Mit NE ajándékozzunk karácsonyra, avagy kaptál-e már förtelmes/bántó ajándékot családtagtól?
Igazából nem a "min" van a hangsúly, hanem arról, hogy elvileg az ajándék az egy jelképe annak, hogy gondolunk valakire. Namost ha tojok az inzulinrezisztenciájára vagy az ízlésére csak rásózok valamit, az pont az egész ajándékozás kigúnyolása.
Én is kaptam úgy kínai gyártmányú, irtózatosan büdös, töménytelen műanyagba csomagolt tusfürdő-parfüm csomagot a nagybátyámtól (szerintem csak továbbajándékozták), hogy 1) nem használok ilyeneket és ők ezt tudják, 2) kerülöm a műanyag csomagolásokat 3) és főképpen kínai cuccokat magamra kenni.
Nem semmi "érzelmi intelligenciáról" tanúskodik az se, amit #9 ír, #10 pedig igazán kaphatott volna még egy szandált is a fehér zoknihoz. :D
9.igy már en is jártam csak nem karàcsonyi ajandékkal.
Egyik exem mindig ugy adott vmit hogy enyém a sz.rabb.
Pl intezett telefont feketén szerezte INGYEN ill vmi fekete cuccert cserebe (mindig seftelt)stb ès övé a 200 ezres hasznàlt telo enyem a 100 ezre vibralos képenyernyös hasznalt telo.
Vagy rajött egyszer a kreativkodhatnék, vmi nem tudom milyen bogyokbol csinalt gyöngysorokat csak ugy, es szpval volt a barna-fekete meg lett a piros-fekete, az elöbbit kaptam én meg.
Persze sokan azt lathatnàk milyen gentleman hogy telot ad a nöjének, csak epp nekem ezek teljesen mashogy jöttek le.
12-es #9-es vagyok: akkor üdv a Klubban :)
Nem tudom, te hogy jártál, de én a történtek után megkaptam, hogy anyagias vagyok, és hogy legközelebb nem kapok tőle semmit. Jeleztem neki, hogy erősen támogatom ezt az ötletet, mire megsértődött...
Nem a pénzbeni érték a lényeg, de ha mindig csak a sz.rabb jut a másiktól, akkor inkább tartsa meg magának.
Legalábbis, szerintem te is jogosan érezted úgy, hogy kicsit furcsa volt párod stílusa.
Nálunk ez nem jött fel témàba, mert utolag esett le, mikor már szakitottunk, es vissza vissza beugrott egy egy emlékkép a semmiböl. Sokminden nekem csak késöbb állt össze.
De, egyszer a fönökömnek (jo kapcsolatban voltunk, idös ember)meséltem, hogy olyan zavaro hogy a nyugger szomszed mindig àtkopog vmit adni, multkor pl almàt es nem tudom hogy egy vén kéjenc e vagy minek kopogtat mindigmit akarhat valojàban, az öreg bölcs fönim egyböl azt kérdezte vissza hogy milyen almàt hoz? Szoval vmi szépen válogatottat, vagy vmi megmaradt neki màr nem kell ugyse, tipusut? Mert szerinte ez is az, ami elárul egy embert arrol, mit akar. Tiszta szàndéku e avagy nem.
Azota úgy ez is visszacseng sokszor.
Én a magam részéről sértőnek érzem, ha tisztálkodószereket kapok.
Mintha azt üzenné a másik, higy büdi vagyok. Illatszereket sem szeretek kapni, egy fokkal jobb, mint a szappan.
Öreg vagyok. Régen egy eredeti Fa szappan valami csuda volt.
Egyszer kaptam dobozost.
Mint írtam, már ez is sért. De kibontás után kiderült, higy egy már használt Opera szappan volt a dobozban.
Xl es méretű, hosszú amolyan "ápol és eltakar" tipusú felsőt... M es vagyok és ráadásul akkoriban elég rendesen testképzavaros voltam.
Persze nem tudhatták és azt sem hogy nem hordok ilyesmit,viszont az ajándék esetleges üzenete miatt kiakadtam .
Érdekes történetek. Egyébként én a 3-assal mélyen együttérzek, szintén IR, és IR-ből adódóan szintén problémás bőr, tehát speciális kozmetikumok, nagy odafigyelés, évek munkája, hogy rendbe tegyem stb. Erre ünnepekre a saját anyámtól, aki nagyon is jól tudja, mennyit szoptam a bőrömmel, mire úgy ahogy helyrehoztam orvosokkal és speckó kozmetikumokkal: Palmolive tusfürdő... Mikulásra egy csomag tele cukros édesség, mondván, muszáj volt valamit. Annak a csomagnak az árából simán kikerült volna akár több cukormentes édesség is. De nem, arra nem veszi a fáradtságot, hogy egy sorral arrébb menjen és onnan válasszon. Mikor visszaadtam, vérig volt sértődve.
Ja igen, speckó sampont is használok, azóta van rendben a fejbőröm. Erre karácsonyra kaptam egy drogériás sampont, már nem emlékszem milyet pontosan. És nézte az arcom és várta, hogy örüljek és akkor is megsértődött, mert nem ujjongtam. Komolyan, akkor inkább ne adjon semmit, mert ezzel rohadt kellemetlen helyzetbe hoz. És az az érdekes, hogy párom szülei sokkal idősebbek, meg nem is találkozunk annyit, mégis mindig kikutatják, mi lehet jó nekem.
Jöhetnek még a válaszok!
Szintén extől kaptak vacakul eső ajándékokat. Az ajándék maga nem volt rossz, de ahogy adta:
Egyik karácsonyra KÖNYVTÁRBÓL KIVONT ingyen elvehető könyvet kaptam (benne a pecsét, meg a könyvtári jegy helye szépen), másikra meg egy olyan könyvet adott ami az övé volt, nem olvasta így úgy gondolta ezzel letudja, de pl. benne hagyta a könyvjelzőjét ahol tart.
Eléggé vacakul esett, mert ő mindig ha nem is drága, de rá odafigyelt ajándékokat kapott, ha én szóvá tettem ezt akkor egy "upsz, lebuktam" választ kaptam. Szerencsére ex.
Nem én, hanem a nővérem kapta, de még én is rosszul éreztem magam miatta. Kb 15-16 éves volt akkor, és nem volt szép a bőre. Apánktól és az akkori feleségétől egy pattanástalanító kúrát kapott, apánk egész családja előtt.
Amikor hazamentünk minden ajándékot, amit aznap kapott egy lendülettel dobott ki a kukába.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!