Mi a helyzet a gyógymódokkal amire a tudománynak nincs magyarázata?
Az alternatív, vagy meditációs technikákra gondolok.
Nekem a théta healing segített. théta agyhullámokkal gyógyít.
ezeken segített: önértékelési probléma, szociális szorongás, traumák.
csak 3 alkalom volt, semmivé vált minden rossz emlék. gyakran úgy érzem mintha az egész személyiségem újra lett volna programozva. Ez nem hiszem hogy placebó.
A théta az az állapot amiben a gyerekek vannak 6-7 éves korig és könnyen tanulnak minden félét ami kihatással van a későbbi életükre. Ha például veri az apja, akkor később is ilyen kapcsolatokkal, emberekkel találkozik és tart fent kapcsolatot. ezeket is fel lehet oldani.
Például ilyennel dolgoztunk empátia, együttérzésel kapcsolatban: kérdezete hogy
-mikor éreztem azt először hogy nem figyeltek rám eléggé a szüleim. mikor volt az amikor valaki beteg volt?
- amikor a báttyám balesetet szenvedett és később meghalt. sírva fakadtam holott emiatt máskor sose.
-képzeljem el azt az öt éves kisfiút, vizualizáljam melyik szervét tartja a kezében?
- a szívét.
-menj oda ahhoz a kisfiúhoz és simogasd meg a fejét, öleld át. Most milyennek látod a szívét?
- még mindig feketés.
- képzeld el hogy a szüleid, te és a kisfiú leborultok és átölelitek egymást szorosan, elképzeltem és ekkor mintha egyfajta energia átjárt volna és éreztem hogy újra "dobog a szívem"
- Minden amit akkoriban hiányként éltem meg pótolódjon a legmagasabb tudatosság szerint.
Látható pozitív változásokat tapasztalok, amit gyógyszerrel nem lehetett volna megoldani.
Például egy egyszerű példa régen nem mertem bemenni elintézni az ügyeimet a bankba mert annyira szorongtam,vagy boltban sorban álláskor most meg semmiség, lazán kérdezgetek embereket., magabiztosan sétálok.
Sok rossz emlékem volt, folyton pörögtek a fejemben és ennyivel megoldódott: "azok amikor bántottak váljanak semmivé".
Nekem fejfajasom lesz ha tomegben vagyok. Lehet az agyamnak a sok az informacio es egyszeruen igy reagal, de a Tunetegyuttes szerint Tomegiszonyom van.
A gyogymod igen kifinomult alternativ modszer: Kerulom a Tomeget, es nincs fejfajasom :)
Ha mas megkozelitesbol nezzuk(az AIDS egy jo pelda sajnos) ha az Immunrendszered Nem kepes legyozni egy betegseget akkor gyakorlatilag halott vagy, barmit is csinal a modern gyogyaszat, vagy alternativ gyogyaszat. Ha logikusan nezzuk akkor az egesz immunrendszert kepes befolyasoni a hormonhaztartas, azt pedig az agy. Innen mar csak egy lepes a placebo.
Azét az nem igaz, hogy betegséget csak az immunrendszer tud gyógyítani, vagyis ha nem sikerül "beindítani" nem gyógyul meg a beteg. Számos vegyszeres hatás van, ami közvetlenül a problémára hat.
A mentális betegségek lényegében egy hibás kapcsolaton alapulnak. Az asszociatív agy egy hatáshoz kapcsol egy védekezési mechanizmust néha hamisan. A tömegiszony esetén jelentkező fejfájás gyakorlatilag egy védekező mechanizmus: "veszélyben vagy, tégy valamit" - és te elmész onnan.
A placebohatás lényege is ebben rejlik: ha az agy"elhiszi, hogy gyógyszert kapott, akkor a tényleges hatáson kívül az agy parancsot ad (persze ez egy bonyolult vegyi folyamat) az érintett szerv pedig erre reagál. A placebo akkor gyógyít, ha ez az inger elég erős tud lenni (és nem mindeg elég).
A pszichológia azért e téren elég sokat tud, azonban van itt egy másik hatás - gyakran más területekkel való együttműködésre van szükség, az ember pedig olyan, hogy amit nem ismer, azt csak akkor hiszi el, ha a közlő kellően vonzó (nem nemi értelemben). Márpedig a pszichológia éppen nem ismertsége okán (meg néhány más oknál fogva) a társadalmi megbecsülésnek eléggé az alján van. Ezért az együttműködés többnyire elmarad.
Továbbá, mit írták, ez egy kényes terület. A gyógyítás egy sokszorosan kipróbált protokoll alapján történik, e téren azonban sok esetben (még) nincs protokoll, de tudás igen. Csakhogy a protokoll sok kipróbált eset után lehetséges, mivel itt hosszabb folyamatokról van szó, sokkal több idő kell a meggyőző eredményhez. Így az eljárás gyakran szubjektív megítélés alapján sarlatánság, vagy gyógyítás.
Az eredeti kérdésre ezért az mondható, hogy a protokoll szerinti gyógymód és a gyógyítás ismerete között elég széles sáv van. Az említett példák ide (is) tartozhatnak. A gyógymód tudományos megismerésen alapul, de még nem hitelesített.
Amit irtal az igaz, nem jol fogalmaztam akkor: Akkor mar csak a vegyszer fuggesseben leszel eletkepes.
Egy pelda, nem biztos hogy jo, de erre gondoltam:
Ha van egy fertozesed, pl egysejtu bacilus vagy coccus akkor azt antibiotikummal legyozheted, de az nem tanitja meg a a limfocitaidat(ha jol irom), immunrendszeredet, arra hogyan vedekezzen az adott korokozo ellen. Vagyis ujra es ujra elkaphatod ugyan azt a betegseget, es csak a gyogyszer segit.( Elmeletileg a legyengult korokozokon alapul a vedooltas is, itt az a kerdes, hogy a korokozo mutalodik, vagyis tuleli-e, vagy belehal a kezelesbe, mert ugye akkor nincs legyengitett verzio a testen belul...persze messze vagyok a szakmatol)
Javits ki ha tevedek
Nekem az jön le a történetből, hogy nem a misztikus hullámoknak köszönheted a gyógyulásodat, hanem a pszichiátriai megközelítéshez, amit a kezelő alkalmazott.
Innentől nincs semmi tudománytalan a dologban.
Nem értem, honnan jön az ötlet, hogy ez "tudományosan megmagyarázhatatlan"? Mert ezzel valami természetfeletti erőt látszanál sejtetni, márpedg a történet szerint ilyesminek nem volt szerepe.
mondjuk théta agyhullámok a tudomány szerint is vannak és mérni is lehet. ez az az állapot amit elalvás előtt és felkelés után tapasztalsz.
és ebben az állapotban könnyű az agynak a tanulás, fogékonnyá válik.
Több dolog is lehet a pszichológussal kapcsolatban.
1. Nem volt igazán jó szakember.
2. A mai viszonyok között kiégett, látszatgyógyítást produkált.
3. Téves protokollt alkalmazott.
4. Túl rövid ideig tartott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!