Kezdőoldal » Ünnepek » Ajándékozás » Mik szerinted a legrosszabb...

Laylah kérdése:

Mik szerinted a legrosszabb ajándékok, amiket kapni lehet?

Figyelt kérdés
Én pl. nem szeretem, ha olyan tárgyat kapok, amire egyébként is szükségem lenne (pl. gyerekként ruházat), a drogériás illatszercsomagoknál fantáziátlanabb nincs, illetve kifejezetten megalázónak érzem, ha háztartási eszközt kapok. Ha gyerekem lenne, akkor sem esne jól, ha az én ajándékom valami gyerekholmi lenne, az nem az enyém, hanem a gyereké.

2023. szept. 13. 18:11
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
80%
30-assal egyet értek!
2023. szept. 17. 20:05
 32/40 anonim ***** válasza:
68%
Egyet... Melyik egyet a sok közül?
2023. szept. 17. 20:26
 33/40 anonim ***** válasza:
32%

"Az ajándékozás alapszabálya, hogy nem magadból indulsz ki. Nem magadnak vásárolsz, készítesz, szervezel, hanem a másiknak."

Nem azzal kapcsolatban indul ki magából, hogy mit adjon, hanem hogy mi lesz majd a reakció.

2023. szept. 17. 20:34
 34/40 A kérdező kommentje:

Jó ajándékra jó reakció várható, rosszra meg álmosoly és pofavágás.

Eléggé el vagy tévedve, 33-as. Nyilván az örömöt szeretnéd elérni, mint reakciót, ezzel kapcsolatban nincs miből kiindulni, az ajándékozás célja, hogy örömöt szerezz vele a másiknak, ez az alap, innen indulunk. Szimplán csak mondd azt, hogy nem tudsz jó ajándékot választani, mert fogalmad sincs, minek örülne, mit szeret a másik, és nem is vagy hajlandó mélyebben foglalkozni vele, rászánni az időt. Lehet, hogy te örülsz egy szelet kenyérnek is, de akit ajándékozol, jó eséllyel nem ebbe a kategóriába tartozik, így teljesen irreleváns, hogy te minek örülsz és minek nem. Az ajándék nem rólad kell, hogy szóljon.

2023. szept. 18. 09:00
 35/40 anonim ***** válasza:
63%

"Nyilván az örömöt szeretnéd elérni, mint reakciót, ezzel kapcsolatban nincs miből kiindulni, az ajándékozás célja, hogy örömöt szerezz vele a másiknak, ez az alap, innen indulunk."

Meg onnan, hogy vannak alkalmak, amikor ajándékozni szokás: karácsony, születésnap, stb. És akinek nem ez a szeretetnyelve, annak ezeken a napokon sem. És nem arról van szó, hogy "nem is hajlandóak mélyebben foglalkozni vele", hanem hogy bármilyen mélyen is foglalkoznak vele, nem fogják tudni, hogy a sok felmerült lehetőség közül végül melyiket válasszák és miért pont azt (pont azért, mert ők ehhez nem értenek, mert ha csak lehet választani, ők máshogyan szokták kifejezni a szeretetüket, nem ajándékkal) - na és akkor megint mellényúlnak...

"minek örülne, mit szeret a másik, és nem is vagy hajlandó mélyebben foglalkozni vele, rászánni az időt"

Akikről beszélek, tipikusan sokkal több időt szánnak másokra azzal, hogy nem csak egy ajándékkal fejezik ki a szeretetüket, hanem azzal, hogy időt, odafigyelést szánnak a másikra - messze nem csak a jeles napokon.

