Mennyi ideig marad meg a dns szabadlevegőn?
Azért írok ide, mert pár hiteles választ várok, biológusoktól, vagy azoktól akik értenek egy picit a genetikához. Sajnos OCD-m, érettségiztem bioszból, viszont azt nem tudom, hogy mennyi ideig marad meg. Az előző lakó matracán kell aludnom, de undorodom, arra gondolok, hogy ott vannak a hámsejtekből a dns-ek. Plusz a radiátorra is lerakódott sok piszok meg por, ott mondjuk az a kis hő megsemmisíthette? De mi van ha képes renaturálodni?!
Tudom, hogy az emberek nem gondolnak bele ilyesmibe, de sok minden másba sem, pl globális felmelegedés. Én tudom, hogy OCD-m van, járok is pszichológushoz, de nem tudom mit gondoljak. Köszi a válaszokat!
Teoretikus alatt azt értem, hogy ledarálod a matracot, felnyitod a koponyádat egy kraniotómiás műtéttel és beinjektálod az agyadba egy üvegszál pipettával a segédanyagokkal együtt.
Ennek elég kicsi a valószíbűsége hogy megtörténik.
Tehát kijelenthetem, bőrön keresztül teljesen valószínűtlen hogy transzfektálódjanak a sejtjeid a szobatársadtól... de még a matracport belélegezve sem.
Egyébként én is albérletben lakom, és undorítónak találtam, hogy az előttem lakó jogász csajt ott döngették a pasik, gumi nélkül (mesélte).. és konkrétan barna foltos volt a matrac több helyen.
Vettem egy új matracot így elmúlt a parám :D
A penészes falaktól sokkal de sokkal jobban félek és nem alaptalanul.
Egyébként amiket felsoroltál in vitro módszerek. Tehát amit be akarsz juttatni, pl lipoceftion technikával, az kint történik petri csészében reagensek segítségével.
Szerintem ezek a természetben magától sohasem fordulnak elő így, főleg nem az emberi testen belül. Ezek mesterséges technikák...
Ami megtörténik petri-csészén, az megtörténhet in vivo is. De ezt elsősorbab nyilván nem provokációnak szánom.
Egyszer láttam egy videót, valami genetikus, vagy laikus csávóról, aki konkrétan dns-t injektált magába, azzal az indokkal, hogy nem fog öregedni ott a bőre, vagyis igazából csak kísérletezett magán. Az elég para volt, az ifcking love science osztotta meg
Nekem nincs időm levezetni neked, de ne olvass ennyit a neten erről, mert nincs meg hozzá az alap tudásod, és így csak félreértelmezed.
Biológus vagyok, úgy mondom ezt neked.
Nem tud bekerülni a te DNS-be semmi! Pláne nem így, hogy leülsz az ágyba és betranszfektálódik (WTF). Ezeket felejtsd el. Ez nem így működik
Oké, oké! És még egyszer köszi a válaszokat!
(Eszembe jutott az egyik transzfekciós forma neve, az elektroporáció, na az például a legérdekesebb, nem paranoiás ocd-s szemmel tekintve, hanem csak tudományosan)
Az egyik kollégám szúrta már meg magát nem patogén AAV-vel, ami zöld fluoreszcens fehérjét juttat bizonyos sejtekbe... illetve használnak veszettség vírust ami megfertőz egy neuront és felkúszik a nyúlványán, majd egy szinapszist ugrik és megfertőzi a következő neuront bejuttatva az idegen DNSt.
Az in utero elektroporációt pl arra használják, hogy felnyitják az állat kismama méhét és a magzatokba elektroporálják az anyagot...
Ne keress rá, elég horror módszer :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!