos dátumot nem tudjuk, de ez az első nap amikor már érezhetően hosszabbak a napalok, a föld visszafordul a Nap felé, tehát ne féljetek jön a világosság, ellenkező esetben a Föld tovább megy a sötétségbe és a hidegbe, Jézus a megváltó aki elhozta a fényt.

Tehát az ünnep egy emlékeztető, amit azzal a célzattal használnak, mint amikor beírsz egy találkozót a naptárba, ne felejtsék el. Egy nap amikor emlékezned kell ezekre a dolgokra, és el kell rajta gondolkodnod, minden ünnepnek ez a lényege, gondolkodj el rajta.

Ha nem lenne október 23. vagy március 15., emlékeznél a hősökre akik a hazáért adták a vérüket? Ennyi év távlatából ez a minimum. Vagy Augusztus 20. ami szintén egy szimbolikus nap, de emlékeznél meg az országunk történelméről, a hősökről és szenvedőkről, öseinkről akik nélkül nem lennénk itt, és akiknek tisztelettel tartozunk.

Valentin napot nem szeretem, mert számomra az évfordulónk a szerelmünk ünnepe a párommal.

Következetetés, egyetlen egy ünnep sem felszínes! Egy ünnepet meg lehet élni, vagy felszínesen lehet megtartani. Az hogy mások, hogyan ünnepelnek nem a Te dolgod, ha nem szereted a felszínességet, hát tégy róla, hogy a Te életedben ne legyen felszínes ünnep.

Értem egyébként miről beszélsz, velem is volt jópárszor még iskolában hogy nem kaptam ajándékot karácsonyra vagy szülinapra és mindenki csodálkozott, nem azért mert szegények voltunk, csak azért mert nem ez a lényeg, ha valami fontos volt vagy kellett akkor megvettük, nem kötöttük ünnephez mint mások, hogy majd szülinapodra, vagy karácsonyra, mert az nem erről szól.

2013. máj. 13. 12:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!