2023. szept. 18. 20:12
 36/40 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és ez lemaradt:

www.youtube.com/watch?v=bq5SGSCZe4E&t=

2023. szept. 18. 20:52
 37/40 anonim ***** válasza:
100%
Tulajdonképpen én nagyon borzasztó ajándékot nem kaptam soha. Gyerekként persze kaptunk hasznos dolgokat, sapka, sál, pulcsi, zoknik, de csórók voltunk, szóval érthető volt, és legalább karácsonyra anyám próbált "menőbb" dolgokat venni, plusz mindig kaptunk "nem hasznos" dolgokat is, szóval azért nem traumatizált ez. Kb. 13-14 éves koromig összejártunk karácsonyozni anyám húgáékkal és nővérével, még talán tőlük kaptam a legszemélytelenebb dolgokat, dezodort, testápolót, zoknit, de nagy traumát ez sem okozott, elhasználtam. Tinikoromban anyám önkritikát gyakorolt és én választottam ki a nagyobb dolgokat, aztán "elfelejtettem", hogy vett ilyet anyu (néha tényleg, mert ő már októberben hurcolt pulcsit meg ilyesmit venni). Öcsémmel mindig szuper dolgokat vettünk egymásnak, jó a viszonyunk. :) Egy-két pasitól az első együtt töltött karácsonyra általában picit személytelen ajándékot kaptam, plüss, szívecskés bögre stb., de aztán mikor már jobban megismertük egymást akkor már tudtak tök jó dolgokat venni. Férjemtől mindig szuper dolgokat kaptam, részben mert ismer és figyel rám, és ki tudja találni, minek örülnék, részben én szoktam neki linkgyűjteményt küldeni november közepén és azokból válogat ügyesen (általában kézműves ékszereket, kiegészítőket, ezekeben azért nem várom el, hogy tudja épp mit nézegetek). :) Egy rossz emlék mégis eszembe jut: egyszer általános iskolában az osztálykarácsonyon az osztály egyik legrosszabb családi hátterű sráca húzott engem. Egy használt, koszos, szakadt, nagyon rossz könyvet és egy tábla csokit kaptam tőle (vagyis hát anyukájától, értettem én ezt akkor is, de nagyon rosszul esett).
2023. szept. 30. 20:48
 38/40 anonim ***** válasza:
72%
Nekem mindegyik nagyon bejön amit felsoroltál. Ami nekem nem tetszene a szintén nekem címzett gyerekemnek ajándék, illetve a dísztárgyak.
2023. okt. 13. 12:18
 39/40 anonim ***** válasza:
90%
Anyámtól évek óta felállás, hogy egy (általában nem működő) 200 forintos kínai írószert kapok, rajta címkével, illetve 300 forintos tusfürdőt. Nem az bánt, hogy keveset költ, hanem meg se próbál örömet szerezni, az áratz is mindig rajta hagyja, szóval..
2023. okt. 14. 01:54
 40/40 anonim ***** válasza:
85%

Számomra azok a javító típusú ajándékok, amiket a másik nem kért, nem jelezte, hogy szeretné... hanem kb. egy passzív-agresszív noszogatás arra, hogy "kezdjél már ezzel vmit". Nem kaptam pl. azt az ajándékot meg, de anyám egyszer 20-21 éves koromban elszólta magát, hogy ő ilyen Nők Lapja "Álomnő" vagy mi a franc kurzusra akart volna ajándékként beíratni, mert "olyan jó lenne, ha felszegett fejjel járnál és nem lóbálnád a karodat, ez sokat segítene"... az más kérdés, hogy a hathatós "nevelésük" miatt, főleg amiatt, hogy sosem lehettem elég jó nekik, szegtem mindig le a fejem, mert az volt a fixa ideám, hogy mindenki engem bámul és egy rakás szerencsétlenségnek tart. Elég volt önszántamból elmenni pszichológushoz és egy szakértőtől hallani, hogy én vagyok a szar, hogy ezt el tudjam engedni. De hasonló a fitneszbérlet ducinak, matekfeladatgyűjtemény matekhez nem értő tininek, hajnövesztő szer kopaszodónak, vallási könyv olyannak, akit az ajándékozó meg akar téríteni.

Ill. másik kategória a lejárt, meg látványosan használt és egyértelműen továbbajándékozott cuccok (lejárt csoki, "Géza bora" Karcsinak, bontott parfüm, szájfény, tea stb.)

okt. 3. 16:51
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!