Mik szerinted a legrosszabb ajándékok, amiket kapni lehet?
16-os úristen eszembe juttattál egy nagyon cringe történettel!
Emlékszem amikor mamám az ismerősének volt és kaptam tőle egy kis ajándék csomagot. A legrandomabb dolgok voltak benne. Tehát pár golyóstoll notesz,egy használt melltartó, de amire nem számítottam, az egy mini,lejárt naptej. Télen.
Mintha csak összepakolt volna random kacatokat.
A gesztust értékeltem de nem kötelező ajándékozni. Nem értem miért éreznek kényszert arra hogy ajándékozzanak csak úgy. Mert ha jól emlékszem nem is volt ünnep. De ez nem biztos. De ünneplő se kötelező ajándékozni.
Az a legrosszabb, ami nem szívből szól és nem nekem akar vele örömet szerezni, hanem saját magának.
Pl. imádja a cirkuszt és ezért cirkuszi belépőt ad nekem, miközben én meg utálom.... Na, ez milyen ajándék már ?!
Inkább az árát adja oda akkor, legalább veszek belőle egy hamburgert.
21-es, ilyen velem is volt. Egy klub a közeli városban kitalálta, hogy a karácsonyi cipősdobozos ajándékozás alapján ők a mi falunk iskolásainak adnak ilyen csomagokat. Nem sokat csináltak, vagy húszat, így a suliban kitalálták, hogy a jó tanulók/jó sportolók kapják a csomagokat.
Bőven karácsony után volt, február környékén, így minden csomag tele volt olyan dolgokkal, amik karácsonyról maradtak, de a kutyának se kellettek.
Emlékszem, amit én kaptam, abban volt egy karácsonyi csomagolású kézkrémnek kb a fele, a többi el volt használva már belőle. Rengeteg Maomam, de vagy 25 csomag beleborítva, pár szaloncukor, üres karácsonyi képeslapok, 10es csomag papírzsepi... a suli tanárainak égett a pofája, nagyon gáz volt.
A barátnőm kapott hajkefét, amiben volt pár szál haj...
Na az ilyen ajándéknak semmi értelme, inkább megalázó volt nekünk, hogy ott dumált a klub vezetője, hogy hát ők gondoltak ránk, hogy örömet okozzanak nekünk, sokat gondolkodtak, minek örülnénk...
A gesztus számít, nem az ajándék.
Ha nem is ismer az illető eléggé, ezért mellényúl, de mégis vette a fáradságot, hogy beszerezze, becsomagolja, átadja, akkor van mit megköszönni rajta, bármit ad is.
Az gáz csak, ha úgy érezzük, hogy nem szeretetből adja. De az nem csak abból jöhet le, hogy mondjuk valami használt dolgot kapunk, vagy olyasmit, amit ő is ajándékba kapott, és most továbbad, hanem vadiúj, nagyon drága ajándék esetében is lehet ilyen érzésünk. Ez nem jó. Egyébként viszont: ajándék lónak ne nézd a fogát!
"nem tartozik a szeretetnyelvei közé"
Igen, ilyenek is vannak. Miért kell őket itt lefikázni? Az ő ajándékuknak miért nem lehet örülni, ha közben tudjuk, hogy szeretettel adják, csak épp ők nem valami jók az ilyesmiben?
"nem tartozik a szeretetnyelvei közé"
Mármint a kapó félnek. Az adó félnél ez nem releváns, rászánhat pár órát vagy napot minden esetben, hogy kitaláljon valamit, hogy minek örülne a másik. Nem kell annak feltétlen tárgynak lennie, lehet az koncertjegy, közös kirándulás, egy kép, vers, akármi, de ez nem az adón kell, hogy múljon, hanem a kapón. Annyit csak tudunk már az ajándékozottról, hogy mi érdekli...
"Az adó félnél ez nem releváns"
Dehogynem, nagyon is releváns! Pont azért nem tudja, hogy mit adjon, mert ő bárminek tudna örülni, ha tudja, hogy szeretetből adja a másik - és magából indul ki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!