Miért nem veszel ajándékot a családtagjaidnak?
Tavaly 20 darabos Yankee Candle mini illatgyertya készletet rendeltem anyámnak, amiből egy darabot sem használt el, pedig rendszeresen veszi az illatgyertyákat.
Nem fogom olyan dolgokra pazarolni a pénzem (még diák vagyok), ami felesleges számukra és nem használják ki.
Egyébként mindenük megvan, szóval nincs szükségük több porfogóra.
"Mindenkinek mindene megvan."
Ez rettenetesen kamu indok. Akkor ajándékozz valami apróságot, amit meg lehet enni/inni, pl. saját készítésű lekvár, teaválogatás, bor, vagy más alkoholos ital. Vagy közös programot, mozi, színház, sport, végtelenek a lehetőségek.
"Nincs rá pénzem."
Ez is nagyon gyenge érv. Már ötévesen ajándékoztam a családtagoknak rajzot meg origamit, egy tizenévesnek, pláne felnőttnek ennél kicsit nagyobb kreativitása van. Ezerféle saját készítésű ajándék kijön ingyen, vagy minimális összegből. Nyilván akinek ajándékozol, tisztában van az anyagi helyzeteddel, senki nem várja el, hogy olyat adj, amit nem engedhetsz meg magadnak.
"Környezetvédelmi okból."
Ilyenről még nem hallottam, meglepődnék, ha valaki emiatt nem adna ajándékot. Egy csomó dolog nem, vagy csak minimálisan terheli a környezetet.
"Vallási meggyőződésből."
Elvileg a Jehova tanúi nem ünneplik a karácsonyt, se a születésnapokat. Máskor persze adnak ajándékot, de nem tartják a pórnép ünnepeit, ők annál fontosabbak.
"Nincs jó ötletem, kínajándékot meg nem szívesen adnék."
Kérdezd meg a gyakorin, biztos segítenek. :)
A többi érv rendben van.
"Már ötévesen ajándékoztam a családtagoknak rajzot meg origamit, egy tizenévesnek, pláne felnőttnek ennél kicsit nagyobb kreativitása van. Ezerféle saját készítésű ajándék kijön ingyen, vagy minimális összegből."
A francnak kell összetákolt, gagyi kézműves porfogó... az ilyen saját készítésű ajándékokkal lehet a legjobban melléfogni, mert kevesen tudnak ízléses és szép dolgot csinálni, vacak meg senkinek nem kell.
Minek ráerőltetni másokra ilyesmit?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!