Nektek nincs elegetek Anyák napjából?
Nincs elegem belőle. Az ünnepnapok egyszerűen megkönnyítik az ember életét. Aznap te is tudod, ő is tudja, hogy gondolsz rá és felköszöntöd.
Egyébként általában azt látom, hogy azok ágálnak leginkább az ünnepek ellen, akik egyébként is tojnak a másik fejére. Most komolyan, ha tényleg rendszeresen a másik tudtára adod, hogy szereted, akkor miért olyan nagy teher ezen a napon is? Vagy ezen a napon pont nem szereted, mert most ünnep van?
Szerintem nem érted a lényeget. Nem azért van ez a nap, hogy csak ezen a napon mutasd ki a szereteteded! Azért van, hogy mégiscsak legyen egy nap az évben az anyukáknak, amit egy kicsit különlegesebbé teszel neki, többet kedveskedsz neki. (de persze nem csak ezen a napon lehet ezt csinálni...)
Azért az anyák napja nem egy pénzhajhász ünnep, mert 2-3 szál virág ára nem vág földhöz senkit..Nem csodálom, ha megsértődnek a kamaszos lázadásod miatt...
"Az ünnep stabilizál és növeli az összetartozás érzését. Ezt segíti elő egy csoportos program, a köznapoktól eltérő, kikapcsolódást nyújtó cselekedet. A közös készülés és az együttes fellépés, az egymásra utaltság, az egymást követés, a társra való figyelés, az élmény együttes átélése erősíti az emberi kapcsolatokat, és a társas lét szabályaira szocializál." (Csernák Lívia
Az ünnepek szerepe és előfordulása életünkben)
Tessék értelmezni, átgondolni,felnőni és nem butaságokat írogatni.
Mivel én sem bírom anyámat, én is hülyeségnek tartom az anyák napját. Eddig mindig felköszöntöttem, a szülinapján is. Apámat, többieket szintúgy.
Ehhez képest pár hete a születésnapomon egyikük sem köszöntött fel, még egy árva szóval sem, pedig -sajnos- egy fedél alatt élünk. Ezek után én miért jópofizzak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!