Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogy lehet, hogy a sztratoszfé...

Hogy lehet, hogy a sztratoszférából nézve a Föld lapos, nem görbül?

Figyelt kérdés
Egy nagyon jó italreklám miatt néztem utána Auguste Piccard fizikusnak, aki saját készítésű balonnal képes volt feljutni és szétnézni. Először azt hittem egy poén a reklám de ő és a társa tényleg azt mondta a Föld látványa onnan egy lapos korong felfelé hajló szélekkel. Hallottam már a laposföldes elméletről, de komolytalannak tartottam és meg voltam róla győződve, hogy csak azért létezhet mert nem tudunk elég magasra jutni ahhoz, hogy a saját szemünkkel lássuk. De a sztratoszférából nem kellene határozottan látszani az ívnek?
2018. júl. 15. 17:02
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
0%

De a lényeg: Hogy lehet, hogy a sztratoszférából nézve a Föld lapos, nem görbül? Mert a föld lapos és nem egy gömb

Számtalan bizonyiték van rá mimt pl ez a fizikus

2018. aug. 14. 17:02
 32/49 sadam87 ***** válasza:

Bocs, most ezekre az "érvekre" nem reagálnék, de kérlek, olvad el ezt.

[link]

2018. aug. 14. 21:40
 33/49 Alex Fly ***** válasza:
@30: a saját szemeddel meggyőződhetsz arról, hogy kettőnél jóval több műhold kering felettünk. Elég adott időben az ég megfelelő irányába nézni és a saját szemeddel láthatod, ahogy elhalad. A geostacionárius broadcast-holdak helyzetét sem magyarázza meg a laposföld-fantazmagória...
2018. aug. 14. 21:51
 34/49 anonim ***** válasza:

De azok nem igazi műholdak hanem drónok

2018. aug. 14. 22:38
 35/49 anonim ***** válasza:
Igazi műholdak nem léteznek én csak azt írom ami az állom világban tanultam hogy 2 műhold adja Gps jelet
2018. aug. 14. 22:41
 36/49 anonim ***** válasza:
Persze ez a 2 mű hold létezhet azt én nem tartom kizártnak de a többi csak drón
2018. aug. 14. 22:42
 37/49 Wadmalac ***** válasza:

Persze. Nem baj, hogy a hetvenes évek óta tele van az ég műholddal, drónok meg csak tizenvalahány éve léteznek, normális üzemidejűek meg csak mondjuk öt éve.

Nem lehetne most már minden kérdést, ahol csak felmerül a lapos föld kifejezés, csípőből átlőni ezóba?

Idehordja az elmeroggyantakat.

2018. aug. 15. 07:28
 38/49 Alex Fly ***** válasza:

@36: szeretnék én is olyan drónt, amely éveken keresztül képes másodpercenként 8 kilométeres sebességgel haladni anélkülb hogy állandó energiautánpótlásra lenne szüksége, mindezt milliméterpontosan eltervezett röppályán...

És ha tudnád, mi a GPS helymeghatározás működési elve, akkor tudnád, hogy 2 műholddal soha az életben nem fog pozicionálni.

És még egy kérdés: szerinted az ISS is egy drón? Vagy a geostacionárius távközlési műholdak is mind drónok?

Esetleg kifejthetnéd, hogyan lehetséges az, hogy a világszerte észlelő összes csillagász az efemeriseket már többezer éve gömb alakú Földet feltételezve számolja -és ezek megfelelnek a tapasztaltaknak, míg lapos Föld esetén nem létezik megbízható és működő számítási rendszer, ami nincs ellentétben az összes égimechanikai törvénnyel?

2018. aug. 15. 20:31
 39/49 anonim ***** válasza:

Valami egyáltalán nem stimmel a műholdakkal. Csak ha abba bele gondolok mekkorának látok egy utazómagasságban egy repülőt. És hol van ahhoz még a műhold. Aztán a másik dolog, tizenvalahányezer van fent, abból látunk kettőt? Vagy semmit nem kéne látnunk vagy hemzsegnie kellene tőlük az éjszakai égnek.

[link]

Aztán a NASA hivatalos felvételein is elő kellene fordulni itt ott egynek kettőnek abból a tizenezer műholdból, nem? És a meghibásodások? Az sem hihető ahogy ezek az űrbéli cuccok bírják míg itt a földön minden halomra hibásodik és folyamatos emberi karbantartást igényel. Bűzlik az egész sztori. Szerintem őrült dollárbilliárdokat tesznek valakik zsebre, a műhold hazugsággyár biztosan szépen jövedelmez.

2018. aug. 18. 13:43
 40/49 Miss Endzsi ***** válasza:
Azt mondjuk én se értem, hogy ha kb 11 ezer műhold kering körülöttünk 200-tól néhány ezer kméterig, a repülők meg 10 ezer magasan vannak. Akkor, hogy nem látni a műholdakat repülőzés közben, miért nem ütköznek össze. Este is rengeteget kellene látnunk akkor.
2018. aug. 18. 13:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!