Mennyi ideig marad meg a dns szabadlevegőn?
Azért írok ide, mert pár hiteles választ várok, biológusoktól, vagy azoktól akik értenek egy picit a genetikához. Sajnos OCD-m, érettségiztem bioszból, viszont azt nem tudom, hogy mennyi ideig marad meg. Az előző lakó matracán kell aludnom, de undorodom, arra gondolok, hogy ott vannak a hámsejtekből a dns-ek. Plusz a radiátorra is lerakódott sok piszok meg por, ott mondjuk az a kis hő megsemmisíthette? De mi van ha képes renaturálodni?!
Tudom, hogy az emberek nem gondolnak bele ilyesmibe, de sok minden másba sem, pl globális felmelegedés. Én tudom, hogy OCD-m van, járok is pszichológushoz, de nem tudom mit gondoljak. Köszi a válaszokat!
A másik pedig, hogy ha bármilyen módon is bejutna a keringésedbe a matrac őrlemény és 1-2 sejtet valami teoretikus módon transzfektálna... akkor mi van? Semmi.
Tippeld meg, hogy hány gramm baktérium van a testedben teljesen idegen DNS-el, hány millárd génmódosító lappangó vírus, ami minden felnőtt emberben ott van... illetve hány % idegen eredetű DNS ami benned él.
A szervezet nap mint nap sikeresen veszi fel ezekkel a harcot, vagy él szimbiózisban velük.
Ehhez alkalmazkodott a szervezetünk évmilliók alatt, sőt ezért lehet manapság ennyi allergia és autoimmun betegség, mert túl steril a környezetünk. Az immunrendszer sokkal brutálisabb környezethez alkalmazkodott... nem az agyonfertőtlenített tiszta szobákhoz.
Nagyjából annyi baktérium él benned, mint ahány saját sejted van.
Persze nagy része a belekben, ami nem közvetlenül a test része... de azért rendesen beleszól a működésébe.
Ezen kívül, mivel ezek kisebb sejtek, együtt is kb. csak másfél kg.
De azért ne becsüld le.
És egy külső támadás sem olyan hatékony, mint gondolnád. Pl. a saját baktériumaid is védenek ellene.
De ha egy vírus támad meg, ami már minden időktől fogva létezik, az nem baj. De ha egy emberé, aki tartalmaz emberi/élő információkat, tudatos, engem ez borzaszt el. Persze nem tudom, hogyan működik, mert van immunrendszer is.
Plusz ha a dns az elpusztul a sejttel együtt az lenne jó.
Az pedig, hogy azt írod, teoretikusan lehetséges, csak rosszabb...
Pedig bárcsak lenne egy egyszerű magyarázat ami megcáfolná
Szerinted egy szinte mindenkiben ott lévő vírus EBV/CBV veszélytelen ami autoimmunitást és egyes esetekbem tumort okoz ahogy a HPV is...
Vagy a toxoplasma viselkedést és agyat módosító parazita ami a lakosság nagyrészében fellelhető...
Veszélytelen mi?
Nevetségesek az érveid. Ez nem OCD hanem paranoiás téveszme. Nagybátyámat kezelték a pszichiátrián vele. Neki is hasonló tévképzetei lettek, végül be is került az idegosztályra skizofréniával és major depresszióval
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!