Ha sikerülne túlélnem a Föld magjának közepébe uralkodó viszonyokat, akkor ott hogy hatna rám a gravitáció?
Figyelt kérdés
Pontosan a mag közepébe,én úgy gondolom hogy ott minden felől hatna rám a gravitáció,ezért a súlytalanság ott lehetséges lenne vagy nem?2019. febr. 9. 10:12
21/23 sadam87 válasza:
" Az általad linkelt diagramot is megtaláltam, csak nem akartam bekavarni a kérdezőnek."
Oké értem, csak engem a "valódi függvény is nagyon hasonló" rész zavart kicsit. Persze ez egy szubjektív dolog, és a kérdés szempontjából tényleg nincs jelentősége. Ugyanakkor írtad a válaszodban, hogy a homogén modell szerint a felszínen a legnagyobb a gravitáció. Engem ebben az esetben zavart kissé, hogy én a 3000 km eltérésre nem mondanám, hogy nagyon hasonló.
A hollow sphere gravity megemlítése viszont tényleg jogos meglátás, így minimális erőhatás sem lesz a részek között, szemben azzal, amit én írtam.
22/23 TappancsMancs válasza:
Visszajöttem mea culpázni. :) Utólag átgondolva kérdező, tekintsd tárgytalannak az adott válaszaimat, teljesen zagyvaságok. Tényleg súlytalanság lenne, mert kiegyenlítődik a gravitáció. A széthúzó erő nem is értem most, honnan jött. :) És ami abból következően írtam az is tárgytalan, mint a dekompressziós rész, meg a Roche-határ is. Jajj jajj :) Mea culpa. És vasárnapra fel!
23/23 A kérdező kommentje:
Értem,hát köszönöm a válaszokat,jól megvitattátok a dolgokat,de a lényeget kiszűrtem belőle.:)
2019. febr. 10. 22:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!