Mit NE ajándékozzunk karácsonyra, avagy kaptál-e már förtelmes/bántó ajándékot családtagtól?
"arról, hogy elvileg az ajándék az egy jelképe annak, hogy gondolunk valakire. Namost ha tojok az inzulinrezisztenciájára vagy az ízlésére csak rásózok valamit, az pont az egész ajándékozás kigúnyolása."
Ezt nagyon jól megfogalmaztad.
Én is kaptam már, direkt bántót is. (Férjem gyereke ki nem állhatott, és addig feszegette a húrt, míg egyszer azt nem mondtam szenteste után, hogy szerintem ne ajándékozzunk ezentúl.)
Én túltettem magam, azóta eltelt 20 év, és csak a saját lányommal ajándékozok.
Mindenki tudja, hogy nem vagyok az a tipikus nő, mégis minden évben kapom a rózsaszín bizsukat, a polcra porfogó díszeket, illatgyertyát, virágokat, sminket.
A könyv, csoki, naptár, toll, körömlakk (azt pont szeretem) már megváltás nekem, pedig abból sem olyat kapok, amit szeretek is.
Személytől függ amúgy, pl. láttam már vegánnak téliszalámit, szalonnát, sonkát, antialkoholistának italt (mikor látod, hogy több tucat ott porosodik már neki), illetve nem vallásosnak vallásos könyvet.
Azt hittem az a csúcs, amikor egy 100-as zsepit kapott valaki. Idén párom konkrétan kért anyujától 100-as zsepit, mert allergiás minden pollenre vidéken, és nagyon jót nevettük, hogy becsomagolva átadta. :D Szóval még egy bénaság is sülhet el jól.
Én is örültem már perselynek, plüssmacinak meg méznek stbstb. is, szóval nem a tárgyon múlik, hanem akkor éppen milyen életszakaszában van az ember, mire van szüksége és mit értékel.
Igazán jó ajándékot csak úgy lehet adni, hogy ismered az ajándékozottat és külön figyelsz rá, hogy mit használ és mikor szólja el magát.
Idővel bele lehet jönni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!