Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Szerintetek tényleg lapos a föld?

Szerintetek tényleg lapos a föld?

Figyelt kérdés
Nem vagyok híve az összeesküvés elméleteknek, de minap láttam erről egy műsort a tévében, ahol azt bitzonygatták, hogy márpedig lapos

2018. júl. 30. 22:25
 61/94 anonim ***** válasza:
66%

Tudom nehéz elfogadni az igazságot. Kell legalább egy hét, valakinek több. Ez az agresszív viselkedés is lassan enyhülni fog, bár lehet te alapból ilyen vagy, akkor sajnálom a veled együtt élőket.

Ui: Senki nem állította, hogy hit kérdése. Te vagy az, aki elhiszi a hazugságokat! "Láttam tv-ben, tehát úgy van"

2018. aug. 9. 07:24
 62/94 Tislerics Máté ***** válasza:
51%

,,Senkire sem lehet ráeröltetni a saját hitünket"

Felháborító, hogy hitnek degradálod a tudományt. A hit elképzeld dolgok összessége, amikhez lehet imádkozni és furcsa rituálékat tartani.

A tudomány pedig megfigyeléseken alapuló logikus következtetések összessége, a valóság megismerése... Azért ez a két dolog elég messze áll egymástól, és elég más szinteken is mozog: Pl. a keresztyének nem tudják megidézni az Úr szelemét, nem tudnak gyógyítani. Ellenben az orvosok képesek halálos betegségek gyógyítására, képesek olyan technológiáknak az alapját megismerni, amivel el lehet utazni más égitestekre, vagy ellátni elektromos energiával városokat...

Azért ne vegyük már egy kalap alá kettőt, ha kérhetem.... :(

2018. aug. 9. 08:19
 63/94 Wadmalac ***** válasza:
45%

"Láttam tv-ben, tehát úgy van"

Mert a tévében láttam.

Kétszer jártam már körbe az egész xaros földgolyót repülőgépen, te elmeroggyant.

bocsánat a kérdezőtől, de ettől az evolúciós selejttől maga az egész kérdés elszennyeződött és ideje áttenni ezóba. Pedig a kérdező nem érdemelné.

2018. aug. 9. 08:21
 64/94 A kérdező kommentje:

Kedves #62!

A tudományt, és a hitet tényleg nem lehet összekeverni. Vagy mégis? Hiszen a tudomány is egyfajta 'hit'. A tudósok abban 'hisznek', amit látnak, hallanak, tapasztalnak. Ami kézzel fogható. Amire bizonyíték van. Mint például, hogy a föld geoid. Vagyis gömb alakú.

Vannak akik nem 'hisznek' a tudományban. Akik nem a bizonyított, látott, és tapasztalt dolgokban 'hisznek'. Hanem valami megmagyarázhatatlanban.

Én csak annyit kértem, hogy ezt a fajta 'hitet' tartsuk tiszteletben.

(Jah, és így utólag, látod, hogy a kettő nem is áll olyan messze egymástól? Vagy pont ettől nem említhetőek meg egy mondatban sem.)

2018. aug. 9. 10:09
 65/94 A kérdező kommentje:
Mindezeken felül, én sem szeretném ennyire összekeverni a hitet, és a tudományt. A föld geoid. Valaki ezt így gondolja, valaki pedig nem. Lezárhatnánk?
2018. aug. 9. 10:14
 66/94 anonim ***** válasza:
16%
Kedves wadmalac, csak arra kérlek ilyen állapotban, ne bátsd a családodat!
2018. aug. 9. 10:37
 67/94 anonim ***** válasza:
54%
Hogy jött ide a vallás? Én csak a tudomány hazugságairól beszéltem!
2018. aug. 9. 10:38
 68/94 Wadmalac ***** válasza:
77%

"Kedves wadmalac, csak arra kérlek ilyen állapotban, ne bátsd a családodat!"

Megnézem, szemtől szembe merészelnéd-e a pofádra venni a családomat.

Takarodj az ezóba.

2018. aug. 9. 10:48
 69/94 Tislerics Máté ***** válasza:
27%

#67! Hoppá! akkor lehet félreértettem, amit írtál!

Igazad van amúgy!

2018. aug. 9. 10:58
 70/94 Tislerics Máté ***** válasza:
35%
#65! Kérdező! neked írtam az előzőt! nem Mr. Laposnak!
2018. aug. 9. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!