Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mennyi ideig marad meg a dns...

Mennyi ideig marad meg a dns szabadlevegőn?

Figyelt kérdés

Azért írok ide, mert pár hiteles választ várok, biológusoktól, vagy azoktól akik értenek egy picit a genetikához. Sajnos OCD-m, érettségiztem bioszból, viszont azt nem tudom, hogy mennyi ideig marad meg. Az előző lakó matracán kell aludnom, de undorodom, arra gondolok, hogy ott vannak a hámsejtekből a dns-ek. Plusz a radiátorra is lerakódott sok piszok meg por, ott mondjuk az a kis hő megsemmisíthette? De mi van ha képes renaturálodni?!

Tudom, hogy az emberek nem gondolnak bele ilyesmibe, de sok minden másba sem, pl globális felmelegedés. Én tudom, hogy OCD-m van, járok is pszichológushoz, de nem tudom mit gondoljak. Köszi a válaszokat!

2019. márc. 17. 11:40
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:

Teoretikus alatt azt értem, hogy ledarálod a matracot, felnyitod a koponyádat egy kraniotómiás műtéttel és beinjektálod az agyadba egy üvegszál pipettával a segédanyagokkal együtt.

Ennek elég kicsi a valószíbűsége hogy megtörténik.

Tehát kijelenthetem, bőrön keresztül teljesen valószínűtlen hogy transzfektálódjanak a sejtjeid a szobatársadtól... de még a matracport belélegezve sem.

Egyébként én is albérletben lakom, és undorítónak találtam, hogy az előttem lakó jogász csajt ott döngették a pasik, gumi nélkül (mesélte).. és konkrétan barna foltos volt a matrac több helyen.

Vettem egy új matracot így elmúlt a parám :D

A penészes falaktól sokkal de sokkal jobban félek és nem alaptalanul.

2019. márc. 17. 15:26
 32/49 A kérdező kommentje:
Ú, az durva, mert az én matracomat is egy pár használta, de vettem rá matracvédőt+lepedőt is. Egyébként azért paráztam túl, mert amikor beköltöztem akkor derült ki, hogy nem szellőztettek egész télen! Be volt ragadva az ablak, és a csávó teljesen lesz*rta :D majd benyögte, hogy ez az ablak egész télen nem volt nyitva, de szerencsére a szerelő szétfeszítette, képzelheted, mekkora penész család volt ott a meleg-hideg beragadása és pára miatt :D attól érdekes módon nem féltem úgy, lefújtam penészölővel, 2 napig szellőzött, korhadt a fa, de ez van. Szóval nekem ez tutira pszichés... de tényleg köszi a válaszokat!
2019. márc. 17. 15:33
 33/49 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként amiket felsoroltál in vitro módszerek. Tehát amit be akarsz juttatni, pl lipoceftion technikával, az kint történik petri csészében reagensek segítségével.

Szerintem ezek a természetben magától sohasem fordulnak elő így, főleg nem az emberi testen belül. Ezek mesterséges technikák...

2019. márc. 17. 15:34
 34/49 A kérdező kommentje:

Ami megtörténik petri-csészén, az megtörténhet in vivo is. De ezt elsősorbab nyilván nem provokációnak szánom.

Egyszer láttam egy videót, valami genetikus, vagy laikus csávóról, aki konkrétan dns-t injektált magába, azzal az indokkal, hogy nem fog öregedni ott a bőre, vagyis igazából csak kísérletezett magán. Az elég para volt, az ifcking love science osztotta meg

2019. márc. 17. 15:42
 35/49 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nincs időm levezetni neked, de ne olvass ennyit a neten erről, mert nincs meg hozzá az alap tudásod, és így csak félreértelmezed.

Biológus vagyok, úgy mondom ezt neked.

Nem tud bekerülni a te DNS-be semmi! Pláne nem így, hogy leülsz az ágyba és betranszfektálódik (WTF). Ezeket felejtsd el. Ez nem így működik

2019. márc. 17. 15:44
 36/49 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: A penésztől viszont lehet félnivalód
2019. márc. 17. 15:45
 37/49 A kérdező kommentje:

Oké, oké! És még egyszer köszi a válaszokat!

(Eszembe jutott az egyik transzfekciós forma neve, az elektroporáció, na az például a legérdekesebb, nem paranoiás ocd-s szemmel tekintve, hanem csak tudományosan)

2019. márc. 17. 15:46
 38/49 A kérdező kommentje:
Hát penész az mindenhol lehet, ahol kicsit nedves a levegő. Olyan dohos helyre nem költöznék, nyilván károa
2019. márc. 17. 15:49
 39/49 anonim ***** válasza:

Az egyik kollégám szúrta már meg magát nem patogén AAV-vel, ami zöld fluoreszcens fehérjét juttat bizonyos sejtekbe... illetve használnak veszettség vírust ami megfertőz egy neuront és felkúszik a nyúlványán, majd egy szinapszist ugrik és megfertőzi a következő neuront bejuttatva az idegen DNSt.

Az in utero elektroporációt pl arra használják, hogy felnyitják az állat kismama méhét és a magzatokba elektroporálják az anyagot...

Ne keress rá, elég horror módszer :D

2019. márc. 17. 15:53
 40/49 anonim ***** válasza:
"Hát penész az mindenhol lehet, ahol kicsit nedves a levegő". Igen, de olyan helyen is lehet, ahol te nem gondolnád, hogy nedves a levegő. Ott lehet a falban a tapéta alatt, a szellőzőbe, az ágyrácson meg úgy kb. bárhol. Na és az tud okozni maradandó egészségügyi károsodást
2019. márc. 17. 15:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!