Kezdőoldal » Ünnepek » Anyák napja » Nektek nincs elegetek Anyák...

Nektek nincs elegetek Anyák napjából?

Figyelt kérdés
Én már kb agyvérzést kapok tőle. Miért kéne nekem csak azért virágot hoznom anyámnak, mert ezt mondja a hagyomány? Miért egy hülye nap miatt - ami egyébként teljesen olyan mint a többi nap - kell nekem hirtelen "szeretnem" anyámat? És mi van, ha én nem ehhez a műanyag felszínes dologhoz akarok igazodni, hanem mondjuk majd máskor szeretném anyám tudtára adni, hogy szeretem őt? Számomra az összes ünnep, az én születésnapom is, karácsony - az összes ünnep mű. Én nem akarok egy nap miatt ajándékot adni se kapni! És a mamám meg miért sértődik be, ha őt nem köszöntöm anyák napján? Miért gondolja MINDENKI azt, hogy ez egy hatalmas szenzációs dolog, és ha elmúlasztom akkor én egy suhanc vagyok?
2013. máj. 5. 12:07
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

Nincs elegem belőle. Az ünnepnapok egyszerűen megkönnyítik az ember életét. Aznap te is tudod, ő is tudja, hogy gondolsz rá és felköszöntöd.

Egyébként általában azt látom, hogy azok ágálnak leginkább az ünnepek ellen, akik egyébként is tojnak a másik fejére. Most komolyan, ha tényleg rendszeresen a másik tudtára adod, hogy szereted, akkor miért olyan nagy teher ezen a napon is? Vagy ezen a napon pont nem szereted, mert most ünnep van?

2013. máj. 5. 12:31
 12/32 A kérdező kommentje:
Hát nekem anyám sem egy szívem csücske... A nagymamám jobban szeretem, de ettől függetlenül is idegesít, hogy ünnepnapon fel kell köszönteni (Kötelező!). Viszont én még a vállamat sem vonom meg ha rólam elfelejtkeznek, annyira nem fontos semmilyen ünnepnap.
2013. máj. 5. 12:36
 13/32 anonim válasza:
60%

Szerintem nem érted a lényeget. Nem azért van ez a nap, hogy csak ezen a napon mutasd ki a szereteteded! Azért van, hogy mégiscsak legyen egy nap az évben az anyukáknak, amit egy kicsit különlegesebbé teszel neki, többet kedveskedsz neki. (de persze nem csak ezen a napon lehet ezt csinálni...)

Azért az anyák napja nem egy pénzhajhász ünnep, mert 2-3 szál virág ára nem vág földhöz senkit..Nem csodálom, ha megsértődnek a kamaszos lázadásod miatt...

2013. máj. 5. 12:37
 14/32 anonim válasza:

"Az ünnep stabilizál és növeli az összetartozás érzését. Ezt segíti elő egy csoportos program, a köznapoktól eltérő, kikapcsolódást nyújtó cselekedet. A közös készülés és az együttes fellépés, az egymásra utaltság, az egymást követés, a társra való figyelés, az élmény együttes átélése erősíti az emberi kapcsolatokat, és a társas lét szabályaira szocializál." (Csernák Lívia

Az ünnepek szerepe és előfordulása életünkben)

Tessék értelmezni, átgondolni,felnőni és nem butaságokat írogatni.

2013. máj. 5. 13:03
 15/32 anonim válasza:
Egyet értek, nekem is elegem van...mindenütt ez az anyáknapja-marhaság! Engem nem igazán hat meg, nem tartozik az ünnepek közé.
2013. máj. 5. 13:10
 16/32 anonim ***** válasza:
Ezt a kötelező ajándékozást én sem szeretem, mert ez egy olyan dolog, amin csak megsértődni lehet.
2013. máj. 5. 13:12
 17/32 anonim válasza:
Meg annyit, hogy nem az a bajom vele, hogy "van", hanem hogy lenyomják a torkomon, még a rádio is ezt ontja, épp most mondták be tízezredjére:S a facebookrol nem is beszélve! Nekem, akinek nem volt gyerekkora, ez rohadtul idegesítő. Nekem ez csak egy nap, nem kell idegesiteni vele:)
2013. máj. 5. 13:12
 18/32 anonim válasza:
Jajj...Az más helyzet, ha elhagyott anyukád, vagy rosszul bánt veled, akkor nyilván nem ünnepled és kész. De akinek normális családi élete van és duzzog hogy venni kell egy 200 Ft-os virágot, az nagyon szomorú. Ha nekem ilyen gyerekem lesz, el is ásom magam...
2013. máj. 5. 13:25
 19/32 anonim válasza:
Persze megünneplem de mindenféle csinnadratta nelkül! Kettesben, nem kürtölöm a világnak, meg nem uszitok, unszolok mindenkit hogy huuu, imádkozzunk, stb....
2013. máj. 5. 13:27
 20/32 anonim ***** válasza:

Mivel én sem bírom anyámat, én is hülyeségnek tartom az anyák napját. Eddig mindig felköszöntöttem, a szülinapján is. Apámat, többieket szintúgy.

Ehhez képest pár hete a születésnapomon egyikük sem köszöntött fel, még egy árva szóval sem, pedig -sajnos- egy fedél alatt élünk. Ezek után én miért jópofizzak?

2013. máj. 5. 13:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!