Hogyan kell felajánlani testemet a tudománynak?
Figyelt kérdés
Azt szeretném, ha halálom után amit csak lehetséges felhasználjanak a maradványaimból. Ha van olyan szervem ami implantálható, akkor vigyék, bármi egyebet pedig akár oktatási célra. A családom tudja, hogy ezt szeretném, de feltételezem kell valami hivatalos papír is. Illetve hogyan működik? Bejelentik a halálom, és miként jut el a holttestem a célállomásra?#tudomány #oktatás #kutatás #biológia #kémia #természettudomány #halott #boncolás #emberi szervezet #emberi test
2018. aug. 30. 14:26
1/5 anonim válasza:
Magyarországon - ha másképpen nem rendelkeztél - akkor automatikusan donornak minősülsz, szóval kibányásszák belőled azt ami még használható.
2/5 anonim válasza:
Első helyesen írja. Fordítottan működik a dolog. Azaz az még életünkben kell nyilatkozni arról, ha nem akarjuk, hogy donornak használják a testünket. Más nem teheti meg, nem is írhatja felül. Ilyen értelmű nyilatkozat szóban is tehető, ugyanolyan erejű, mintha 100 tanú előtt történne írásban. A boncolásra viszont így is sor kerül, ha bűncselekményben halsz meg, vagy váratlanul. Talán a kórházon kívül meghaltak mindegyikét boncolni kell, de ebben nem vagyok biztos.
3/5 anonim válasza:
A Semmelweis Egyetem Anatómiai Intézetén van erre a célra kialakított hivatalos dokumentum.
5/5 anonim válasza:
"Talán a kórházon kívül meghaltak mindegyikét boncolni kell, de ebben nem vagyok biztos."
Ezt megcáfolom. Nagymamám saját ágyában halt meg, és nem kellet boncolni, mivel az orvos megállapította, hogy természetes halált halt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!