Mi a helyzet a gyógymódokkal amire a tudománynak nincs magyarázata?
Az alternatív, vagy meditációs technikákra gondolok.
Nekem a théta healing segített. théta agyhullámokkal gyógyít.
ezeken segített: önértékelési probléma, szociális szorongás, traumák.
csak 3 alkalom volt, semmivé vált minden rossz emlék. gyakran úgy érzem mintha az egész személyiségem újra lett volna programozva. Ez nem hiszem hogy placebó.
A théta az az állapot amiben a gyerekek vannak 6-7 éves korig és könnyen tanulnak minden félét ami kihatással van a későbbi életükre. Ha például veri az apja, akkor később is ilyen kapcsolatokkal, emberekkel találkozik és tart fent kapcsolatot. ezeket is fel lehet oldani.
Például ilyennel dolgoztunk empátia, együttérzésel kapcsolatban: kérdezete hogy
-mikor éreztem azt először hogy nem figyeltek rám eléggé a szüleim. mikor volt az amikor valaki beteg volt?
- amikor a báttyám balesetet szenvedett és később meghalt. sírva fakadtam holott emiatt máskor sose.
-képzeljem el azt az öt éves kisfiút, vizualizáljam melyik szervét tartja a kezében?
- a szívét.
-menj oda ahhoz a kisfiúhoz és simogasd meg a fejét, öleld át. Most milyennek látod a szívét?
- még mindig feketés.
- képzeld el hogy a szüleid, te és a kisfiú leborultok és átölelitek egymást szorosan, elképzeltem és ekkor mintha egyfajta energia átjárt volna és éreztem hogy újra "dobog a szívem"
- Minden amit akkoriban hiányként éltem meg pótolódjon a legmagasabb tudatosság szerint.
Látható pozitív változásokat tapasztalok, amit gyógyszerrel nem lehetett volna megoldani.
Például egy egyszerű példa régen nem mertem bemenni elintézni az ügyeimet a bankba mert annyira szorongtam,vagy boltban sorban álláskor most meg semmiség, lazán kérdezgetek embereket., magabiztosan sétálok.
Sok rossz emlékem volt, folyton pörögtek a fejemben és ennyivel megoldódott: "azok amikor bántottak váljanak semmivé".
Ez így lazán pszichológiának/pszichológiai kezelésnek hangzik. Az meg egy kicsikét a peremén van (jelenleg) a természettudományoknak...
A tudattal kapcsolatos dolgokat biológia szemszögéből értelmezni - tudtommal - még nem túlzottan lehet.
Így gyógyszerek is csak a feltárt folyamatokra lehetnek...
Mint pl szorongáscsökkentés. De ha a "lélekkel" van gond, arra tartósan nem is nyújthatna megoldást, ilyen téren csak tüneti kezelésre jó.
De óvatosan az "alternatív gyógyászat" kifejezéssel, több más dolog is odatartozik.
Ez nem csak placebo.
Ha megtalálod a megfelelő módszert, akkor a tudatod képes üzenni az agyad többi központjának, hogy szeretne tőlük valamit. Ha ez az üzenet megérkezik és érthető, akkor valamelyik központ léphet, és elkezdheti a megoldást.
Nálam pl. elveszett tárgyakat sikerült már így megtalálni: rájöttem, hogy hol hagytam.
Vagy betegségből tudtam úgy kigyógyulni, hogy jobban beindult az immunrendszerem.
A placébó tulajdonképpen nem más, mint egy agyat programozni képes pszichikai gyógyítás. Ezer módja van és bizonyítottan hatásos, bár a hatásmechanizmus még nem ismert.
Nagy valószínűséggel az összes ilyen "alternatív gyógymódnak" ez a működtetője.
Ez egy iszonyat kényes terület. Tárgyilagos tudományos módon nézve el kéne mondani, hogy ezeknek semmilyen, a terjesztőik által leírt gyógyhatása nincs, viszont a beteg hitén át mégis hatnak, viszont innentől aki tudja, hogy nem hat, nem hisz benne, arra nem is fog hatni.
Pedig vannak olyan betegségek, amire szinte csak a placébó-hatásnak van bármi igazi gyógymód-hatása, valószínűleg a "csoda-gyógyulások" jórészt így működnek.
Ha sikerülne pontosan megállapítani, mi az az agyi mechanizmus, ami a placébót hatásossá tudja tenni, utána már ott lenne az elvi lehetőségünk, hogy ezt a jelenséget tisztán objektív tudományosan felhasználhassuk a gyógyításban.
Addig sajnos a bizonytalansága miatt ez határterület marad a tudományos gyógyászat és a sarlatánság közt.
"Például egy egyszerű példa régen nem mertem bemenni elintézni az ügyeimet a bankba mert annyira szorongtam,"
Ha durván akarom kifejezni magam, akkor a kamubetegségek ellen a kamugyógymódok nagyon hatékonyak tudnak lenni - de ennek a vizsgálata nem a tudomány témaköre.
Ha kicsit cizeltábban kell kifejezzem, akkor a mentális betegségekre, megfelelő személy megfelelő mentális terápiája hatásos lehet.
De hogy a mentálisan beteg Gézuka a 10 kiváló és szaktekintély pszichoterapeutából melyiket tartja szimpatikusnak, és melyikkel hajlandó együttműködni(?!?), ez tudományosan meghatározhatatlan.
hát engem kigyógyított a szociális fóbiából és a traumás stresszből szóval igen hatásos, nagyon hittem benne
Az első kezelés után rögtön el kezdett valami pörögni az agyamban éreztem ahogy kioldódik valami. a látásom is fényesebb lett.
egy pszichiáter nem képes ilyenre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!