Mik szerinted a legrosszabb ajándékok, amiket kapni lehet?
Figyelt kérdés
Én pl. nem szeretem, ha olyan tárgyat kapok, amire egyébként is szükségem lenne (pl. gyerekként ruházat), a drogériás illatszercsomagoknál fantáziátlanabb nincs, illetve kifejezetten megalázónak érzem, ha háztartási eszközt kapok. Ha gyerekem lenne, akkor sem esne jól, ha az én ajándékom valami gyerekholmi lenne, az nem az enyém, hanem a gyereké.
Nevemmel gravírozott öngyújtó (nem dohányzom), töltőtoll (balkezes vagyok, nem használok töltőtollat mert csak elkenem a tintát írás közben)
De majdnem minden korábbi válaszoló írt olyat, amit én sem szeretek kapni: parfüm, smink, dekoráció stb.
Tanárként az elmúlt években kaptam már rettenetes üvegtálakat, pohárkészletet és hasonlókat. Őszinte leszek: nem az ajándékért dolgozom, nagyon örülök, ha szeretnek a tanítványaim, de nem kell ajándék. Ha mégis, könyvutalványnak + egy fotónak az osztályról mindig örülök. De hangsúlyozom még egyszer: NEM VÁROM EL.
2023. szept. 14. 15:59
12/40 anonim válasza:
A keresztneves holmik engem is kiborítanak, meg minden cucc, amire az van írva, hogy a legjobb akárkinek... egyszer Németországból kaptam ajándékba egy németül nem tudó ismerősömtől a kettő kombinációját, rajta volt a keresztnevem, és alatta, hogy a "Legjobb orvos" xD sosem voltam orvos.
2023. szept. 14. 16:21
13/40 NTBS válasza:
Használt tárgyak,kis összegű utalványok.
2023. szept. 14. 16:48
14/40 Metionin válasza:
Igazából bármi, ami arról árulkodik, hogy az illető nem ismer. Kaptam már olyan ruhát, könyvet, random tárgyat, aminek a közelébe se mennék és ez látszik is (pl. csak fekete ruháim vannak és erre kaptam egy pink szoknyát). A másik kedvencem az ilyen sugallós ajándékok pl. barna hajfesték, mert ideje már kinőni a színes hajból, fehér blúz, mert ideje kinőni a fekete ruhákból, csini körömcipő, mert ideje kinőni a bakancsokból és társaik.
2023. szept. 15. 13:42
15/40 A kérdező kommentje:
Hajfesték mint ajándék? o.O Még ha valami extrémebb árnyalatról lenne szó, amihez csak nagyon nehezen lehet hozzájutni és régóta vágyik rá valaki, oké, de ez...?
2023. szept. 15. 13:53
16/40 Metionin válasza:
15. Tuti hogy csak nem kellett az illetőnek, rosszat vett vagy ő is kapta. Kaptam anno C-D kosaras melltartót is így, az illető a saját lányának vette de neki nem kellett és mivel a lánya velem egyidős volt, odaadta anyámnak, hogy hozza el nekem. A bibi, hogy nekem nem volt mellem és a mai napig sem éri el az A kosarat. Szóval sokszor olyan íze van ezeknek a dolgoknak, mintha csak meg akarna szabadulni tőle az, aki adja.
2023. szept. 15. 14:04
17/40 anonim válasza:
"mintha csak meg akarna szabadulni tőle az, aki adja"
Környezetvédelmi megfontolásból nagyon rendben van, nem? :)
2023. szept. 15. 17:11
18/40 anonim válasza:
Nem tudom, ilyet csinálnak-e mások is, de az én testvérem éveken át mindenkinek a férjével közös képet adtak ajándékba. Egy-két embernél azt mondom, belefér néha képet küldeni, de mikor már a sokadik karácsonyi ajándék egy kettőjükről közös kép volt, hát én kiakadtam. Alapból látom őket minden nap, így meg ráadásul több közös képem volt róluk, mint a saját férjemmel. Nem tudom, azt gondolta, hogy majd ki is teszem és nézegetem? De távolabbi rokonoknak is küldött, akik azt se tudják, ki a párja kb.
Mióta vannak gyerekeik, azóta róluk jön kép, de általában valamilyen rosszul fotózott kép, amit ők aranyosnak látnak, de pl az én legjobb barátnőmnek is küldi, őt meg pont nem érdekli az ilyesmi.
2023. szept. 15. 17:50
19/40 anonim válasza:
Hát nekem eszembe se jutna MAGAMRÓL meg a pasimról képet adni bárkinek…Jézusom. Ki a fsz kíváncsi rájuk úgy mégis?
Persze azt értem, hogy a nagyinak adunk képet az unokáiról, de ennek meg alapnak kéne lennie, nem csak karácsonykor nagy kegyesen.
2023. szept. 15. 17:53
20/40 anonim válasza:
#18, azt hiszem ez valami külföldi szokás lehet, angolszász országokban + az Egyesült Államokban tapasztaltam ilyet, hogy a karácsonyi üdvözlet az családi fotó volt az ismerősöktől, rokonoktól. De így, ahogy írod a testvéredék ajándékozási szokásait - hát elég fura.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!