Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mennyi ideig marad meg a dns...

Mennyi ideig marad meg a dns szabadlevegőn?

Figyelt kérdés

Azért írok ide, mert pár hiteles választ várok, biológusoktól, vagy azoktól akik értenek egy picit a genetikához. Sajnos OCD-m, érettségiztem bioszból, viszont azt nem tudom, hogy mennyi ideig marad meg. Az előző lakó matracán kell aludnom, de undorodom, arra gondolok, hogy ott vannak a hámsejtekből a dns-ek. Plusz a radiátorra is lerakódott sok piszok meg por, ott mondjuk az a kis hő megsemmisíthette? De mi van ha képes renaturálodni?!

Tudom, hogy az emberek nem gondolnak bele ilyesmibe, de sok minden másba sem, pl globális felmelegedés. Én tudom, hogy OCD-m van, járok is pszichológushoz, de nem tudom mit gondoljak. Köszi a válaszokat!

2019. márc. 17. 11:40
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
80%

A másik pedig, hogy ha bármilyen módon is bejutna a keringésedbe a matrac őrlemény és 1-2 sejtet valami teoretikus módon transzfektálna... akkor mi van? Semmi.

Tippeld meg, hogy hány gramm baktérium van a testedben teljesen idegen DNS-el, hány millárd génmódosító lappangó vírus, ami minden felnőtt emberben ott van... illetve hány % idegen eredetű DNS ami benned él.

A szervezet nap mint nap sikeresen veszi fel ezekkel a harcot, vagy él szimbiózisban velük.

Ehhez alkalmazkodott a szervezetünk évmilliók alatt, sőt ezért lehet manapság ennyi allergia és autoimmun betegség, mert túl steril a környezetünk. Az immunrendszer sokkal brutálisabb környezethez alkalmazkodott... nem az agyonfertőtlenített tiszta szobákhoz.

2019. márc. 17. 14:49
 22/49 anonim ***** válasza:

Nagyjából annyi baktérium él benned, mint ahány saját sejted van.

Persze nagy része a belekben, ami nem közvetlenül a test része... de azért rendesen beleszól a működésébe.

Ezen kívül, mivel ezek kisebb sejtek, együtt is kb. csak másfél kg.

De azért ne becsüld le.

És egy külső támadás sem olyan hatékony, mint gondolnád. Pl. a saját baktériumaid is védenek ellene.

2019. márc. 17. 14:52
 23/49 A kérdező kommentje:

De ha egy vírus támad meg, ami már minden időktől fogva létezik, az nem baj. De ha egy emberé, aki tartalmaz emberi/élő információkat, tudatos, engem ez borzaszt el. Persze nem tudom, hogyan működik, mert van immunrendszer is.

Plusz ha a dns az elpusztul a sejttel együtt az lenne jó.

2019. márc. 17. 14:59
 24/49 A kérdező kommentje:
Pont erre az “akkor mi van?” -ra van a legfélelmetesebb válasz. Hát az, hogy az emberi dns emberi, nemcsak egy “vírus”. Azért használtam a vírus szót, mert egyfajta hordozó, és én vektorként akartam feltüntetni, hogy a dns ha kap egy burkot úgy viselkedik, mert képes lebontani a sejtfalat. Félelmetesnek tartom a klónozást is, vagy hogy esetleg a befolyása alá kerül a szervez, a gondolkodás stb
2019. márc. 17. 15:03
 25/49 A kérdező kommentje:

Az pedig, hogy azt írod, teoretikusan lehetséges, csak rosszabb...

Pedig bárcsak lenne egy egyszerű magyarázat ami megcáfolná

2019. márc. 17. 15:05
 26/49 anonim válasza:
84%
Minek rabolod mások idejét? A pszichés gondjaidat beszéld meg a pszichológusoddal / pszichiátereddel.
2019. márc. 17. 15:13
 27/49 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted egy szinte mindenkiben ott lévő vírus EBV/CBV veszélytelen ami autoimmunitást és egyes esetekbem tumort okoz ahogy a HPV is...

Vagy a toxoplasma viselkedést és agyat módosító parazita ami a lakosság nagyrészében fellelhető...

Veszélytelen mi?

Nevetségesek az érveid. Ez nem OCD hanem paranoiás téveszme. Nagybátyámat kezelték a pszichiátrián vele. Neki is hasonló tévképzetei lettek, végül be is került az idegosztályra skizofréniával és major depresszióval

2019. márc. 17. 15:14
 28/49 A kérdező kommentje:
Inkább te minek rabolod az idődet irreleváns megjegyzésekkel? Ja, talán nem értesz hozzá, és jól esik azért mégis hozzászólni. Amúgy meg is beszélem, nem mondtál újat.
2019. márc. 17. 15:15
 29/49 A kérdező kommentje:
72% válaszadó. köszi a hozzászólásaidat, én érzem, hogy ez valamiféle téveszme, vagyis súlyos szorongás attól, hogy egy idegen ember “gondolatai” belémhatolnak, átírják az én genonomat, és az teljesen más, mint egy vírus, amiben egyébként egyetértek, hogy az is elég katasztrofális, ráadásul reálisabb.
2019. márc. 17. 15:18
 30/49 A kérdező kommentje:
Minél jobban túlpörgetem, annál rosszabb lesz. Úgy voltam vele, hogy lefújom egy kis sanytollal és nem lesz semmi. De azért kiírtam a kérdést, hogy bebiztosítsam, hogy megnyugszom. A túlgondolás csak rosszat tesz
2019. márc. 17. 15:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!